duminică , 24 octombrie 2021
Home / Strategii Pariuri / Chiar este avansul de 2 goluri periculos la pariuri?

Chiar este avansul de 2 goluri periculos la pariuri?

Avansul de 2 goluri este considerat foarte periculos. Sunt mai multe motive pe care le voi lua pe rând pentru a vedea impactul asupra pariurilor. Avansul de 2 goluri se referă la un scor, înregistrat oricând în meci, de 2-0, 3-1, 4-2 (sau invers). Cel puțin teoretic, pentru că în practică lucrurile stau total diferit.

Sunt foarte rare cazurile în care o echipă ia un avans de gen 3-1 sau 4-2, pentru ca scorul să fie periculos. De cele mai multe ori, a trecut o mare parte din meci și dinamica partidei s-a schimbat. Firesc, este aberant să pariezi pe echipa care are 3-1 în min. 70, este oaspete și considerată mult mai slabă. Accidente și suprize apar, însă este bine să nu le provoci. La un avans de 2 goluri în min. 70, cotele pe victoria echipei care conduce sunt prea mici pentru a merita miza. De cele mai multe ori, valoarea apare pe pariul contrar, pe numărul superior de goluri sau pe scor corect diferit (față de rezultatul înscris pe tabela de marcaj).

*Ghidul complet al pariurilor pe cornere*

Când spun avans de 2 goluri, am o anumită imagine a scorului. Mă pot gândi la 2-0 sau 0-2 în minutul 30. În acest caz, da, este un avans ciudat, periculos și care poate pune probleme la foarte multe pariuri. 2-0 în minutul 10 poate fi un rezultat fals ori partida să fie deja decisă. Același scor în minutul 20 are un impact diferit. La fel și în minutul 30 sau 35. După minutul 40, prima repriză este deja decisă. Repriza secundă poate avea un alt scenariu.

Avansul de 2 goluri se referă la scorul de 2-0!

avansul de 2 goluri
avansul de 2 goluri

Ce reprezintă avansul de 2 goluri la pariuri

Se spune că este cel mai rău să conduci cu scorul de 2-0! O frază care a devenit clișeu în lumea fotbalului. Este o frază care a fost popularizată de antrenorul și comentatorul sportiv ceh Josef Csaplár. De curând, Gary Lineker a negat vehement efectul avansului de 2-0, spunând că este departe de a avea un efect atât de puternic.

Statistic, nu există nicio dovadă că scorul de 2-0 este cel mai periculos! Este departe de a fi confirmat în vreun fel, că echipa care conduce cu 2-0 este în pericol să nu câștige.

Din punct de vedere al unui parior, 2-0 poate însemna:

  • Peste 1.5 goluri în meci
  • Peste 1.5 goluri marcate de o echipă
  • Handicap asiatic -1.5 sau orice alt handicap care acoperă scorul
  • Scor corect 2-0

*Cum să fii un jucător mai bun*

Impactul avansului de 2 goluri

Totul pleacă de la aprecierea că un avans de 2 goluri asigură o impresie de falsă securitate. Echipa care a marcat deja 2 goluri (fără să primească) are tendința de a se considera învingătoare și de a se relaxa. Cu cât mai repede se ajunge la această difereță, cu atât mai prematură este relaxarea jucătorilor. În unele cazuri, și staff-ul echipei se relaxează iar antrenorul poate reaționa cu schimbări și strategii ciudate.

Spre deosebire de 2-0, în cazul scorului de 1-0, echipa care conduce este mult mai concentrată și joacă la obiectiv. Diferența pe tabela de marcaj este fragilă și fiecare echipă încearcă să evite erorile.

avansul de 2 goluri
avansul de 2 goluri periculos sau nu?

În practică (și confirmat statistic), echipa care conduce cu 2-0 are tendința să piardă doar în 2% din cazuri. Este interesant și bine de știut, însă nu mă ajută prea mult. Pentru că eu pot avea un pariu pe victorie, 2-0 se transformă în 2-1, apoi în 2-2 și am pierdut. Orice ar fi, la 2-0, un pariu merită să fie acoperit sau contrat/vândut. Sunt și case de pariuri care validează pariul câștigător atunci când echipa ta conduce cu 2-0. Se aplică pentru cele 5 campionate mari ale Europei și este un avantaj de care e bine să ții cont.

Pe de altă parte, clișeul potrivit căruia 2-0 este cel mai periculos scor este foarte susținut și de către comentatorii sportivi. Din simplul motiv că doresc să mențină atenția celor care urmăresc meciul. Trebuie să aibă și ei activitate și să suscite interesul, chiar și acolo unde nu e cazul.

La ce te poți aștepta când este 2-0 în meci

În cazul unor analize făcute de Opta la nivelul anului 2016 în Premier League, au fost luate 1061 de cazuri în care era 2-0 la pauză. Din 1061 de meciuri, doar în 22 de cazuri s-a întors rezultatul final. Echipa condusă a revenit și a câștigat meciul. Un procent de 2.1%.

Acest procent crește însă când e vorba de egalitate, ajungând undeva la 14-16%. Asta arată că multe echipe se pot redresa, se pot mobiliza și pot lupta pentru puncte. Diferența e mare între 0 și 1, între a pierde meciul și a scoate un rezultat de egalitate.

Este clar că nu ai câștigat pariul și pot apărea evenimente neprevăzute. Dacă ai pariat pe victoria celor care conduc cu 2-0, este bine să asiguri pariul. Iar cel mai bun pariu asigurator, în acest caz, este scor corect 2-2. Ai cea mai mare cotă și este rezultatul sperat de echipa condusă.

2-0 până în minutul 20

În cazul în care echipa mai valoroasă a luat acest avans, te poți aștepta ca scorul să crească. Pot urma goluri de ambele părți sau poate fi o nouă perioadă dominată de favorită. Este totuși prima partea a meciului și pot apărea modificări. De exemplu, un cartonaș roșu poate modifica radical economia jocului. Nu trebuie să te grăbești să iei decizii, este mult prea devreme.

2-0 până în minutul 35

Practic, o primă repriză câștigată la o diferență de 2 goluri. În partea secundă, cealaltă echipă va încerca să atace mai mult, să contrabalanseze jocul. Apar schimbări, pot apărea noi strategii de joc. Este un avans confortabil și care poate fi apărat ușor în partea secundă. Apare însă o relaxare dată de ideea îndplinirii unui obiectiv și scorul înregistrat.

2-0 până în minutul 70

Prima parte a reprizei secunde poate aduce modificări substațiale. Sunt echipe care joacă joacă excelent și marchează după revenirea de la vestiare. Sunt și echipe care au cele mai bune rezultate între minutele 45 și 70. În această perioadă cotele au destulă acuratețe și poți găsi pariuri (contră) valoroase. Pe măsură ce evoluează meciul, cotele vor fi deformate și nu în favoarea ta. În plus, multe case de pariuri blochează meciul după minutul 80-82, așa că este bine să anticipezi din timp. Ușor de zis, imposibil de făcut.

Martingale la pariuri sportive – avantaje, limite, riscuri și tipuri de pariuri

2-0 după minutul 75

Pentru că ultima perioadă a partidei este una (în foarte multe cazuri) extrem de disputată. Chiar dacă mai sunt 10 – 15 minute de joc (+prelungiri), partida nu este deloc terminată. Cadența cu care se marchează în ultimele minute de joc este destul de mare. Iar cotele oferite de către casele de pariuri, acolo unde există, sunt depreciate foarte mult. Devine un joc al șansei, un joc periculos să pariezi în ultimele minute de joc.

Când 2-0 a fost un scor periculos

Pe data de 8 Ian 2021 s-a disputat Borussia Monchengladbach – Bayern Munchen. Oaspeții au marcat rapid 2 goluri și era 0-2 în minutul 26. Ai fi putut spune că meciul e încheiat, campioana Europei fiind o echipă în mare formă. În ciuda așteptărilor, Borussia a egalat, marcând în minutele 36 și 45. La pauză, scorul era 2-2. Al 5-lea gol al meciului a venit, imedit după pauză, în minutul 49. Borussia a preluat conducerea și a trecut la cârma jocului. 3-2, după ce a fost condusă cu 2 goluri la 0.

Poate că cel mai faimos exemplu este Liverpool – AC Milan, finala Champions League din 2005. Liverpool a ajuns ăn finală și datorită șansei, după 3-1 cu Olympiacos 3-1, atunci când avea nevoie de 2 goluri. Milan-ul era renumit pentru defensiva condusă de Ancelotti. Italienii au condus cu 3-0 și au fost egalați de 3 goluri marcate în 6 minute, pe final de meci. Incredibil!

În 2018, Manchester City – Manchester United a fost un joc memorabil. Vincent Kompany și Ilkay Gundogan au dus scorul la 2-0 iar Guardiola se pregătea pentru primul titlu în Anglia. Paul Pogba a marcat însă de 2 ori iar Chris Smalling a făcut 2-3, rezultat final.

Statistic vorbind, avansul de 2 goluri este foarte periculos. Pentru echipa condusă, care poate încasa mai multe.

STAI! Citeste si despre

Easy-money (strategia cățărătorului) și cele 7 secrete ale ei (2021)

Easy-money (strategia cățărătorului) și cele 7 secrete ale ei (2021)

Easy-money (strategia cățărătorului) este o strategie de pariere foarte îndrăgită și aplicată de un număr …

Introducere în lumea boților de pariere

Ne-am gândit că v-ar fi de folos o introducere în lumea boților de pariere. Pariorii …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *