joi , 12 septembrie 2019
Home / Strategii Pariuri / Cum folosim cotele live în avantajul nostru și 5 ponturi pe care trebuie să le cunoaștem

Cum folosim cotele live în avantajul nostru și 5 ponturi pe care trebuie să le cunoaștem

Vrem să utilizăm cotele live în avantajul nostru și se benficiem de cele mai bune opțiuni de pariere. Pentru asta trebuie să fim familiarizați cu principiile pariurilor live și să avem o anumită experiență. Pariurile live sunt diferite de pariurile pre-meci și presupun o altă abordare. Fiind mult mai dinamice, cotele sunt mult mai volatile. Adică se modifică mult mai repede, în timp aproape real și presupun riscuri mai mari. Multe case de pariuri aplică o marjă mai mare la cotele live însă acestea păstrează destule elemente de valoare.

Când vine vorba de valoare la pariurile live, există câteva principii după care este bine să ne ghidăm.

Cum să apreciem valoarea la cotele live

  • cotele mici și pe cele care le sesizăm micșorate, nu sunt în avantajul nostru
  • evităm să mizăm sume mari într-un interval foarte mic și pe cote scăzute. Chiar dacă putem câștiga un pariu, două sau trei, o pierdere ne lipsește de întregul profit
  • diferențele de cote live pot fi semnificative între casele de pariuri. Este un avantaj considerabil, însă este bine să avem un număr de case de pariuri controlabil. Pariurile live sunt diferite de poker și nu este chiar recomandat să ne inspirăm de acolo. Imaginea unui jucător de poker cu 7 sau 10 mese deschise în același timp este atractivă dar atât
  • timpul de latență este important pentru noi la fel și opțiunile oferite. Unii operatori oferă transmisiuni video, opțiuni cashout și statistici detaliate ale partidelor live
  • pariurile live presupun decizii luate în timp redus și în condiții de incertitudine ridicate. Este bine să avem în vedere acest fapt atunci când suntem tentați să creștem miza

Cea mai tare mutare a verii: începe Liga 1 Casa Pariurilor!

Cotele live în avantajul nostru
Cotele live la un meci de fotbal din Australia – Netbet

Cotele live în avantajul nostru: corporate sau utility?

Atunci când urmărim un meci și pariem pe el, este bine să avem la dispoziție cotele live, din mai multe surse. Există două mari opțiuni când vine vorba de utilizarea cotelor live:

  • corporate/cotele de corporație
  • utility/cotele de utilitate

O aplicație corporate este adesea denumit un site de comparare a cotelor. Aceste site-uri afișează o tonă de informații pe o singură pagină. Ne permit să navighăm rapid pe diferite piețe pentru a vedea cotele la toate casele de pariuri selectate.

Aplicațiile cu cote de utilitate provin sunt, în general, pachete/aplicații soft pe care le putem descărca pe desktop, tabletă sau mobil. Au o gamă de opțiuni de personalizare și avantajul vitezei.

De fapt, principala diferență între cotele de corporație și cele de utilitate este viteza.

Site-urile corporatiste câștigă venituri prin intermediul unor linkuri de afiliere și, în ciuda faptului că oferă o mulțime de informații, datele sunt întârziate.

Era indicatorilor statistici agregați: TSR, SoTR și PDO

Astfel, software-ul de utilitate costă mult mai mult, dar actualizează instantaneu feedurile live API de la casele de pariuri.

Cu cât avem informații mai actuale, cu atât avem un avantaj mai mare. Dar acest lucru presupune costuri relativ mari, care nu sunt la dispoziția tuturor.

5 ponturi pe care trebuie să le cunoaștem dacă vrem să folosim cotele live în avantajul nostru

Analizele pre-meci sunt utile și este bine să avem informații despre echipele care evoluează

Unele echipe primesc gol mai ușor și apoi se mobilizează. Este doar unul dintre multe cazuri de care trebuie să ținem seama. De exemplu, în sezonul 2016/17, Cristal Palace a încasat primul gol în trei partide și nu a pierdut-o pe niciuna.

Parva Liga bulgară este recunoscută pentru GG-uri, 66.67 dintre partidele jucate în sezonul 2018 – 2019 având goluri de ambele părți. Și Erste Divisie din Olanda este un campionat de GG însă doar 60% dintre jocurile sezonului trecut au avut goluri de ambele părți.

În unele campionate europene se marchează mai mult în prima repriză. Este bine să cunoaștem aceste tipare chiar dacă sunt diferite față de concepțiile noastre.

Scenariul unui meci de fotbal și cele mai potrivite pariuri (partea a III-a 2019)

Nu trebuie să ne lăsăm influențați de variația cotelor

Cotele se modifică în funcție de evoluția partidei în timp. De exemplu, un gol marcat de către echipa favorită are un impact diferit față de unul marcat de echipa mai slabă. Cu cât diferența inițială de cote era mai mare, cu atât are tendința să se mărească.

Un cartonaș galben nu influențează cotele decât pe acea piață, un cartonaș roșu influențează toate piețele. Este și firesc, o echipă cu un jucător mai puțin este expusă.

După marcarea unui gol, cotele au mici variațiuni fiind puternic influențate de piață. La câteva minute, acestea revin în trendul normal.

Nu trebuie să ne lăsăm influențați de variația cotelor
Variația cotelor indicată la Sportingbet

Cum să anticipăm modificările cotelor

În general, procentul în care se modifică cotele, sensul și timpii îi înțelegem după un anumit timp și mai multe pariuri la un operator. Casele de pariuri au provideri de cote live diferiți sau chiar propriul departament.

Atunci când utilizăm un anumit tip de pariu, ajungem să cunoaștem și să anticipăm modificările cotelor destul de ușor. De exemplu, dacă pariem pe sub 2.5 goluri. În cazul unui meci din Liga 1 între Viitorul și Dinamo avem următoarele cote:

  • sub 2.5 goluri @1.90
  • peste 2.5 goluri @1.87

Cotele nu sunt mari, însă pot fi considerate și jucate chiar și simplu. În funție de cum debutează jocul, @1.90 poate crește la @2.00 ori scădea la @1.80. Un gol înscris în minutul 20 ar scădea cota spre @1.50, în funcție de joc. Dacă nu se înscrie după acest gol, cota are tendința să crească pe măsura trecerii timpului.

Este bine să așteptăm pauza pentru a plasa unele pariuri

Și așa ajungem la pauză. Este cunoscut faptul că se înscriu destul de multe goluri în ultimele 10 minute ale primei reprize. Chiar dacă este vehiculat faptul că ambele echipe preferă un rezultat de egalitate la pauză, acest lucru nu este mereu posibil.

Ce iese când Martingale, Fibonacci și cota 2 sunt amestecate

La pauză avem și avantajul celor 15 minute în care cotele nu suferă modificări substanțiale. Repriza secundă poate avea un specific total diferit și avem timp să analizăm statisticile și trendurile partidei.

Să punem pariuri contră ori să dăm cashout atunci când ne atingem obiectivul

Atunci când pariem live este bine să avem un obiectiv stabilit. Mai mult decât atât, repectarea acestui obiectiv este esențială. În cazul pariurilor live, poate fi un procent sau o sumă fixă pe care ne-o propunem. De exemplu, avem 500 Lei bancă și 100 Lei pentru pariuri live. Folosim 100 Lei cu obiectiv de a face 10% sau 20% la un meci sau într-o anumită perioadă. Dacă pierdem, suplimentăm bugetul cu aceeași sumă. Dacă ne atingem obiectivul, ne oprim și ne propunem alt target.

10 lucruri care te opresc în tentativa de deveni un parior iscusit

Nu este deloc ușor să dăm cash-out mai ales când pariul pare câștigător. Nici să punem contră atunci când mai avem 3 meciuri rămase de jucat pe un bilet de 12 partide. Trebuie să ne gândim însă la faptul că profitul este cel mai important indicator al activității noastre.

STAI! Citeste si despre

Easy money (strategia cățărătorului) în 3 exemple simple și ușor de înțeles

Easy money (strategia cățărătorului) este una dintre cele mai îndrăgite strategii de pariere. Din păcate, …

Linii asiatice - ce sunt și cum tratăm aceste pariuri Admiral

Linii asiatice – ce sunt și cum tratăm aceste pariuri la Admiral (2019)

Când vine vorba de linii asiatice, Admiral este una dintre casele de pariuri care oferă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *