joi , 12 septembrie 2019
Home / Articole populare / Cele mai comune greșeli pe care le fac pariorii și cum să le eviți în 2019
C

Cele mai comune greșeli pe care le fac pariorii și cum să le eviți în 2019

Cele mai comune greșeli la pariuri, cu siguranță, le cunoști. Dacă nu pe toate, cel puțin o parte din ele. Nu o spun cu mândrie dar nici cu tristețe: de-a lungul timpului am făcut aceste greșeli. Încă mai fac anumite erori, încă mai greșesc. Așadar, nu te aștepta la perfecțiune. Nu există. Așa cum nu există un sistem infailibil de pariere.

Sunt însă anumite tentații care generează cele mai comune greșeli în domeniu. Foarte mulți pariori îți pot da sfaturi cu ușurință însă, adesea, acestea sunt mai greu de urmat. Chiar dacă ai urma aceste sfaturi cu sfințenie tot ai face greșeli.

Unele greșeli costă mai mult, altele mai puțin. În general, la pariuri sportive greșelile costă bani. Cu cât este greșeala mai mare cu atât este mai usturătoare financiar. Acesta este și motivul pentru care primul principiu al pariurilor este: pariază atât cât îți poți permite să pierzi.

7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online aflați la început

Dacă foarte multe aspecte la pariuri au un grad mare de relativitate, pierderile sunt cele pe care le resimți. Să nu crezi că greșelile se vor opri de îndată ce ai câștigat destulă experiență. Chiar și cei mai de succes pariori din lume încă fac greșeli. Nimeni nu este capabil să ia decizii perfecte în 100% din timp. Pariurile sportive nu sunt ceva ce poate fi cu adevărat stăpânit, deci procesul de învățare este unul continuu.

Deși nu este nevoie să îngrijorezi sau frustrezi atunci când faci greșeli, totuși e bine să menții la minim numărul lor. Așa cum am subliniat deja, costă bani. Și, evident, nu vrei să pierzi bani dacă nu trebuie. Tocmai de aceea am scris acest articol.

Cele mai comune greșeli la pariuri sportive

Managementul defectuos al banilor

Încep cu această greșeală, deoarece este, probabil, cea mai frecventă greșeală făcută de pariori. De asemenea, are potențialul de a provoca mai multe pagube decât celelalte greșeli la un loc. Din fericire, este, de asemenea, destul de ușor de evitat.

Money management și cele 3 strategii principale la pariuri

Unul dintre cele mai mportante capitole la pariuri sportive este cel privind planurile de gestionare a banilor. Poți avea cele mai strălucite alegeri sau o intuiție ieșită din comun, managamentul banilor este însă decisiv.

Gestionarea banilor extrem de importantă pentru toți jucătorii de pariuri sportive.  Nu doar pentru începători sau avansați. Chiar și pariori experimentați eșuează din cauza practicilor greșite de moneymanagement. În privința celor care pariază recreațional, nu cred că se pot bucura pierzând repetat.

Din păcate, există mulți pariori sportivi care nu se gândesc foarte mult la modul în care își gestionează banii.

Principalul avantaj al moneymangementului este că ar trebui să te împiedice să pierzi bani când nu e cazul. De asemenea, te va împiedica să pariezi prea mult și te ajută să îți ții evidența pariurilor. Te poate ajuta chiar să iei decizii mai bune de pariere datorită mizei.

Ce fel de parior ești? – Cele mai cunoscute 10 tipuri de jucători

Așteptările nerealiste

Cei mai mulți jucători care pariază pierd. Este un lucru cunoscut și acceptat, o realitate a acestui domeniu. În ciuda acestui fapt, există o mulțime de oameni care încep să parieze pe sport cu așteptări nerealiste.

Majoritatea pleacă de la ideea că pot începe să facă bani cu ușurință doar pentru că știu câte ceva despre sportul pe care îl pariază.

7 secrete la pariuri pe care casele online nu ar vrea să le știi

Acești oameni se înșeală amarnic.

Să nu crezi că este imposibil să faci profituri pe termen lung din pariuri. Majoritatea pariorilor pierd, da, dar există și câțiva care câștigă. Cu toate acestea, nu este deloc ușor. Este extrem de provocator și ai nevoie de mult mai mult decât unele cunoștințe sportive generale. De fapt, chiar și o cunoaștere extinsă a sportului nu este suficientă pentru a avea succes.

Nu spun acest lucru pentru a te descuraja. Doar își sugerez să ai așteptări realiste. Dacă crezi că vei face bani rapid în mod simplu, vei fi foarte dezamăgit. Sigur, începătorii au noroc uneori, dar sunt mai degrabă o excepție decât o regulă. A te baza doar pe noroc este calea sigură către eșec.

Un număr prea mare de pariuri puse

O abordare mult mai bună trebuie să fie selectivă. Mai degrabă decât să pariezi pe o mulțime de sporturi diferite, încearcă să te concentrezi pe unul sau două. Decât să plasezi pariuri pe fiecare joc sau eveniment, încearcă să cauți oportunități și să faci analize mai atente.

Scopul nu este de a plasa cât mai multe pariuri posibil, ci de a plasa cele mai bune pariuri găsite.

Acest lucru este important pentru cei care pariază mai degrabă pentru distracție decât pentru cei care pariază doar pentru profit. Dacă te bucuri cu adevărat să plasezi o mulțime de pariuri și pariezi responsabil, atunci nu se va dovedi neapărat un dezastru. Nu recomand însă acest lucru.

Gândește-te cu este să pui zilnic 70 – 100 de pariuri, chiar dacă miza este modică. Să zicem 1 Leu. În primul rând, este dificil să ții o evidență a pariurilor puse. În al doilea rând, este greu de crezut că găsești informații pertinente care să sprijine 100 de pariuri pe zi. Este valabil și la biletele puse, acolo unde orice cotă în plus crește câștigul potențial. Bineînțeles că tentația este uriașă, chiar dacă știi că o cotă cât mai mare presupune șanse de reușită cât mai mici.

Motive greșite pentru care pariezi

De câte ori ai decis să plasezi un pariu doar pentru a face lucrurile mai interesante în timp ce vizionai un meci de fotbal? Ai plasat un pariu pe Halep pentru a câștiga un turneu pentru că ea este favorita ta?Ai pariat pe echipa națională de fotbal doar pentru că te-ai simțit patriot?

Cu cât mai multe răspunsuri afirmative, cu atât ai persistat într-una dintre cele mai comune greșeli. Departe de a fi identificat valoare sau oportunități de profit, ai pariat sentimental. De cele mai multe ori gândind ”Hai România!”, ”Hai Simona!” chiar dacă realitatea îți arăta altceva.

Pariurile fără o cauză sau pariurile bazate pe emoții nu sunt deloc profitabile. Acest tip de comportament te poate costa bani buni pe termen lung.

Dacă pariezi pur și simplu în scopuri recreative, este acceptat acest comportament. Dacă obiectivul tău este să te distrezi, atunci mergi mai departe și pariază pe orice îți face plăcere. Doar asigurați-te că întotdeauna respecți bugetul.

Se poate discuta și de alte motive cum ar fi:  dorința de câștig imediat, nevoia de adrenalină, nevoia de a-ți demonstra cunoștințele sportive, dorința de recunoaștere a valorii tale etc.

Pariuri live la Baumbet: Ofertă, opțiuni, cote și sfaturi de pariere

Lipsa de înțelegere a noțiunii de valoare

Printre cele mai comune greșeli este cea legată de alegerea unor pariuri care nu au valoare pe termen lung. Este decisiv să evitți această greșeală când pariezi pentru profit. În mod ideal, este o greșeală pe care ar trebui să o eviți chiar și atunci când pariezi pentru distracție.

De fapt, toți pariorii ar trebui să aibă cel puțin cunoștință despre noțiunea de valoare.

Citește totul despre Pariuri valoroase – Valuebets

Cei mai mulți pariori de succes mizează când au identificat valoare pe un pariu. Aceasta este o regulă pe care toți pariorii ar trebui să respecte, dar foarte puțini fac. Mulți ignoră complet valoarea atunci când plasează pariurile. Chiar mai rău, nu înțeleg pe deplin conceptul de valoare, așa cum se aplică la pariurile sportive. Și chiar nu este nimic complicat.

Este imposibil să câștigi bani pe termen lung fără o înțelegere solidă a valorii și a modului în care se referă la pariurile sportive.

Valoare = șanse estimate > cote

Valoarea este cu adevărat importantă și nu este chiar un concept de înțeles. Este cea care îți asigură un plus pe termen lung. Gândește-te doar cum este să pariezi de 10 ori pe cota @1.80 când acea cotă era oferită la @1.90 sau @2.00. Mai gândește-te la cote ca la inversul probabilităților atunci când pariezi. Și, nu uita niciodată că orice cotă mai mare decât @2.00 asigură dublarea investiției.

Mulți pariori înțeleg complet greșit conceptul de valoare. Unii folosesc termenul doar ca o modalitate de a descrie unele cote. Vor spune că cotele ridicate oferă o valoare, iar cele scăzute nu. Acest lucru ar putea fi înșelător. Valoarea, este de fapt o măsură a modului în care cotele se referă la șansele estimate de câștig. În termeni foarte simpli, un pariu oferă valoare atunci când șansele estimate de a câștiga sunt mai mari decât sugerează cotele.

Necunoașterea strategiilor de bază

Cei mai mulți care pariază pe sport pentru a realiza un profit știu cât de importantă este o strategie. Mulți dedică, de obicei, ceva timp pentru a învăța cel puțin câteva strategii de bază. Cei care iau lucrurile mai serios ar trebui să încerce să înțeleagă și strategiile mai avansate. Scalpingul, de exemplu sau folosirea distribuției Poisson.

Scalpingul la pariuri sportive și cum să faci mici profituri în mod repetat

Mulți dintre cei care pariază pentru distracție fac greșeala de a schimba foarte des și complet strategia de joc. Înțeleg de ce se întâmplă acest lucru, dar nu sunt și de acord. Chiar dacă nu suferă pierderi, cred că ar prefera să câștige.

Utilizarea strategiei este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți șansele de a câștiga. Dacă luăm miza fixa (spre exemplu) – înveți să utilizezi cel mai bine cotele oferite; în cazul strategiei bazate pe X – înveți să cauți partidele cele mai echilibrate; în cazul unor stategii bazate pe 2% din bancă – înveți să îți gestionezi cel mai bine fondurile.

Acest lucru ar trebui să fie evident evident. Poate că majoritatea pariorilor nu înțeleg cu adevărat cât de utile sunt elementele de bază. În orice caz, indiferent de ce fel de parior ești, necunoașterea strategiilor de bază și a principiilor pariurilor sportive este de neiertat.

Citește aici despre cele mai cunoscute strategii la pariuri

Dacă ești pregătit să investești timpul în citirea acestui articol, răsfoiește linkul de mai sus. Fiecare strategie prezentată este cu exemple și nu necesită prea mult efort.

Lipsa comparațiilor între cote și ofertele de pariere

Am acoperit conceptul de valoare, și ai văzut cât de important este. Deși nu este întotdeauna ușor de identificat valoarea, poți obține cele mai bune cote. Tot ce trebuie să faci este să compari cotele și liniile disponibile la casele de pariuri diferite. Există site-uri dedicate care monitorizează cotele. Astfel găsești cele mai bune oferte fără a fi nevoit să intri manual la fiecare operator.

În opinia mea, aceasta este o modalitate ușoară de a obține valoarea maximă din ce pariez. Totuși, pentru asta trebuie să ai cont la fiecare dintre acele case și buget disponibil. Nu mulți pariori nu reușesc să o facă.

Compararea cotelor și a liniilor nu ia prea mult timp, deci nu există nicio scuză pentru a nu face acest lucru.

Strategia cotelor în scădere – ponturi, idei și sfaturi (dropping odds)

Utilizarea unor site-uri care nu sunt de încredere

Fără îndoială, cea mai ușoară modalitate de a găsi ponturi este să cauți pe internet. Este convenabil, ușor și există și alte avantaje. Este esențial să folosești site-urile potrivite de pariuri. Ele nu sunt toate la același standard, iar unele ar trebui să fie absolut evitate. Din păcate, mulți pariori fac greșeala de a se ghida după primul site găsit.

Este riscant să începi să pariezi bazându-te vă înscrieți cu un site necunoscut atunci când nu aveți nicio idee dacă sunt reputați sau demni de încredere. Cunoașterea acestor informații ar trebui să fie o cerință minimă. În mod ideal, ar trebui să luați în considerare numai cele mai bune site-uri disponibile.

Am făcut această greșeală foarte ușor de evitat, deoarece am cercetat și testat o mare varietate de site-uri de pariuri și le-am clasificat în funcție de ceea ce au de oferit. Site-urile noastre cu cea mai bună calitate sunt foarte înalte și pot fi cu siguranță încredere. Consultați clasamentele noastre pentru a afla mai multe.

Pariurile de vânzare, ponturile plătite

Alte greșeli simple de pariere

Iată câteva greșeli suplimentare care sunt comune printre pariori. Unele dintre acestea nu sunt la fel de grave ca greșelile de mai sus, dar totuși e bine să le eviți dacă poți.

Uiți să retragi sau sa dai cash out

Indiferent dacă pariați pentru distracție sau profit, este important să vă retrageți după o victorie deosebit de bună sau o victorie lungă. Poți utiliza o parte din venituri pentru a-ți construi bankroll-ul, dar este frumos să vezi uneori roadele muncii tale! Este vorba despre conștientizarea câștigurilor.

Se regăsește printre cele mai comune greșeli pe care le fac atât pariorii începători cât și cei experimentați. Nu are însă un impact semnificativ.

Cash Out la pariuri: ce ar trebui să știi despre Cash Out în 2019

Nu studiezi îndeajuns

Pariurile nu sunt un traseu ușor spre îmbogățire; este nevoie de munca grea pentru a avea succes. Dacă nu depui efortul, nu vei face niciun ban. Este atat de simplu. Este printre cele mai comune greșeli dar poate fi corectată pariind responsabil și corelând miza cu efortul depus.

Dai vina pe ghinion

Uneori vei pierde din cauza ghinionului. Mai des, vei pierde din cauza unei judecăți nepotrivite. Nu confunda cele două noțiuni. Acceptă când ai greșit și caută modalități de îmbunătățire. Nu face parte dintre cele mai comune greșeli, este, mai degrabă, o scuză a nereușitei.

Pariezi când ai băut ceva

Chiar trebuie să explic de ce este o idee rea? Fiecare picătură de alcool face pierderile exponențial mai mari. Judecata afectată de alcool duce invariabil euforie și supraaprecierea capacității. Nu este printre cele mai comune greșeli, dar poate fi întâlnită mai ales atunci când ieși cu prietenii.

Te blochezi la un singur sistem de pariere/strategie

Nu trebuie să renunți automat la un sistem sau la o strategie care nu generează imediat rezultate pozitive. Dar nu trebuie să rămâi ancorat în pierderi. Dacă o strategie nu funcționează și nu o poți îmbunătăți, atunci schimb-o! Este printre cele mai comune greșeli și poate avea un impact neplăcut.

Întotdeauna pui pe echipa favorită

Începătorii sunt adesea vinovați de acest lucru. Nu provocă daune prea mari și favorizează mici câștiguri aparente. Totuși, este o greșeală care trebuie evitată, deoarece un pariu pierdut va fi tare costisitor. Este una dintre cele mai comune greșeli chiar dacă fără un impact prea mare.

Cauți cote cât mai mari și nerealiste

Această greșeală este exact opusul celei de mai sus. Mai degrabă decât să sprijine orbește un favorit tot timpul, unii pariori caută cote uriașe. Câștigurile potențiale dau bine pe bilet și plățile mari sunt foarte atractive. Mai ales dacă te gândești că nimeni nu pariază pentru a pierde.

STAI! Citeste si despre

Ce pariem pe Viitorul în sezonul 2019 – 2020 (Liga 1)

Ce pariem pe Viitorul în sezonul 2019 – 2020 (Liga 1)

Pariem pe Viitorul în acest nou sezon, un proiect ce li-a dovedit viabilitatea. Viitorul Constanța …

Când merită să pariem pe scor corect 0-0? (2019) 5 sfaturi utile

Scor corect 0-0, adică un meci în care nu se înscriu goluri iar ambele echipe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *