duminică , 22 mai 2022
Home / Stiri / Cum să pariem live – Cele mai bune ponturi pentru pariurile live

Cum să pariem live – Cele mai bune ponturi pentru pariurile live

Pariurile live (în desfășurare) sunt foarte atractive și una dintre metodele considerate de către pariori ca fiind ușor de pus în practică. Te uiți la meci stând comod în fotoliu sau la agenție cu prietenii, apreciezi și vezi ce se întâmplă în teren și pariezi. Mizezi, câștigi, încasezi. Cam așa sună scenariul cel mai fericit. Realitatea poate fi uneori diferită față de așteptările noastre.

Asigură-te că vezi meciul pe care pariezi

Farmecul unui meci urmărit la televizor sau pe stream-urile oferite de casele de pariuri este foarte mare. De multe ori poți fi tentat să urmărești sau să comentezi o fază, iar asta te poate face să fii mai puțin atent. Tentația de a arunca o privire și la alte meciuri este uriașă dar și atenția scade. De asta este de preferat să te concentrezi la un meci pe care să pariezi și să nu te lași atras și de altele.

Dacă ești suporterul uneia dintre echipe, încearcă să fii detașat

Cu toții simpatizăm o echipă sau alta dar atunci când pariem nu trebuie să ne lăsăm conduși de emoții. Chiar dacă vrem ca o echipă să marcheze 3 goluri și să câștige meciul lejer, mai pot apărea diferite situații pentru care trebuie să fii pregătit. Un gol împotriva cursului de joc, o accidentare urmată de înlocuirea unui jucător (care ai fi dorit să marcheze), o eliminare sau alte situații care pot influența considerabil soarta partidei.

Analizează cotele și fluctuația lor

Cotele sunt în acest caz un instrument și indicator care reflectă ce se întâmplă în teren. De exemplu, la scorul de 0-0, în minutul 30, cota pentru sub 2.5 goluri (în meci) are tendința de a scădea. Ritmul este mai rapid decât ritmul în care scade cota pentru 1.5 goluri (în meci). În cazul unei eliminări, cotele pot avea o variație complexă în primele minute iar apoi să urmeze un trend liniar. În general, cele mai valoroase cote live se întâlnesc imediat după marcarea unui gol, în momentul în care casele de pariuri afișează noile cote și/sau noile evenimente de pariat.

Urmărește cu atenție ce se întâmplă în teren

Privește meciul ca un analist la pariuri și nu ca un spectator. Cum stau cele două echipe în teren, cum se văd relațiile dintre jucători, dar disponibilitatea de efort a mijlocașilor, ce rezerve sunt pe bancă, care sunt traseele de joc ș.a.m.d și orice alte detalii care țin de fiziologia și bio-mecanica jocului. În unele cazuri putem intui planul de joc după poziționarea jucătorilor în teren oric chiar înscrierea unui gol într-o anumită fază a partidei.

Încearcă să anticipezi jocul dar și variația cotelor

Un pariu înseamnă și anticipație, predicție, nu doar analiză. Dacă primele 20 de minute dintr-un meci par plictisitoare și nu anunță nimic, nu se înscrie…asta nu înseamnă că se va termina 0-0 ci doar că în primele 20 de minute nu s-a marcat. Nu dubla pariurile punând altele similare. În general cotele oferite pentru pariurile live sunt proaste sau foarte proaste. Pe parcursul desfășurării meciului, poți găsi cote bune dacă ai un criteriu precis al valorii.

Pariurile valoroase sunt selecții la meciuri, unde, în opinia ta subiectivă, șansa de reușită, sau probabilitatea de reușită este mai mare decât probabilitatea matematică exprimată prin valoarea cotei oferite de către casa de pariuri.
Formula pariurilor valoroase: Valoarea pariului: cota selecției * estimarea în procente/ 100 > 1

Folosește unul sau mai multe livescoruri

Transmisiunile TV au diferite întârzieri. Transmisiunile caselor de pariuri au și ele întârzieri iar acest lucru este prevăzut în Termenii și Condițiile acestora. De multe ori te poți uita la un meci și să fii cu 3 secunde în urmă față de jocul real. 3 secunde înseamnă enorm la pariuri live.

Pariază pe ceea ce cunoști

Dacă urmărești un meci dintr-un campionat exotic sau vreun sport mai puțin cotat la pariuri, nu este necesar să și pariezi pe acel meci. Dacă te uiți la tenis de masă și îți place, mai bine distrează-te și bucură-te de partidă, nu miza banii dacă nu ești ferm convins că ai găsit un pariu pe care îl înțelegi și care merită atenția ta (este valoros).

Pune doar pariuri pe care le poți urmări

La meciuri pe care pariezi live, nu pune un pariu după altul. Există riscul să uiți de ele, să te enervezi, să te panichezi și să faci greșeli care pot costa. Concentreză-te asupra meciului întai și de abia după, urmărește sau vânează cotele care par bune de jucat.

Caută cote și pariuri valoroase

Este una dintre cele mai importante reguli și sfaturi. Derivată din noțiunea valorii, valuebet, se referă la tipul de cote/pariuri pe care le joci. Acel pariu trebuie să fie unul întâlnit cu regularitate. Ca să se înțeleagă: Pariuri valoroase: Valoarea pariului: cota selecției * estimarea în procente/ 100 > 1. Astfel dacă vezi cota de 1.10 și apreciezi că are șanse de 90% “să iasă”, vezi că nu iese deloc bine și rezultatul e subunitar. 1.10 X 90 /100 = 0.99. Deci..evită să fii cotizant!

Uită articolele și informațiile fanteziste

Există foarte multe articole fanteziste scrise doar ca să atragă pariorii și iubitorii de sport. Aiureli de genul pariorii profesioniști văd toate meciurile pe care pariază, la pariuri live se câștigă cel mai mult, pariurile live sunt sigure, este mult mai ușor să pariezi pe ce vezi, vezi în timp real ce se întâmplă pe teren ș.a.m.d sunt afirmații total rupte de realitate ale unora care nu au nici cea mai mică legătură cu pariurile sportive.

Pariază doar cât îți permite bugetul

Dacă te uiți la un meci și vrei să pariezi, propune-ți o sumă de bani pe care să o folosești și respectă asta. Dacă 50 de Lei ai disponibili pentru a paria live, atunci acestă sumă este cea pe care o folosești. Mai puțin da, mai mult nu. Este o chestiune ce ține de organizare, de money-management, de autocontrol. Poți să împarți suma în două, trei, dacă ai mai mult alegeri la care te-ai gândit și le poți urmări.

Dacă pierzi un pariu, nu încerca să îl recuperezi imediat

Aceast regulă este strict legată de cea de mai sus. Un pariu pierdut este neplăcut și te poate influența negativ chiar dacă suma mizată este una mică. Dar a încerca să recuperezi imediat o sumă pierdută sau un pariu necâștigător, poate duce la greșeli în cascadă. Făcute din cauza stresului, a emoțiilor sau adrenalinei erorile la pariuri sunt costisitoare. Încercarea imediată de recuperare a unui pariu necâștigător este, probabil, una dintre cele mai grave greșeli pe care le poți face atunci când pariezi live.

Protejează și asigură câștigul

Multe case de pariuri îți oferă opțiuni de cashback, cash-out, diferite variante de a răscumpăra un pariu ce se prefigureză a fi câștigător. Un câștig încasat reprezintă profitul care este de preferat unei potențiale pierderi. Dacă ai pariat pe sub 1.5 goluri la un meci care a ajuns în minutul 72 și scorul este 0-0, câștigul este unul bun și care merită asigurat. În ultimele 10 minute se poate răsturna orice situație într-un meci de fotbal. Nu risca unde nu este cazul.

Pariază atât cât să nu fii afectat financiar

Aceasta este cea mai simplă regulă și mai ușor de înțeles, dar și regula cel mai greu de respectat de către pariori. Fiecare jucator care a avut o serie câștigătoare sau una nefastă știe senzația care este una deloc placută, atunci când după o pierdere mică vine una mai mare. La pariurile live totul este mult mai rapid iar dacă nu poți aplica acestă regulă în general, mai bine privește liniștit la meci.

Distrează-te pariind dar nu bea alcool când mizezi

Englezii dezvoltă o cultură a pariurilor de toate felurile și au învățat să trateze cu seninătate atât un pariu pierzător cât și unul câștigător. Din ambele avem de învățat. În privința alcoolului este ori, ori. Berea și pariurile nu se înțeleg deloc iar prietenii chiar nu știu de ce.

Sursa foto: betnow.eu

STAI! Citeste si despre

Merită să joci ”cotele mărite” pe care le oferă casele de pariuri?

Merită să joci ”cotele mărite” pe care le oferă casele de pariuri?

Cotele mărite au apărut în oferta mai multor case de pariuri și au fost bine …

Semnificațiile cotelor și interpretări ale pariorilor

Semnificațiile cotelor și interpretări ale pariorilor

Semnificațiile cotelor sunt foarte des discutate ca indicatori preciși ai desfășurării unui joc. Departe de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *