vineri , 19 aprilie 2019
Home / Articole populare / Cristiano Ronaldo la Juventus: Este acest trasfer de 99m£ o afacere pentru Juve?
Cristiano Ronaldo la Juventus

Cristiano Ronaldo la Juventus: Este acest trasfer de 99m£ o afacere pentru Juve?

Cristiano Ronaldo la Juventus, un transfer care a costat 112m Euro (£99.2m), o mutare de la Real Madrid la  Juventus după 450  de goluri în 438 de jocuri pentru galactici.

Multe semne de întrebare s-au ridicat după acest transfer fabulos, majoritatea legate de vârsta atacantului nicidecum de forma fizică sau capacitatea de marca.

Totuși, persistă întrebarea dacă un atacant de 33 de ani, fie el și cel mai bun din lume, reprezintă cu adevărat o lovitură pe piața transferurilor.

Din punct de vedere al unui parior, da Juventus poate deveni o echipă mai ofensivă așteptările fiind de peste 2.5 goluri/meci, chiar peste 3.5 goluri/meci. Multe depind și de formula ofensivă pe care o va adopta ”Bătrâna Doamnă” dar și de modul în care CR7 va fi acceptat de către vestiar.

Cristiano Ronaldo la Cupa Mondială din Rusia 2018

Mutarea lui Ronaldo la Juventus îl face al 4-lea cel mai scump transfer din toate timpurile (este și al 7-lea prin mutarea de la Manchester United la Real Madrid) și chiar al treilea dacă excludem transferul așteptat al lui Kylian Mbappe la Paris St-Germain pentru 180m Euro (159m£).

Față de precedentul record stabilit de un jucător la 30 de ani (Leonardo Bonucci de la Juventus la Milan pentru 40m Euro), Cristiano Ronaldo la Juventus reprezintă cel mai scump transfer al unui jucător aflat la această vârstă.

Este Cristiano Ronaldo în declin?

Nu chiar. Cele 44 de goluri marcate pentru Real Madrid în ultimul sezon nu au reprezentat prea mult, dar chiar și așa tot înseamnă o medie de 1 gol/meci.

Dacă punem la socoteală și golurile pentru Potugalia, 54 în total, putem spune că portughezul a avut cel mai slab sezon atât pentru echipa de club cât și pentru echipa națională din 2009-2010 până în prezent. Dar a marcat însă 13 goluri în 22 de apariții în La Liga.

Goluri marcate de Cristiano Ronaldo pentru Real Madrid

A câștigat ultimele 2 Baloane de Aur și Liga Campionilor de 3 ori consecutiv și titlul de golgheter al acestei competiții în ultimele 6 sezoane.

Cristiano Ronaldo la Juventus la 33 de ani – un transfer sensibil?

În ciuda tuturor discuțiilor, specialiști englezi au spus  că jucătorul poate crea valoare pentru Juventus și poate întări semnificativ echipa.

Pare chiar foarte plauzibil ca Juventus să capete o mai mare popularitate în Serie A, să treacă mai ușor peste meciurile din Champions League. Asta înseamnă sponsori mai mulți, mai multe fonduri de la televiziuni și premii mai consistente.

Chiar se apreciază că banii pe care Juventus țintește câștigarea Champions League cu Ronaldo. Asta ar însemna 100m Euro, bani care ar intra în bugetul echipei torineze, deci grijile financiare ar putea fi astfel rezolvate.

În Mai 2018, Ronaldo a declarat: “Acum mă simt ca și cum aș avea vârsta biologică 23 de ani. Mai am mult timp , aș putea juca până la 41”

Juventus îl prezintă pe site-ul clubului cu o imagine dedicată și insistând asupra termenului de 4 ani, perioada contractuală a înțelegerii.

 

STAI! Citeste si despre

Pariuri live la Baumbet: Ofertă, opțiuni, cote și sfaturi de pariere

Pariuri live la Baumbet – casa de pariuri are o mulțime de evenimente live pe …

Ce va face Simona Halep la Australian Open 2019?

Simona Halep debutează la Australian Open 2019 marţi, de la ora 10:00, contra estoniencei Kaia Kanepi (70 WTA). Aș dori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *