sâmbătă , 23 februarie 2019
Home / Articole populare / Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)

Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)

Strategii de money-managament sunt destule și toate presupun consecvență și repectarea principiilor stabilite. Chiar dacă îți creezi o strategie mixă bazată pe elemente împrumutate, respectarea ei rămâne esențială.

Articolul de mai jos tratează aceste strategii ca fiind potrivite pentru pariuri simple. Unele pot fi aplicate și atunci când pariezi bilete însă riscurile sunt inerent mai mari.

Un money-management la pariuri simple presupune să uiți de Martingale, Fibonacci și alte sisteme progresive. Sunt pline site-urile de explicații și modele fără nici cea mai mică valoare practică. În general, orice sistem progresiv este mult mai bun în teorie decât în practică. Aici are avantajul că îți distruge bugetul imediat. De fapt, există doar un singur sistem progresiv care poate fi utilizat cu moderație și unele rezultate profitabile.

  1. Easy Money
  2. Criteriul Kelly
  3. Miza fixă
  4. Sistemul de puncte 1-10
  5. Profitul fix

Easy Money

Cea mai cunoscută strategie care folosește întreaga sumă de bani pe care o ai la dispoziție. Este cel mai potrivită pentru cei care au un buget destul de redus și foarte multă răbdare. Este oarecum potrivită și pentru pariorii începători. Totuși, nu are prea mari legături cu valoarea și conceptul pariurilor valoroase.

Easy Money explicat: În primul rând, îți stabilești obiectivele – cât de mult te aștepți să câștigi, unde te oprești, care sunt cotele maxime pe care le joci. Al doilea pas este să îți împarți banca în 6-10 părți egale pentru a te asigura că ai rezerve în cazul unor nereușite. Aici ai de luat în considerare numărul de pariuri pe care îl plasezi, cotele pe care joci, perioada și orice aspect care să îți ofere un plan stabil.

Citește și Scalpingul la pariuri sportive și cum să faci mici profituri în mod repetat

Să spunem că ai 10 Lei și vrei să faci 500 Lei din 4 pași: 10 – 20 – 50 – 200. Asta înseamnă că ar trebui să mizezi cei 10 Lei pe o cotă de @2.00 și să câștigi. Cei 20 de Lei îi pui pe cota @2.50, câștigi și faci 50. Ultimul pas este să mizezi cei 50 de Lei pe cota @4.00 și să faci 200. Un scenariu destul de nerealist și care nu îți oferă prea mari șanse de reușită. Dacă pierzi, reiei de la primul pas.

Easy Money – Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)

Cotele utilizate sunt prea mari, obiectivul finanaciar este nerealist, în exemplul de mai sus.

Foarte ușor de aplicat de către începători

Ce este important la easy money: Practic, pentru un șir cât mai lung de pariuri câștigătoare, trebuie să alegi cele mai sigure cote. Nu contează piața cât pariul câștigător, implicit profitul. Poți face asta și prin pariuri pro-contră, vânzând mereu. Altă modalitate sunt cotele mici sau foarte mici cu șanse foarte ridicate de reușită.

Această strategie presupune creșterea constantă a mizei dar nu reprezintă un risc prea mare. În primul rând pentru că ai bugetul împărțit pentru mai multe încercări, în al doilea rând pentru că miza înglobează câștigurile obținute. Chiar dacă nu reușești din primele încercări, bugetul împărțit îți asigură mai mult timp și te protejează. Important este să respecți principiile stabilite și să nu te abați crescând miza ori riscurile inutil.

Dacă reușești să îți crești miza inițială apar alte tentații. Să spunem că pornești de la 10 Lei și ajungi la 200 Lei. Vei simți atât presiunea cât și tentația de a face din ce în ce mai mult. Este o greșeală de neiertat să nu retragi.

Criteriul Kelly

Acest criteriu îți spune ce procent din bancă trebuie să mizezi de fiecare dată. Este periculos dacă nu ești obișnuit să găsești pariuri valoroase, pentru că se bazează pe alegeri cu o acuratețe mare. Ideea de bază este să îți crești banca găsind cote mai bune decât ar trebui să fie.

Criteriul Kelly explicat: Primul este să evaluezi probabilitatea unui rezultat. Mulți pariori au propriile modele de analiză și estimare a valorii cotelor. Asta presupune destul de multă muncă și atenție iar rezultatele trebuie să fie o combinație a interpretărilor știrilor și statisticilor.

După ce ai estimat șansele de câștig, următorul pas este să compari cotele tale cu cele oferite de către casele de pariuri. Dacă există diferențe și găsești cote mai mari decât cele stabilite de tine aplici criteriul Kelly.

Formula pentru determinarea mizei:

Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)
Criteriul Kelly – Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)

Te asiguri că ai convertit toate datele în sistem zecimal înainte de a calcula. Rezultatul va fi un indicator zecimal reprezntând procentul din bancă pe care să îl mizezi pe acel pariu. Nu este foarte simplu, dar ai o abordare matematică a pariurilor tale. În plus, teoretic, nu poți să îți epuizezi banca.

3 trucuri la pariuri sportive live pentru un profit pe termen lung

Miza Kelly = [(Probabilitatea estimată x Cote) – 1] / (Cote – 1)

Exemplu: Ai estimat că Manchester United are 60% șanse de câștig (0.6 valoarea zecimală) într-un meci din Premier League cu Arsenal. Cotele oferite de către casele de pariuri sunt în jurul valorii de @2.00.

Calculul: [(0.6 x 2.00) – 1] / (2.00 – 1) = (1.2 – 1) / 1 = 0.2 / 1 = 0.2

Înmulțind 0.2 cu 100, rezultă că miza pe victoria lui Manchester ar trebui să fie de 20% din bugetul tău de pariuri.

Ce este important la criteriul Kelly: cu cât găsești un pariu mai valoros, cu atât crește procentul pe care îl pariezi crește iar asta îți generează profit pe termen lung. Câteodată însă există diferențe destul de mari între cotele estimate și cele oferite. Astfel, s-a ajuns la “CriteriuKelly Fracțional” considerat o alternativă mai sigură. Tot ce ai de făcut este să adopți o abordare de money-management mai prudentă. Adică să multiplici rezultatul formulei cu 0.25 de fiecare dată (sau să împarți la 4), să pariezi doar o fracție din cât ar fi miza indicată.

Mulți susțin că acest criteriu este cea mai bună strategie la pariuri sportive atâta timp cât îți creezi un model predictiv care să te ajute să evaluezi corect șansele de câștig. Problema este că succesul se bazează pe calitatea alegerilor și este foarte dificil să îl aplici când ești la început.

Miza fixă

Per ansamblu, este cea mai sigură strategie de pariere. Poate că nu excelează pe multe planuri, însă a trecut testul timpului și a fost utilizată de către toți pariorii. Pe orice treaptă, fie începători fie pariori profesioniști.

Miza fixă explicată: Cea mai bună strategie de money-management este și cea mai simplă: îți stabilești procentajul din bancă, între 0.5 și 5% pe care îl utilizezi la fiecare pariu. Eviți să folosești alte sume prin depunere dar faci retragere când dublezi bugetul. Cel puțin teoretic sună perfect.

Cele mai comune greșeli pe care le fac pariorii și cum să le eviți în 2019

De fapt, dacă vei studia cu atenție, vei observa cât este de utilizată și recomandată metoda. Cu greu vei găsi un parior să obiecteze împotriva mizei fixe. Spre deosebire de planul de pariere pentru criteriul Kelly, aici nu îți petreci timpul estimând valoarea și nici calculând cât să mizezi. În plus, îți oferă o libertate destul de mare și permite numeroase erori de alegere.

Cea mai utilizată și recomandată strategie

Ce este important la miza fixă: Dacă nu cauți să dai lovitura și tratezi pariurile sportive ca pe o investiție, aceasta este cea mai bună strategie de urmat. Nici nu te va face să câștigi peste noapte dar nici nu ai riscul de a pierde tot bugetul de pariere. Din contră, este mai degrabă o strategie susținută de studiu, analize, pariuri pro sau contră, cash-out când se impune. Într-un cuvânt, completă.

Miza fixa - Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)
Miza fixa – Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)

Gândește-te doar la procentul ăsta: 1%. Dacă îți stabilești miza ca fiind 1% din bancă, poți pune o serie de 100 de pariuri. Cumva te ajută să depășești și conceptele de noroc sau ghinion și presupune constanță și consistență.

Sistemul de puncte 1-10

Sistemul de puncte este una dintre cele mai întâlnite strategii de pariere. Utilizată de către pariori, tipsteri, site-uri de pariuri, analiști și întâlnită în foarte multe articole despre pariuri. Chiar dacă este vorba despre o miză variabilă (ca la criteriu Kelly), sistemul de puncte este ușor de pus în aplicare.

Sistemul de puncte 1-10 - Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)
Sistemul de puncte 1-10 – Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)

Sistemul de puncte explicat: Valoarea mizelor se încadrează pe o scală de la 1 la 10. Aceasta depinde de probabilitatea de câștig pe care o estimezi. Practic, îți notezi alegerile acordându-le un grad de încredere de la 1 la 10. O unitate poate fi egală cu 1 Leu, 5 Lei, 10 Lei sau orice sumă decizi, în funcție de bugetul tău. În practică, dacă ai la dispoziție 250 Lei, punctul va fi 1 Leu, dacă ai la dispoziție 600 Lei, punctul va fi 2 lei. Nu este recomandat ca valoarea punctului să depășească 10% din bancă.

Cum să calculezi șansele unui REZULTAT DE EGALITATE la pariuri | Cum poți previziona X-ul

Ce este important la sistemul de puncte 1-10: Cu cât ești mai agresiv și setezi o valoare mai ridicată, cu atât pierderile te vor afecta mai puternic. Nu uita că trebuie să pariezi doar atât cât îți poți permite. Una este să pierzi 5 pariuri consecutive cu miza 10 Lei și alta este să pierzi aceleași pariuri la miza 100 Lei.

Cel mai întânit pe site-urile de pariuri sportive

Un echilibru între confortul tău psihic și așteptări este cea mai bună variantă. Nici să pariezi 10 Lei pentru a câștiga 11, dar nici să riști 100 Lei pentru a câștiga 10. Aici este esența acestui sistem, să găsești echilibrul între jocul responsabil și profitul din pariuri.

Chiar dacă această strategie te protejează cumva împotriva pierderilor, nu însemnă că trebuie să devii neatent. Din contră. Și e bine să ai în vedere și faptul este o strategie potrivită și dacă joci bilete. Miza este influențată de obiectivele tale și de către cotele găsite, nu de buget.

Profitul fix

În acest caz este vorba despre profitul pe care vrei să îl obții. Strategia pleacă de la obiectivul pe care îl ai stabilit. În funcție de așteptările, experiența și bugetul disponibil, îți setezi profitul fix.

Profitul fix explicat: cu această strategie, în primul rând trebuie să îți stabilești obiectivul. Cât vrei să obții de la fiecare pariu. După acest lucru, poți aplica formula care te ajută să stabilești miza pe fiecare pariu:

Miza la profitul fix = Profitul fix dorit / (cote – 1)

Strategia profitului fix este una dintre cele mai flexibile. Îți permite să pariezi pe orice piață și pe orice cote. Suma pe care dorești să o câștigi trebuie să fie o recuperare a investiției tale. Totodată, câștigul este direct corelat cu bugetul de pariuri, cu suma pe care o ai la dispoziție. Cu 100 de Lei nu poți avea așteptări realiste să obții 50% la fiecare pariu.

Profitul fix - Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)
Profitul fix – Cele mai bune strategii de money-managament la pariuri simple (2019)

Ce este important la profitul fix: poți aplica și unele progresii în cadrul acestei strategii. De exemplu, 1, 1, 2, 4, 8 sau 1, 2, 3, 4, 5 ori 2, 4, 8. Atunci când îți calculezi profitul dorit ai o libertate de mișcare destul de mare. Totuși, se recomandă să nu treci la altă miză mai mare decât în cazul a 3 sau 4 pariuri pierdute consecutiv. Înainte de asta însă calculezi să fii sigur că este în acord cu banca ta.

STAI! Citeste si despre

Cele mai comune greșeli pe care le fac pariorii și cum să le eviți în 2019

Cele mai comune greșeli la pariuri, cu siguranță, le cunoști. Dacă nu pe toate, cel …

esports la nivelul anului 2019 – viitorul pariurilor sau o prostie fără sens?

esports sau cotarea jocurilor favorite la casele de pariuri este din ce în ce mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *