marți , 27 septembrie 2022
Home / Articole populare / Contra la pariuri cu exemple practice și explicații
Contra la pariuri

Contra la pariuri cu exemple practice și explicații

Contra la pariuri înseamnă un pariu opus celui anterior. Scopul? Să protejezi un potențial câștig, să asiguri un anumit profit. Pe scurt: să nu pierzi și să obții un beneficiu.

Mulți dintre noi punem contra la pariuri, chiar dacă termenul este relativ mai nou și mai puțin utilizat. De obicei, contra este jucată atunci când este vorba despre un câștig mare și vrei să te asiguri că obții măcar o parte din el.

Dacă vine vorba de bilete, atunci cand mai rămân 1-2 evenimente pe bilet și vrei să acoperi, să fii sigur că vei câștiga. Chiar dacă este vorba despre un câștig mai mic, acesta este consistent și merită întreaga atenție a oricărui parior.

Biletul Zilei la pariuri

Contra la pariuri – explicații și exemple generale

Contra la pariuri simple

Un meci bun interesant la Baumbet: Udinese – Milan, cota pentru victoria gazdelor oaspeților fiind @1.95.

Dacă pariezi 100 Lei pe victoria Milanului, poți câștiga 195 Lei (95 Lei fiind profit efectiv).

Pariul contră la 2 este 1X, adică victorie sau egal pentru Udinese. 1X are cota @1.94. Dar nu poți pune contră înainte de meci, ar însemna să pierzi 5 sau 6 lei orice s-ar întâmpla.

Dacă însă Milan marchează primul gol, cotele suferă modificări mari. În funcție și de momentul jocului, cota la 2 se poate duce la @1.50, cota pentru 1X la @2.70. În acel moment, o contă îți asigură profit orice s-ar întâmpla ulterior. Adică, poți pune 73 de Lei pe 1X la @2.70. Asta ar fi 73 X 2.70 = 197 Lei. În total ai avea 100 + 73 = 173 Lei investiți și un câștig de 195 Lei. Profit: 195 – 173= 22 Lei.

Și alt exemplu, foarte interesant prin utilitatea practică:

Bilet la Winmasters format din 2 meciuri

Poți rata contra dar poți câștiga biletul.

Am avut 2 partide pe bilet:

 • Wolves – Tottenham 2 @2.20 (scor final 2-3)
 • Vallecano – Barcelona 2 @1.23 (scor final 2-3)
 • Cota totală @2.71

În ambele cazuri, favoritele au marcat destul de repede și biletul putea intra pe cash-out sau contră. Am ratat însă acele momente și Vallecano a egalat pe Barca, apoi a preluat conducerea. Cotele în scădere abrută, mai ales că era pe final de meci. Apoi Barca a egalat scorul la 2-2, Tottenham conducea cu 2-3.

În acele ultime minute de joc, era nerecomandat să pui orice fel de contră din cauza valorii cotelor. Atât de mici încât nu se merita. Este un adevăr general valabil.

Suarez a marcat în min 90 și a stabilit scorul final, 2-3, într-un joc în care catalanii au fost parcă de liga noastră secundă.

Exemplu pe un bilet la Get’s Bet:

Get’s Bet 2018 – verificare bilet, Gets bet rezultate, agenții, oferte pariuri

Monchengladbach – Dusseldorf  @1.40

Parma vs Frosinone 1 @2.00

Real Betis – Celta Vigo @1.80

Cota totală @5.09

Poți spune că sunt 3 jocuri, de fapt sunt două plus Gladbach, considerat bază de câștig.  50 Lei * 5.09 = 253 Lei ar fi un potențial câștig.

Dacă ies primele două jocuri, Gladbach + Parma, rămâi în victoria celor de la Betis. 5.06 /1.80. Celta Vigo +0.5 (echivalentul X2) este la @2.09. Asta înseamnă că poți pune contră pe această opțiune sau pe X2 și să îți asiguri câștigul orice s-ar întâmpla.

Contră la bilete

Cel mai clar caz este cel în care ”rămâi într-un singur meci”. Dacă mai este un meci de validat, să se joace sau în desfășurare, atunci pui contră. Totul depinde de miza ta, potențialul câștig și cum dorești să de acoperi.

Chiar dacă este vorba de pariuri tip linie 1 (X2) ori sub/peste număr de goluri, contra este ușoară când rămâne doar un singur meci.

Chiar dacă rămân 2 meciuri de jucat, pot fi contrate și acestea prin 3 bilete a câte 2 meciuri fiecare.

6 bilete câștigătoare | inspirație și alegeri senzaționale

Dacă luăm biletul de mai sus, se observă ora ultimelor două meciuri. Celelate sunt toate pariuri câștigătoare.

Rămân a se juca/live:

 • Charleroi – Zulte Waregem TG 2-6 (total goluri 2-6) @1.25 – putând fi contrat cu 0-1 goluri
 • Inter Milan – AC Milan 1X @1.43 – putând fi contrat cu 2

La o miză de 11 Lei și un câștig potențial total de peste 3100 Lei poți utiliza diverse variante de contră la pariuri:

 • acoperire ”în cascadă”, întâi pe un meci apoi pe următorul
 • diverse bilete cu sume pe 0-1 goluri X 2, variantele rămase
 • să aștepți să se joace un meci și să acoperi live o parte, păstrând și pentru următorul
 • să riști așteptând doar la ultimul joc

Important este să știi și tipurile de pariuri și contra la fiecare. Asta ca să nu fii pus în situația de a dubla pariuri în loc să le acoperi.

Contra la pariuri la Betfair

Plasarea unui pariu contra înseamnă să anticipezi că ceva nu se va întâmpla. De exemplu, plasarea unui pariu contra pe Liverpool că va câștiga meciul înseamnă să crezi că nu vor lua obține victoria. Punând un pariu contră, câștigi dacă echipa pierde sau termină la egalitate.

La Betfair, nu doar că poți plasa pariuri contră pe orice selecție, dar poți alege și cota pe care o dorești, la fel și miza. Cu cât este mai mică cota la contră, cu atât va trebui să riști mai puțini bani în comparație cu cât poți câștiga.

Betfair: totul despre cea mai tare bursă de pariuri din lume

Exemple:

Un pariu contra pe egalitate într-un meci de fotbal, Monaco – Club Brugge. Cota pentru egal @3.50. Pariul contră CONTRĂ EGAL @3.85. Adică punând 100 Lei contră X, de fapt riști 320 Lei pentru un profit efectiv de 320 Lei.

Plasarea de pariuri contra nu trebuie să-ți producă teamă – deții controlul deplin asupra sumei pe care o riști și asupra câștigului potențial.

În cazul unui pariu contră, mereu ar urma să câștigi miza pariului opus.

Iată un exemplu de pariu contră live pe meciul: Saint Etienne – Angers (2-2 la pauză)

Pariul este echivalent cu X2, adică Saint Etienne nu câștigă. NU 1. La miza de 100 și cota @2.52, de fapt riști 250 – 100 = 152 Lei pentru un câștig de 152 Lei.

Contra la pariuri – pariuri specifice

Nu chiar toate pariurile au variante de contră în adevăratul sens al cuvântului. Majoritate însă, au variante destul de cunoscute, intuitive. Există și cazuri mai dificile, cele legate de handicapuri asiatice sau de pariuri complexe.

Să luăm un meci la Sportingbet: FCSB – Astra Giugiu și să vedem contrele la mai multe tipuri de pariuri:

Se observă cu ușurință că majoritatea tipurilor de pariuri sunt grupate pariu – pariu contră. GG – Nu GG, peste – sub număr de goluri etc.

Realitatea este că te poți afla însă în situații cu pariuri greu de cotrat, fără a avea toate opțiunile live. Privește pariurile de mai jos:

Ai 1-0, 2-0 sau 3-0 la @2.60. Meciul tău este la 1-0, dar destul de disputat. Orice gol al oaspeților îți face pariul necâștigător.

Totuși, este 1-0 și poți contra profitabil. Cum pui contră în acest caz?

Teoria spune că 1 – contră – X2, sub 2.5 goluri – contră – peste 2.5 goluri, scor corect – contră – orice alt scor corect, handicap asiatic – contră – 1, X, 2 în diverse combinații sau tot handicap asiatic etc.

Dacă luăm însă GG @1.50. Am pariat 100 Lei pe GG (ambele marchează) într-un meci și este deja 0-1 în favoarea oaspeților în min. 32. În acele momente, cotele live pentru NU GG și gazdele marchează pot fi identice, în jurul valorii de @1.30. Totul depinde de flerul tău dacă vrei să contrezi. De la @1.50 la @1.30 este o diferență care să își asigure un profit bun, dar e și în funcție de suma pariată.

Situațiile reale impun pariuri contră diferite de teorie

Este plin de teoreticieni străluciți care te învață să pui contră la al 10-lea meci. După ce primele 9 sunt câștigătoare. Dar cum pui contră la un pariu mai complicat atunci când, poate, ai mizat consistent?

În aceste situații depinzi de oferta live și de cunoașterea tipurilor de pariuri. Nu doar atât, ci și tendința de evoluție a cotelor este importantă și este bine să o cunoști.

În cazul partidei de mai sus, se observă următoarele pentru peste/sub 3.5 goluri:

 • primul gol a venit destul de repede, piețele de goluri au suferit modifcări mari
 • după momentul marcării golului și oscilația cotelor, acestea tind să intre în trend
 • marja casei este destul de consistentă, diferența de la @2.10 la @1.65 fiind sensibilă pentru pariori
 • dacă ai pariat peste @2.5 goluri, poți pune o contră foarte profitabilă
 • dacă ai pariat peste @3.5 goluri, mai ai ceva de așteptat și urmărit evoluția jocului

Contra la pariuri – sfaturi și ponturi

Orice contră are menirea să îți asigure un profit. Un profit, fie el și unul mic, este de preferat unei pierderi.

Filozofia pariului contră e simplă. Dacă luăm un eveniment cu 2 rezultate, avem 2 cote. Teoretic, ambele ar trebui să fie @2.00. În realitate sunt @1.90, chiar mai reduse datorită marjei caselor de pariuri.

PARIU – NU PARIU

cotă @1.90 – NU cotă @1.90

Deja sună prea a teorie și mă plictisește până și pe mine. Practica și viteza de reacție sunt cele mai importante atunci când pui contră. Să iei decizii favorabile în condiții de risc. În timp ce jocul se desfășoară iar cotele suferă modificări continue. Mai rău ca la bursă.

Există situații în care contra la pariuri se impune, fără să fie imperios necesară. O surpriză însă, te-ar face să regreți că nu ai făcut-o.

În alte situații, cum sunt handicapurile asiatice de gen +/- 0.25 ori 0.75, poți pune contre parțiale.

Un caz aparte este cel în care pariezi pe X. Cotele de peste @3.00 sunt mari și suferă oscilații. Cum acoperi X-ul? La Betfair e simplu, cu Nu X (Contră X), dar la alte case de pariuri?

Unii pariori pun repetat pe 1 și pe 2 diverse sume, în funcție de cum apreciază jocul. Alții acoperă cu mici pariuri combo (bilete) pentru o cotă mai mare, implicit miză mai mică.

Cum să calculezi șansele unui REZULTAT DE EGALITATE la pariuri | Cum poți previziona X-ul

Contra la pariuri

Contra la pariuri – concluzii

Din experiența mai multor ani de pariuri, se impun câteva concluzii de care ar fi bine să ții seama:

 • urmărește meciurile, folosește aplicații care să te informeze în permanență de evoluția partidelor
 • dacă pui contre repetate și ești un obișnuit să obții mici profituri repetate, este bine să ai cont la mai multe case de pariuri online
 • de preferat să pui contră la pariurile tale la alt operator. Dacă însă joci la o singură casă de pariuri, utilizează cash-out-ul
 • orice pariu are un pariu contră, însă aplicabilitatea depinde foarte mult de momentul partidei dacă este live sau de miza acceptată de un operator – în anumite cazuri
 • sunt multe agenții de pariuri (stradale) care oferă opțiuni de cash-out la biletele puse. În acest fel poți încasa foarte repede (prin cash-out) și ai un control mai flexibil asupra bugetului tău de pariuri
 • nu există o rețetă a pariurilor contră, însă matematica te ajută foarte mult să calculezi miza ori variantele de acoperit, după caz

STAI! Citeste si despre

Cele mai bune 5 smartwach pentru pariori (2021)

Cele mai bune 5 smartwach pentru pariori (2021)

5 smartwach pentru pariori, realitate sau iluzie? Alegerea unui smartwatch poate fi cu adevărat dificilă, …

PSG crypto

Paris Saint-Germain Fan Token – criptomonedă

Paris Saint-Germain Fan Token este criptomoneda dedicată puternicei echipe pariziene unde evoluează Messi, Neymar, Sergio …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *