luni , 6 decembrie 2021
Home / Articole populare / De ce să renunți la serviciile ING pentru jocuri de noroc
serviciile ING pentru jocuri de noroc

De ce să renunți la serviciile ING pentru jocuri de noroc

ING este un grup bancar din Olanda prezent la nivel mondial, cu peste 60 milioane clienți individuali, 115,000 angajați și subsidiare în 50 țări. În România, serviciile ING au fost mai mult sau mai puțin apreciate, însă pe partea de online au avut o activitate excelentă. ING a fost totodată prima bancă internațională care a deschis o sucursală în România după 1989.

În ultima perioadă însă, acțiunile băncii au fost cel puțin discutabile. “ING Bank România a luat de la începutul acestui an decizia de management de a întrerupe colaborarea, până la finalul acestui an, cu companiile care au mai mult de 51% din cifra de afaceri din activități de amanet, case de schimb valutar, gambling și video chat. În prezent, suntem în discuții cu clienții noștri și există un proces în derulare cu aceștia și relationship cu managerii lor”, menționa banca în 2018.

“În cazul firmelor de gambling și a celor de videochat, riscurile pentru bănci provin în special din dificultatea verificării provenienței banilor și din faptul că sunt un mediu folosit frecvent pentru spălări de bani” face referire un articol publicat de profit.ro cu privire la acest subiect.

De ce să renunți la serviciile ING pentru jocuri de noroc

Iată și ultimele măsuri privind jocurile de noroc prezentate de către această bancă pentru primăvara anului 2021:

Vremuri noi, reguli noi

Comision pentru jocurile de noroc

Începând cu 25 mai 2021 pentru plățile cu cardul de tip Jocuri de noroc (Gambling) se va aplica un comision în valoare de 3,9 lei per tranzacție, plus 1,9% din suma tranzacției pentru tranzacții cu cardul de lei și respectiv 0,8 euro plus 1,9% din sumă, pentru tranzacții cu cardul de euro. În tranzacțiile de acest tip se numără: jocurile de noroc, pariurile, jocurile la casino, biletele de loterie, etc.

Sursa: https://ing.ro/lp/marea-notificare-martie-2021

Serviciile ING nu mai merită atenția noastră, a jucătorilor/pariorilor

Sunt câteva motive care stau la baza recomandării noastre să nu mai folosiți serviciile acestei bănci:

  • comisionul pentru plățile cu cardul de tip Jocuri de noroc (Gambling) este discriminator și în totala defavoare a clienților;
  • prin acestă măsură unilaterală, banca își arată opinia defavorabilă privind jocurile de noroc. În aceste condiții, banca nu mai prezintă încredere iar banii jucătorilor nu mai sunt în siguranță;
  • un comision de 3.9 lei / tranzacție plus 1,9% din suma tranzacției pentru tranzacții cu cardul de lei este strigător la cer, nejustificat economic, abuziv și discriminator la adresa jucătorilor. Practic, orice depunere și retragere vor fi comisionate, indiferent că este vorba de card sau cont bancar;
  • aplicarea unui astfel de comision atrage atenția asupra măsurilor abuzive și injuste a unei bănci.

Concluzie? Evitați serviciile ING pe viitor!

Acțiunea întreprinsă de ING asupra propriilor clienți este un semnal de alarmă și pentru restul clienților băncii. De ce? Pentru că aceste comisioane discreționare pot fi impuse în orice activitate sau ramură economică. Industria de jocuri de noroc este cea mai reglementată industrie din România! vreau să știți toți asta, reglementările în ceea ce privește respectarea directivelor europene în zona cadrului legislativ ce reglementează obligația de identificare și declarare a beneficiarului real în domeniul combaterii spălării banilor și finanțării terorismului este respectată cu sfințenie de toți operatorii din domeniul gambling și este privită cu foarte mare seriozitate.

Industria jocurilor de noroc din România este o industrie serioasă care merită mai mult respect din partea partenerilor săi!

Cred că Statul Român, prin instituțiile abilitate, trebuie să intervină în această chestiune și să-și expună un punct de vedere și credem că și Comisia Europeană, pentru că nu e normal să te comporți așa, tu, banca de renume mondial, cu un domeniul LEGAL ȘI EXTREM DE BINE REGLEMENTAT. Pur și simplu este un abuz nejustificat! Nu credem că prin aceste acțiuni ING Bank va susține eforturile noastre, a tuturor, de a scoate la suprafață banii negri din economiile UE. Dimpotrivă! Prin această suprataxare a unui domeniu economic legal, ING poate fi acuzată de abuz de putere și ar trebui reclamată la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și de asemenea, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Ipocrizie și lăcomie pe seama industriei de gambling

Cu toate că ING reclamă jocurile de noroc ca fiind “un mediu folosit frecvent pentru spălări de bani preferă totuși să-și jumulească clienții de bani decât să zicem să renunțe de tot la acest domeniu, dacă îi este așa greu să verifice proveniența banilor. Pe de altă parte Statul Român și Uniunea Europeană trebuie să înțeleagă că genul acesta de măsuri, până la urmă ridicole, nu vor ajuta cu nimic acest proces de combatere a spălării banilor, dacă nici băncile nu vor să participe la acest proces. Cum să facă tranzacții transparente agenții economici dacă băncile în loc să-și susțină clienții se folosesc de anumite prevederi legale pentru a mai face un ban…Rușinos! Și încă ceva, cum va putea Loteria Română să își vândă în viitor biletele online, atunci când va putea furniza acest serviciu, dacă pentru a putea pune un bilet de loterie comisionul băncii ar putea fi mai mare decât costul biletului!, cine ar mai juca online la Loteria Română?

Și în definitiv să nu uităm de Panama Papers..

 

STAI! Citeste si despre

Fun Tokens - criptomonezi echipe de fotbal; chiliz, superfani, riscuri și câștiguri

Fun Tokens – criptomonezi echipe de fotbal; chiliz, superfani, riscuri și câștiguri

Fun Tokens sunt, în general, active care pot reprezenta dovada proprietății sau chiar a calității …

Cine ar putea provoca marea supriză la Euro 2020?

Euro 2020 se apropie cu pași repezi și ne pregătim pentru o vară plină de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *