vineri , 13 septembrie 2019
Home / Stiri pariuri / Despre Betting Exchange
ce este betting exchange

Despre Betting Exchange

Ce este un betting exchange?

Betting exchange – in traducere ar veni “operator de schimb de pariuri” și este o formă de bookmaking în care operatorul compensează perfect riscul său prin intermediul tehnologiei astfel încât efectul către client este acela că, clienții pariază între ei.

Majoritatea betting exchange-urilor câștigă prin perceperea unui comision care este calculat ca un procent din câștigul net al fiecărui client pe fiecare eveniment sau piață.

Cotele sunt de obicei mai mari ca cele oferite de casele de pariuri în ciuda comisionului perceput, pentru că marja de profit a casei dispare.

Cele mai cunoscute betting exchange-uri sunt Betfair și Betdaq.

 

Ce sunt Back și Lay

Exemplu pariu back.

Funcționează după aceleași principii cu care ne-am obișnuit, profitul este dat de rezultatul multiplicării mizei cu cota.

Exemplu pariu Lay.

Laynu se întâmplă

În exemplul de mai sus se pariază pe o cotă de 2.26 pe Franța (vânzare). Dacă Franța pierde sau face egal se câștigă 10 $ din vânzare. Dacă Franța câștigă, se vor pierde 12.6 $ (10*2.26 =22.6, se scade miza de 10$ => 12.6 pierdere.)

Ce este TRADING-ul si ce sunt traderii

Apariția burselor de pariuri a dat naștere la noi tipuri de jucători numiți traderi sau arberi. Arberii, reușesc să facă profit prin parierea pe fiecare rezultat.

Un trader operează în mod similar, dar este dispus să își asume riscuri suplimentare pariind pe evenimente unde un profit imediat nu este posibil.

Un trader speră să facă profit prin închiderea unui pariu într-o etapă ulterioară, la cote mai favorabile.

Poate închide un pariu pe profit atunci când suma reciprocelor cotelor la back este mai mică decât 1 sau dacă cota la lay este mai mică decât cea la back.

Pe de altă parte, în cazul în care cotele fluctuează împotriva traderului, ar putea fii obligat să închida un pariu pe pierdere.

Tradingul se poate face fie înainte de începerea unui eveniment sau în timp ce evenimentul este în desfășurare dacă posibilitatea de pariere în direct este oferită deși în cazul din urmă poate fi mult mai riscant.

Overroundul sau marja de profit (în cazul burselor de pariuri nu există) reprezintă suma procentelor atribuite cotelor unei piețe de pariuri și de obicei este ceva mai mare de 100% la pariurile de tip Back și putin sub 100% la pariurile de tip Lay.

Astfel nu se poate obține profit prin parierea simultană pe toate posibilitățile de back sau lay.

Ocazional (în special în condițiile în care cotele sunt predispuse la schimbări rapide) apar excepții și posibilitatea închiderii unui pariu pe profit prin parierea simultană pe toate posibilitățile.

Trading-ul se poate practica fie exclusiv la bursele de pariuri, la casele de pariuri sau prin combinarea celor 2.

Traderul are posibilitatea să parieze lay la o cotă mică la Betfair, iar apoi back la o cotă mai mare la un bookmaker sau la alt exchange.

Cu toate astea, regula de aur în trading este să ai o idee despre deznodământul unui eveniment înainte de a plasa un pariu, fie că este vorba de trading înaintea sau în timpul meciului.

sursa foto: bitcoincasinos.reviews

de Gambleru

STAI! Citeste si despre

Super câștig de 174,406.4 lei la o loterie europeană (Stanleybet)

Cu toții ne încercăm norocul la unele loterii, mai ales când nu găsim foarte multe …

ele mai sexy jucătoare de tenis românce (2019)

Cele mai sexy jucătoare de tenis românce (2019)

Sunt jucătoare de tenis românce care au reușit să se impună în top 100 WTA,  Prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *