marți , 2 martie 2021
Home / Articole populare / Cum să reclami cu succes o casă de pariuri online
Cum să faci faci reclamație împotriva unei case de pariuri online pentru a avea succes

Cum să reclami cu succes o casă de pariuri online

Să faci reclamație împotriva unei case de pariuri online poate părea dificil și mulți jucători evită acest lucru. Din diverse motive, mulți pariori preferă o anumită comoditate și evită să reclame situații în care sunt dezavantajați. Iar acest lucru nu este benefic, pentru că trebuie să îți aperi drepturile.

Există numeroase situații pe care le întâlnești, situații în care casele de pariuri online au un comportament cel puțin neplăcut și care îți afectează încrederea în serviciile lor. Iată doar câteva situații cu care s-au confruntat mulți pariori și cu care te poți întâlni:

 • întârzieri în efectuarea plăților
 • blocarea contului de joc
 • limitarea mizelor acceptate
 • întârzieri în validarea pariurilor
 • anularea unor pariuri
 • schimbarea termenilor și condițiilor pentru o promoție după acordarea acesteia

Dacă în anumite situații nu ai ce face datorită acceptării termenilor și condițiilor impuse, în altele poți face demersuri pentru un tratament corect. Ai dreptul de a fi protejat împotriva riscului de a achiziţiona un serviciu care ar putea să îți afecteze drepturile şi interesele legitime. De foarte multe ori se ajunge la situaţii neplăcute din cauza natenției și ignoranţei. Mulți pariori sunt obişnuiţi să treacă peste termenii și condițiile afişate ca şi cum acestea nu ar avea nici o valoare.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN)

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului Romaniei, înființat prin OUG nr.20/27.03.2013, aprobată prin Legea nr. 227/19.07.2013, care funcționează în conformitate cu prevederile HG nr.298/29.05.2013, modificată și completată prin HG nr.644/28.08.2013.

Reglementarea corectă, echitabilă, responsabilă și transparentă, combaterea sectorului ilegal al jocurilor de noroc prin consolidarea instrumentelor tehnice și juridice care permit depistarea și sancționarea operatorilor ilegali, promovarea unei oferte legale de servicii sigure și de calitate în domeniul jocurilor de noroc, sunt direcții prioritare pentru Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Respectați legea, fiți responsabili Comunicat ONJN
Sigla ONJN www.bettinginside.ro

ONJN pune la dispoziție lista albă a caselor de pariuri licențiate. Totodată, există și o listă neagră ce conține casele de pariuri care nu au licență legală în România.

Instituția reglementează pariurile online în țara noastră, însă nu poate interveni în termenii și condițiile caselor de pariuri. Aceștia au valoarea unui contract reglementat de dreptul civil care poate fi atacat doar în instanță.

Din acest motiv, este bine să citești cu atenție termenii și condițiile casei de pariuri online la care joci. Vei observa că foarte multe aspecte sunt atent detaliate și procedurile sunt clare.

Nu toate casele de pariuri au o abordare proactivă față de pariori. Există și case de pariuri care încearcă să îți facă probleme, care nu te sprijină și care nu te tratează cu bunăvoință.

Ce trebuie să conțină o RECLAMAȚIE la ONJN

De fiecare dată când te simți nedreptățit și ai dovezi evidente că o casă de pariuri abuzează de încrederea ta, fă reclamație împotriva acesteia. ONJN este organismul abilitat care poate verifica orice aspect ce ține de pariurile online.

Pentru ca ONJN să demareze verificările necesare unui control în sfera jocurilor de noroc la distanță (conform art.10, alin.(1) din OUG nr.77/2009), este nevoie de următoarele informații:

 • Numele reclamantului;
 • Date de contact (telefon, e-mail);
 • Denumirea platformei de jocuri de noroc;
 • Adresa de e-mail folosită pentru înregistrarea pe platformă;
 • Numele / ID-ul de utilizator;
 • Data la care petentul a jucat;
 • Alte documente care să susțină cele reclamate, eventuala corespondență purtată cu reprezentanții site-ului respectiv, capturi de ecran, etc.
 • Orice alte detalii pe care petentul le consideră importante.

CÂND ȘI CUM VA FI POSIBILĂ REDESCHIDEREA INDUSTRIEI JOCURILOR DE NOROC DIN ȚARA NOASTRĂ?

Este bine să ai dovezi obiective care să susțină ce reclami

Aici sunt mai multe aspecte de care trebuie să ții seama, unele fiind enumerate în continuare:

 • datele și informațiile tale personale trebuie să fie corecte și actualizate
 • este bine să păstrezi imagini cu istoricul pariurilor tale (capturi de ecran)
 • este necesar să ai corespondența purtată prin e-mail cu operatorul de pariuri
 • este bine să ai o evidență clară a pariurilor și a mizelor folosite

Ce faci dacă nu primești ajutorul dorit

Dacă ești nemulţumiţ de rezultatul plângerii depuse la  ONJN, poți apela la ANPC. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului coordonează și realizează strategia și politica Guvernului în domeniul protecției consumatorilor, acționează pentru prevenirea și combaterea practicilor care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor.

Ca parior ești consumator de servicii și ai dreptul să beneficiezi de protecția legală.

Pentru a depune o reclamaţie în format electronic poți să completezi FORMULARUL DE SESIZARE ONLINE.

Reclamaţia sau sesizarea se face în nume personal.Reclamaţia/sesizarea dumneavoastră se rezolvă în termenul legal (conform prevederilor O.G. nr. 27/2002), cu conditia ca aceasta să fie însoţită de toate documentele probatorii, respectiv factura fiscală, bon fiscal sau chitanţa, contract, certificat de garanţie sau alte documente, după caz.

În afară de metodele descrise mai sus poți să:

 • descrii experiența ta pe site-urile și forumurile de pariuri care fac recenzii
 • descrii experiența ta pe Facebook, pe pagina dedicată operatorului sau pe grupurile de pariuri. Este bine să informezi și să fii informat în același timp. Vei observa că recenziile unor case de pariuri sunt foarte neplăcute în timp ce alți operatori au parte de susținerea pariorilor.

STAI! Citeste si despre

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

Perioadele slabe la pariuri sportive pot fi asimilate tilt-ului din poker. Termenul de tilt provine …

Casele de pariuri care sponsorizeaza echipele din Liga 1

Ce puteti citi in acest articol Casele de pariuri care sponsorizeaza echipele din Liga 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *