marți , 27 septembrie 2022
Home / Strategii Pariuri / Cum să calculezi șansele unui REZULTAT DE EGALITATE la pariuri | Cum poți previziona X-ul
Cum să calculezi șansele unui REZULTAT DE EGALITATE la pariuri | Cum poți previziona X-ul

Cum să calculezi șansele unui REZULTAT DE EGALITATE la pariuri | Cum poți previziona X-ul

Cum să calculezi șansele unui REZULTAT DE EGALITATE la pariuri | Cum poți previziona X-ul? Întrebări despre care găsești mai multe articole care îți prezintă strategii, sfaturi și variante de joc. Mai puțin tehnica și modalitatea de alegere.

Capacitatea de a alege depinde de fiecare parior. Este proprie și personală. Poate fi antrenată, rafinată și cizelată prin exercițiu și disciplină.  Partea subiectivă rămâne și care ține de inspirația fiecăruia.

Statistic, reduci implicarea capacității de a alege jucând cât mai multe evenimente pe termen cât mai lung. Această opțiune însă, este similară bugetului nelimitat, deci fantezistă.

Aici vorbim de practică, de tehnică, de cum se face efectiv. Citește în continuare și descoperă alături de mine Cum poți previziona X-ul la pariuri sportive.

Cât este de valoros pariul pe X

Spre deosebire de alte sporturi, în care se marchează foarte mult, rugby-ul, baschetul sau fotbalul american, un meci de fotbal are șanse reale de a se termina la egalitate. O știu pariorii, o știu casele de pariuri, o știe toată lumea.

Din păcate, este uneri mai ușor să vorbești despre egal decât să pariezi pe el. Egalul are o cotă mare, apropiată de cea reală. Este semnul cel mai puțin afectat de marja caselor de pariuri.

Îți recomand și acest articol, care este foarte interesant și descrie strategiile utilizate de pariori. Cum poți previziona X-ul

Luând ca exemplu Premier League, cel mai pariat campionat.

Strategii pariuri – Cum câștigăm când mizăm pe X (egal)

În proporție de 24%, jocurile din Premier League – între 2013/14 și 2017/18 – au înregistrat rezultate de egalitate. Cel mai întâlnit scor a fost 1-1 (42% din totalul egalurilor), urmat de 0-0 (32%) și 2-2 (22%).

Faptul că un sfert dintre partidele jucate în cel mai important campionat din lume s-au terminat la egalitate, influețează atât egalul cât și alte tipuri de pariuri: piețe de handicap asiatic, de scor corect ș.a.m.d. Asta înseamnă că sunt cazuri în care este mai sigur să pariezi pe handicap asiatic sau mai profitabil pe scor corect.

În mod intuitiv, un egal este mai probabil între două echipe de valori apropiate, după ce ai luat în calcul avantajul terenului propriu.

Atunci când o pretendentă la titlu joacă cu o echipă din partea de jos a clasamentului, șansele apreciate pentru egal sunt în jur de 14%.

Acest lucru a fost confirmat matematic prin aplicarea extinsă de Distribuției Poisson la două echipe relativ egale. Totuși, această metodă pur matematică are limitările ei. Nu ia în calcul o serie de factori privind importanța partidei, jocurile vitoare și nici nu poate fi ajustată prin pariuri live. Adică, atunci când ai 30 de pariuri live concomitente este ca dificil să acoperi oricât de matematic ai fi pariat.

Ia un joc din EPL unde te aștepți să se marcheze peste 2.5 goluri între două echipe de valori relativ egale. În acest caz, fiecare dintre cele două echipe va marca (în medie) 1.25 goluri, într-un joc direct.

Calculul șanselor de egal în Premier League

Matematic, prin aplicarea distribuției Poisson, poți ajunge la o estimare de genul: ambele formații au șanse de 29% să nu marcheze. Înmulțind cele două probabilități obții o șansă infimă. Atenție însă, foarte mulți factori nu sunt luați în considerare.

0.29 * 0.29 = 0.08

Un rezultat de egalitate cu goluri, 1-1, dacă vorbim despre Premier League, are o probabilitate mul mai mare de apariție, undeva la 13%.

Tot ce trebui să știi despre Premier League, cel mai tare campionat din lume

În momentul în care ai această imagine de ansamblu, tragi linie și consideri cele trei scoruri posibile la un egal rezonabil: 0-0, 1-1 și 2-2. Cele mai frecvente scoruri pentru un joc care se încheie la egalitate în prima ligă valorică engleză.

Urmează momentul decizional și miza efectivă. Poți să te decizi dacă pui pe X, dacă pui pe toate cele 3 scoruri corecte separat ori cauți un pariu complex care să le înglobeze.

Pariuri complexe: ce trebuie să știi despre ele și 5 ponturi ca să câștigi

În exemplul de mai sus, dacă nu corectezi abaterile distribuției Poisson, un egal este previzionat ca având probabilitate de a apariție în 27% dintre partidele luate în calcul.

Un joc pe care îl consideri de sub, un joc cu puține goluri previzionate, automat este unul cu șanse ridicate de egal.

Când egalul este bun pentru ambele echipe

Cum poți previziona X-ul prin deducție și analiza factorilor?

Axiomatic, întotdeauna o echipă este mulțumită cu rezultatul înscris pe tabela de marcaj. Când vine vorba despre un egal, un scor egal, acesta nu dezavantajează nicio echipă.

Egalul nu dezavantajează echipele. Cu cât numărul previzionat de goluri marcate într-un meci este mai mic, cu atât fiecare echipă va avea un probabilitate mai mică de a marca.

Secretele pariurilor: Cum îți alegi casa de pariuri?

Probabilitatea ca o echipă să nu reușească să înscrie într-un joc cu mai puține goluri, în cazul în care XG-ul estimat într-un meci egal este doar 2.2, crește de la 0.29 în cazul precedent la peste 0,33.

Expected goals – xG – la pariuri. Ce este xG-ul și cum se poate folosi?

Aceasta, la rândul său, mărește probabilitatea ca jocul să se termine 0-0, de la 0.08 la 0.11, iar probabilitatea cumulată neajustată se ridică la peste 0.29.

Așadar, selecția meciurilor care se termină mai ușor la egalitate, conduce în mod inevitabil spre echipe de o calitate similară și care manifestă tendința de a fi defensive.

Predicția X-ului în meciurile de fotbal

Cu toate acestea, o serie de 4 jocuri consecutive cu X nu arată trendul. Nu există nicio garanție că a 9-a partidă va fi egal. În acest moment intervin alți factori și analiza e cea care își spune cuvântul.

BAUMBET: nu juca la această casă de pariuri în 2018 până nu citeşti aici

De asemenea, este important să fii conștient de performațele extreme. Asta înseamnă serii consistente de un anumit fel. Poate fi egal, pot fi victorii. Toate acestea reprezintă date statistice, nu regula. Orice joc încheiat devine sursă.

Orice performanță extremă se atenuează în timp. Adu-ți aminte că nicio echipă nu poate câștiga sau pierde la nesfârșit. La fel se întâmplă și cu egalurile.

O echipă poate părea ”specialistă”  în remize, prin meciurile cu scor redus. Totuși persistența acestei trăsături poate fi supraestimată. Meciurile viitoare sunt influențate de orice alți factori decât statistica.

Ca și indicatori, pentru predicția X-ului:

 • apărări foarte solide
 • număr redus de goluri/ofensive slabe
 • importanța jocului/nevoia de a nu ceda puncte
 • jocuri fără egal în prima parte a campionatului (sunt echipe cu 7-8 jocuri fără X, de exemplu). În acest caz, este vorba despre analiza distinctă a partidei.
 • lipsa unor jucători cheie în plan ofensiv
 • supraîncărcarea liniilor defensive
 • momentul sezonului și solicitarea unor echipe
Joc din Premier League încheiat la egalitate

Echipele din Premier League cu cele mai multe egaluri au fost Stoke, West Brom și Aston Villa. Asta în perioada dintre 2006 și 2016.

Important: tendința spre egal la echipele de valori apropiate.

Ca grup (Stoke, WBA și Villa), în medie, au atins aproape 16 remize pe sezon în 2006/2007. Prin comparație, media EPL în acea perioadă a fost de sub 10.

În sezonul următor 2007/2008, însă, numărul de egaluri a scăzut de la 16 la puțin peste 10, foarte aproape de media ligii.

Prin contrast cu specialistele în egal, Manchester City, Man. United, Tottenham și Chelsea au avut serii de victorii. Multe dintre acestea au fost obținute pe final de partidă. Teama de egal sau salt valoric pe final?

După un sezon cu puține egaluri (5 în medie), numărul a crescut în sezonul următor. După un sezon cu 5 egaluri a urmat unul cu 8. Aproape de media ligii.

BAUMBET: nu juca la această casă de pariuri în 2018 până nu citeşti aici

Este esențial să se înțeleagă factorii care pot contribui la un egal. Adică o anumită regresie pe măsură ce se apropie mijlocul sezonului. În Italia, spre exemplu, egalul este obișnuit între echipele de top.

Cum poți previziona X-ul în cazul unor echipe de top? În funcție de meci și de forma acestora. Nicidecum în funcție de cote. Poți însă alege PsF, dacă iei în calcul una dintre reprize.

Strategia cotelor în scădere – ponturi, idei și sfaturi (dropping odds)

Care sunt campionatele cu cele mai multe egaluri?

În Ligue 1, mai mult de un sfert dintre partide. În celelalte campionate mari, procentul este apropiat.

Cele mai importante competiții Probabilitatea medie %
Ligue 1 25.80%
Serie A 24.80%
Bundesliga 24.40%
Premier League 24.20%
La Liga 23.40%
Champions League 23.20%
Media generală 23.40%

Cele 5 campionate mari și Champions League au un procent foarte apropiat al partidelor care se încheie la egalitate. Notă discordantă față de medie face doar prima ligă franceză.

Money management și cele 3 strategii principale la pariuri

Interpretând tabelul de mai sus în mod realistic, reiese faptul că specificul unei competiții poate fi mai important decât echipele care se confruntă atunci când vine vorba de un rezultat de egalitate.

Concluzii – Cum poți previziona X-ul:

 • egalul nu dezavantajează echipele care se confruntă în teren
 • cu cât mai mică este înclinația de a se marca, cu atât șansele unei remize sunt mai mari
 • casele de pariuri știu că egalul (X-ul) are cotele cele mai apropiate de valorile reale. Pariorii sunt însă oarecum reticenți la a juca pe egal
 • o alternativă la X este PsFX, egal la pauză sau final, însă cota este la jumătate, la fel și șansa de a câștiga
 • SenatorBet: o casă de pariuri în ascensiune

 • dacă vrei o cotă mai mare, poți juca X/X – cote peste @3.00
 • dacă  vrei o alegere mai ”sigură” poți juca PsF X – cote la @1.50 – @1.60

STAI! Citeste si despre

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere nu sunt greu de anticipat și nici de remarcat atunci când …

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

Perioadele slabe la pariuri sportive pot fi asimilate tilt-ului din poker. Termenul de tilt provine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *