marți , 6 octombrie 2020
Home / Stiri / Cine sunt patronii echipelor de fotbal american din NFL, partea II
NFL

Cine sunt patronii echipelor de fotbal american din NFL, partea II

Va prezentam a doua parte a articolului in care va facem cunostinta cu patronii echipelor de fotbal american din NFL. Asa cum spuneam inca din prima parte, proprietarii echipelor de fotbal sunt putini si foarte bogati, multi dintre ei reprezetand “aristocratia moderna americana”.

Martha Firestone Ford

Martha Firestone Ford este detinatoarea echipei Detroit Lions. Descendenta a familiei Firestone si vaduva lui William Clay Ford Sr, Martha a mostenit echipa din Detroit de la sotul sau. William Clay Ford Sr a fost filul lui Edsel Ford si nepotul marelui Henry Ford (nu trebuie sa mai spunem cine a fost acesta), deci descendenta nobiliara nu poate fi pusa la indoiala.

In cea ce priveste banii, Martha Firestone Ford se bucura de o avere de aproximativ $1.4 miliarde.

Denise York

Denise York proprietar si co-chairman a echipei San Francisco 49ers, detine o avere impresionanta care se cifreaza la suma de $3.2 miliarde. Mostenitoarea imperiului creat in domeniul imobiliarelor de tatal sau Edward John DeBartolo Sr. Trebuie mentionat ca Denise a succedat la conducerea echipei de fotbal pe fratele sau Edward John DeBartolo Jr., care a fost implicat intr-o serie de probleme legate de coruptie.

Amy Adams Strunk

Amy Adams Strunk controleaza echipa Tennessee Titans, impreuna cu alti mostenitori ai regretatului Bud Adams, unul dintre cei mai importanti proprietari de echipe din NFL si cel care a infintat AFL.

Amy detine o avere de aprozimativ $1.5 miliarde.

Enos Stanley Kroenke
Enos Stanley Kroenke

Enos Stanley Kroenke este proprietarul Kroenke Sports & Entertainment, companie care detine un portofoliu de echipe sportive precum Arsenal F.C., echipa de fotbal american Los Angeles Rams , Denver Nuggets din NBA, Colorado Avalanche din NHL, Colorado Rapids din Major League Soccer, Colorado Mammoth din National Lacrosse LeagueLos Angeles Gladiators din Overwatch League, si nou formata echipa Los Angeles Guerrillas din Call of Duty League. Si Kroenke este miliardar, averea sa ajungand la aproximativ $10 miliarde.

Zygi Wilf

ZygmuntZygiWilf proprietarul echipei Minnesota Wikings, detine o avere de peste $5.3 miliarde obtinuta in mare majritate din real estate. Zygi este de origine german, parinti sai fiind refugiati evrei care au fugit din calea prigoanei naziste.

STAI! Citeste si despre

Masinile fotbalistilor de top

Ce puteti citi in acest articol Este cunoscut faptul salarile fotbalistilor care joaca la echipele …

Top 5 cel mai bine platiti jucatori de fotbal american

Ce puteti citi in acest articol Fotbalul american este sportul numarul 1 in SUA, personajele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *