luni , 6 decembrie 2021
Home / Topuri / Top 10 cei mai bogati proprietari de echipe de fotbal din lume
cei mai bogati proprietari de echipe de fotbal

Top 10 cei mai bogati proprietari de echipe de fotbal din lume

Daca va aseptati sa il vedeti pe Gigi Becali sau Ioan Nicolae in top 10 cei mai bogati proprietari de echipe de fotbal din lume, o sa fiti dezamagiti. Cei care ocupa topul nostru si-au facut averea prin inteligenta, munca si daruire. Multi au cotinuat sa sporesca averiile primite mostenire de la predecesorii lor si sa investeasca in domenii actuale.

Sheikh Mansour proprietarul Man City, Melbourne City, New York City – avere de $20 miliarde

Sheikh Mansour

Mansour bin Zayed Al Nahyan, cunoscut și sub numele de șeic Mansour, este cunoscut in lumea fotbalului ca fiind proprietarul clubului din Premier League Manchester City.Desigur acesta deține și alte cluburi prin intermediul City Football Group. Pe langa Man City mai detine si echipa New York City care activeaza in Major League Soccer și echipa din A-League, Melbourne City se numără printre cluburile deținute de șeicul Mansour prin intermediul City Football Group . Seicul mai detine  Mumbai City din India și echipa uruguayană Montevideo City Torque.

Citeste siTop 5 cele mai bune jucatoare de fotbal in 2021

Dietrich Mateschitz proprietarul Red Bull Salzburg, RB Leipzig, NY Red Bulls – avere de $19.4 miliarde

Dietrich Mateschitz

Miliardarul austriac Dietrich Mateschitz are un numar impresionant de echipe sportive sub patronaj, majoritatea majoritatea dintre ele poarta numele companiei sale. În fotbal, principalele sale preocupări sunt legate de echipa din Bundesliga RB Leipzig, clubul austriac Red Bull Salzburg și echipa MLS New York Red Bulls.

Andrea Agnelli si familia proprietarii echipei Juventus – avere de $13.5 miliarde

Andrea Agnelli

Familia Agnelli este proprietara echipei Juventus, Andrea Agnelli fiind interfata cu fotbalul a familiei, este președinte atât al clubului, cât și al Asociației Cluburilor Europene (ECA). Cunoscuta ca o familie de industriasi, interesele in ceea ce priveste afacerile familiei Agnelli sunt variate, dar sunt în mare parte sinonime cu industria auto, sunt proprietarii fabricilor care produc Fiat, Ferrari, Alfa Romeo și alte astfel de mărci.

Dietmar Hopp proprietarul echipei Hoffenheim – avere de $13 miliarde

Dietmar Hopp

Despre Hoffenheim din Bundesliga se poate spune ca nu rupe gura targului, dar proprietarul lor Dietmar Hopp este un om de afaceri influent în sectorul software și procesare date, ajutând la înființarea SAP SE.  Se pare ca Hopp a investit aproape 400 de milioane de euro în Hoffenheim si cu toate acestea este criticat puternic de fanii fotbalului din Germania. In ultima vreme a iesit în prim plan datorita imlicarii în căutarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

Roman Abramovic proprietarul echipei Chelsea – avere de $12.4 miliarde

Roman Abramovic

Omul de afaceri rus Roman Abramovic a făcut valuri în 2003 când a injectat milioane în clubul din Premier League Chelsea pentru a-l propulsa  pe calea spre succes în Anglia și Europa. El și-a câștigat banii în industria petrolieră, dar a investit, de asemenea, în preocupări de aluminiu.

Philip Anschutz proprietarul LA Galaxy – avere de $10 miliarde

Philip Anschutz

Membru fondator al Major League Soccer, Philip Anschutz deține populara echipa LA Galaxy, dar în trecut a mai detinut și o serie de alte francize din ligă, inclusiv MetroStars, Chicago Fire și altele. Principalele interese de business ale miliardarului american sunt în industria imobiliară, petrolieră, feroviară și de divertisment.

Stan Kroenke proprietarul echipelor Arsenal, Colorado Rapids – avere de $9 miliarde

Stan Kroenke

Clubul din Premier League, Arsenal este deținut de miliardarul american Stan Kroenke, prin intermediul companiei sale Kroenke Sports and Entertainment. Compania Kroenke deține, de asemenea, echipa MLS Colorado Rapids, precum și o serie de echipe din alte sporturi, inclusiv Los Angeles Rams din NFL, Denver Nuggets în NBA și Colorado Avalanche din NHL.

Nasser Al-Khelaifi proprietarul PSG – avere de $8 miliarde

Nasser Al-Khelaifi

Omul de afaceri qatarez Nasser Al-Khelaifi este proprietarul Qatar Sports Investments, care deține și operează echipa franceză Paris Saint-Germain. Al-Khelaifi este, de asemenea, președintele grupului beIN Media, care transmite o varietate de sporturi și a fost creierul din spatele transferul lui Neymar de la Barcelona la PSG un adevarat record mondial cu suma de 222 milioane EUR (198 milioane lire sterline / 263 milioane dolari).

Zhang Jindong proprietarul echipei Inter Milano – avere $7.6 miliarde

Zhang Jindong

Zhang Jindong este un miliardar chinez care, prin compania sa, Suning Holdings Group, a achiziționat participația majoritară la clubul de Serie A Inter în 2016. Grupul Suning este o afacere cu amănuntul care se ocupă cu aparate de uz casnic, celelalte interese ale lui Jindong se extind atât asupra sectorului mass-media și al radiodifuziunii, cât și al sportului.

Robert Kraft proprietarul echipei New England Revolution – avere $6bn

Robert Kraft

CEO-ul Kraft Group, Robert Kraft, este proprietarul echipei MLS New England Revolution și, de asemenea, a deținut anterior San Jose Earthquakes. Miliardarul american, ale cărui interese comerciale stau în sport, producție și imobiliare, deține, de asemenea, echipa NFL, New England Patriots. Kraft se număra printre cei care au avut in plan să facă o încercare de a controla echipa Liverpool din Premier League la mijlocul anilor 2000 și încă consideră că divizia superioară a Angliei este o perspectivă de investiții atrăgătoare.


STAI! Citeste si despre

Top 5 iubite ale lui Ronaldo

Ce puteti citi in acest articol Top 5 iubite ale lui Ronaldo, ideea acestui scurt …

Top 5 motociclete de viteza

Ce puteti citi in acest articol Cele mai bune motociclete de viteza sunt facute sa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *