sâmbătă , 13 aprilie 2024
Home / Totul despre CASELE DE PARIURI ONLINE SI OFFLINE| BettingInside.ro / Cum sunt afișate cotele live de către casele de pariuri

Cum sunt afișate cotele live de către casele de pariuri

Cotele live sunt calculate de către furnizorii de cote (pot fi case de pariuri sau nu) ori sunt determinate de către piață. Cele determinate de către piață (pe bursele de pariuri) sunt mai aproape de valoare reală și mai profitabile pentru pariori. Fie că sunt stabilite de către casele de pariuri sau de către piață, cotele reflectă inversul probabilității estimate. Desigur, vorbim despre cotele în format european și în această interpretare.

În general, casele de pariuri și furnizorii de cote iau în calcul mulți factori care pot influența desfășurarea unui meci de fotbal:

  • condițiile de joc
  • formațiile de start și jucătorii aflați pe banca de rezerve
  • influența absențelor notabile într-o echipă
  • forma recentă și dispoziția de joc
  • importanța partidei dar și programul ulterior
  • date statistice agregate atât la nivel de echipă cât și la nivel de jucător individual
  • alți factori

Nicio casă de pariuri sau furnizor de cote, nu va dezvălui toți factorii și informațiile pe care le ia în calcul. Fiecare are metode proprii pentru a stabilie cotele live, și fiecare operator se adaptează la piață aplicând anumite marje. De exemplu, dacă avem peste 2.5 goluri @1.92 și sub 2.5 goluri @1.87, multe case de pariuri tind să deprecieze aceste cote și ajungem la @1.85 cu @1.85. Pentru că este mai simplu de urmărit, mai simplu de controlat, mai ușor de ajustat.

7 mari capcane la pariuri live și cum putem să le evităm

Cotele live la un meci de fotbal

Să luăm un alt exemplu la un meci live, Tottenham – Everton 2-0 în min. 18:

Tottenham să câștige @ 1.12 / Egal @ 7.00 / Everton să câștige @ 19.00.

Tottenham - Everton

Cum calculează casele de paruri și cum calculăm noi marja la acest meci:

(1/1,12)+(1/7,00) + (1/19,00) = 1,088345Faptul că obținem un rezultat mai mare decât 1 ne arată că operatorul nu oferă cote reale iar acestea sunt departe de a reflecta realitatea din teren. Mai mult decât atât, marja de profit aplicată este destul de mare și vom ieși în pierdere jucând repetat pe aceste cote.

Dacă ne continuăm raționamentul avem:

1,088345 – 1 = 0,088345

0,088345 * 100 = 8,8345 %

Pariuri live la Baumbet: Ofertă, opțiuni, cote și sfaturi de pariere

În acest caz vorbim despre o marjă de 8,83% aplicată asupra pariurilor noastre potențial câștigătoare. Desigur, este un model simplificat datorită variației continue a cotelor și folosirii unor calcule matriceale. Dar ideea este simplă: la fiecare pariu câștigător, casa de pariuri câștigă 8,83% din profitul nostru.

În cazul burselor de valori, cotele sunt determinate de către piață. Dar la pariuri live sunt dramatic influențate de sumele pariate. Variaați cotelor depinde de ce sume s-au mizat și se pariază live pe acesle cote.

Cum sunt determinate cotele

În engleză termenii utilizați sunt the vig sau overround. Ambele se referă la procesul prin care operatorul stabilește echilibrul pariurilor plasate pe toate rezultatele posibile. În acest fel, va obține profit indiferent de rezultat, indiferent de pariurile puse.

În practică, rareori este posibilă echilibrarea perfectă.  În realitate, casele de pariuri au tendința de a mări marja. Adică dacă ar trebuie să fie cota @1.90, vom primi @1.80 sau chiar @1.75. În cazul unei cote care ar trebui să fie @2.20, putem primi cotă de @2.00. Casa de pariuri poate schimba liniile cotelor pentru a atrage sau a descuraja pariuri. Acest lucru se întâmplă în cazul evenimentelor cu mai puțină expunere.

Un alt mod de a gândi la vig este ca suma percepută de un operator pentru preluarea pariului nostru. Tehnic Vigorish și Overround sunt diferite:

Vig sau Vigorish este procentul de profit pe care un ooerator îl face din toate pariurile plasate pe o piață sau un eveniment,
Overrround este procentul real peste 100% pe o linie de pariuri pentru un anumit eveniment sau piață.

Cum folosim cotele live în avantajul nostru și 5 ponturi pe care trebuie să le cunoaștem

STAI! Citeste si despre

Verificare bilet la SMART-BET - Vezi rapid dacă ai câștigat (2021)

Verificare bilet la SMART-BET – Vezi rapid dacă ai câștigat (2021)

Verificare bilet la SMART-BET – Cum să vezi rapid dacă ai câștigat și dacă ai …

Verificare bilet Netbet - află rapid dacă ai câștiguri în cont (2021)

Verificare bilet Netbet – află rapid dacă ai câștiguri în cont (2021)

Netbet este unul dintre operatorii prezenți doar online pe piața românească. O casă de pariuri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *