miercuri , 12 mai 2021
Home / Stiri / Date, statistici și indici ai celor mai bune echipe europene la început de 2021

Date, statistici și indici ai celor mai bune echipe europene la început de 2021

Începutul de 2021 se poate măsura în date, statistici și indici colectați în prima parte a sezonului. Chiar dacă ne-am făcut o idee generală despre evoluția fiecărei echipe, a doua parte a sezonului poate fi total diferită.  Chiar dacă pot fi și unele date mai greu de procesat, chiar dacă statistica se poate arăta, uneori, înșelătoare, rezultatele au fost deja consemnate. Nu mai pot fi modificate și au fost colectate, sintetizate, interpretate.

Când vine vorba despre interpretarea unor date statistice, pot fi multe discuții. Oricât ar blama datele și statisticile, un parior se bazează pe ele. Orice analiză pornește de la interpretarea unor statistici existente.

Experiența la pariuri, ne arată că nu operăm cu serii infinite. Nici cu date și modele care pot fi cuantificate într-un mod perfect. Din contră, operăm cu statistici și indicatori care au un rol orientativ și care, ne pot ajuta sau ne pot crea prejudecăți. Iar prejudecățile la pariuri sunt atat de periculoase, încât e bine să știm despre ele.

Cele mai bune echipe europene la început de 2021

Desigur, ne referim aici la echipe din Premier League, Bundesliga, Serie A, La Liga, Ligue 1 și atât! Restul echipelor joacă alt fotbal, au alte rezultate și alte așteptări pentru a le lua în calcul. De fapt, la masa bogaților nu prea sunt locuri libere. Care sunt cele mai bune echipe europene la începutul anului 2021, ce au ele special?

Știm că diferența o fac rezultatele obținute în ultimii ani și valoarea lotului. Însă, ca parior ești interesat, mai degrabă, de rezultatele și forma recentă. Ultimele 10 meciuri pot fi un indicator agregat excelent. xG-ul, calitatea jocului, a ocaziilor create spun multe și pot fi valorificate. Lotul, antrenorul, obiectivele și evoluțiile în jocurile europene ne ajută în alegerea pariurilor.

Când vine vorba de statistici și indicatori bazați pe rezultatele recente, atunci suntem cel mai ușor de influențat. O victorie la scor lasă impresii puternice chiar și asupra unui parior experimentat. Handicap asiatic (-1, -2), 1&3+, 1&GG, de exemplu, sunt pariuri ce au cote mari, implicit cresc câștigurile obținute.

În topul echipelor europene se regăsesc: Barcelona, PSG, Bayern Munchen, AC Milan, Juventus, Chelsea, Tottenham, Napoli, Real Madrid, RB Leipzig dar și Southampton, Roma, Lyon sau Lille. Ultimele rezultate obținute îndrepttățesc fiecare echipă.

Cele mai bune echipe europene la început de 2021
Date, statistici și indici ai celor mai bune echipe europene la început de 2021 sursa: whoscored.com

Date, statistici și indici ai celor mai bune echipe europene

Statisticile generale ale unei echipe au un rol important în formarea unui pariu complex. Doar dacă ne gândim la un pariu de genul cornere+cartonașe galbene+posesie, ori, și mai mult, la șuturi pe poartă. Este clar că fiecare jucător este important în angrenajul echipei, dar șuturi pe poartă expediază (în special) atacanții și mijlocașii ofensivi. Este clar că Suarez va avea mai multe șuturi pe poartă într-un meci disputat de Atletico sau Cavani va depăși alți jucători într-un joc făcut de Manchester United. Este și cazul lui Ronaldo la Juventus, Ibrahimovic la Milan, Messi la Barcelona sau Benzema la Real Madrid.

Sunt jucători în jurul cărora este construit un întreg angrenaj, jucători pentru care trage o întreagă echipă. Strategia de joc este centrată pe evoluția acelor jucători, susținuți puternic.

Cel mai bun rating îl au cei de la Aston Villa, 7.02. Asta în condițiile în care nu au nici cea mai bună posesie, nici cele mai multe goluri, nici cele mai multe șuturi expediate spre poartă. Domină însă copios la dueluri aeriene câștigate, 21.9% fiind un indice extraordinar de bun. Doar italienii de la Napoli se apropie cu 19.1.

Paradoxal, cea mai solidă echipă defensivă este Lorient. Un rating de 6.45 care suprinde pe mulți amatori de statistici.

Date, statistici și indici ai celor mai bune echipe europene
Date, statistici și indici ai celor mai bune echipe europene la început de 2021 sursa: whoscored.com

Goluri, serii, ponturi

Fulham conduce în topul echipelor ofensive. Iarăși, avem o echipă care nu excelează la multe capitole însă rezultatele o situează în fața celor de la Barcelona, PSG ș.a.m.d. Am putea spune că au prins săracii un loc la masă? Fără niciun dubiu, răspunsul este negativ. Dar aceștia încearcă să obțină rezultate peste puterile lor. Rareori reușesc! Campionatele sunt lungi, multe echipe clachează în partea a doua a sezonului. Oboseala, accidentările, obiective diferite sau alți factori își pun amprenta asupra evoluțiilor cândva foarte bune.

19 goluri are Lewandovski, 14 Cristiano Ronaldo, 12 Mbappe, câte 10 Kane și Haaland, doar 7 Messi. Pare destul de clar că argentinianul nu trece prin cea mai fastă perioadă.

Suprinzător sau nu, Ibrahimovic are cel mai bun rating, 8.41. Remarcăm însă faptul că suedezul are doar 6 apariții și 529 de minute în teren. Pe locul secund vine Angel Jimenez, portarul Granadei care are 8.24. Doar 1 procent îl separă de Lewandovski și câteva de Messi.

PSG pare să fie cea mai violentă dintre echipele europene mari. 34 de cartonașe galbene și 5 roșii, cifre care o indică drept lider detașat. Doar Lyon este în apropierea parizienilor, la diferență de un singur cartonaș galben. Putem trage concluzia că fotbalul din prima ligă franceză este plin de durități, total nesportiv și cu grave carențe în privința sportivității? Da, foarte probabil ca aceasta să fie imaginea unui campionat în care jocul nesportiv e în prim-plan.

STAI! Citeste si despre

Promoțiile lunii Decembrie – Calendarul ofertelor de Sărbători (2020)

Calendarul ofertelor de Sărbători (2020) – Promoțiile lunii Decembrie reprezintă un punct de atracție pentru …

Cum sa câștigi la pariuri, 10 trucuri pe care bookmakerii nu doresc să le știi! – partea a doua

Continuăm articolul nostru prin care vă oferim șansa de a deveni pariori mai buni cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *