vineri , 13 septembrie 2019
Home / Articole populare / Ce impact are un gol marcat și ce trebuie să faci atunci când pariezi

Ce impact are un gol marcat și ce trebuie să faci atunci când pariezi

Un gol marcat poate modifica radical economia unui meci de fotbal. Rațiunea jocului este de a se înscrie, dar nu uita că o echipă este întotdeauna mulțumită de rezultatul înscris pe tabela de marcaj.

Există o mulțime de pariuri directe pe goluri, începând de la numărul de goluri până la ambele marchează. După un gol marcat cotele pentru fiecare dintre aceste pariuri suferă modificări importante.

Iată ce vei găsi în această analiză care tratează impactul pe care îl are un gol marcat la pariuri.

un gol marcat

Oricât de mult ai studia și oricât de mult ai analiza o partidă de fotbal înainte de începerea ei, o întâmplare în joc poate duce la un gol marcat foarte rapid și totul se schimbă instant.

Cum reacționează fiecare dintre echipe și cum se schimbă jocul este crucial la pariuri live, dar cum poți măsura impactul acestui gol asupra jocului celor două formații? Citește în continuare pentru a afla.

Este foarte cunoscut și acceptat faptul că Manchester United și-a început declinul după retragerea lui Sir Alex Ferguson, dar asta a coincis și cu ridicarea lui Manchester City între cele mai valoroase echipe europene.

Mourinho a redat cumva sperațele fanilor diavolilor roșii, dar în continuare echipa suferă și îi lipsesc trofeele cu care era obișnuită. În plus, stilul de joc i s-a schimbat radical, lipsește spectacolul și nu pare să fie la fel de eficientă ca în anii trecuți.

 

De ce este important să reacționezi după un gol marcat

Nu a fost și nici nu cred că va fi un antrenor care să egaleze performanțele (din Premier League) ale lui Alex Ferguson.

O caracteristică remarcabilă a echipei antrenate de scoțian a fost capacitatea de a reveni după ce a fost condusă și de a câștiga cele trei puncte puse în joc in extremis, când orice alte echipe s-ar fi mulțumit cu egalul.

Chiar s-ar fi sugerat ideea că abilitatea lui United de a înscrie și de a câștiga meciul foarte târziu ar fi putut să apară de pe terenul de antrenament, unde majoritatea jucătorilor ignorau scorul real.

A contribuit cu siguranță faptul că rezervele lui United erau jucători de top mondial, însă cheia succesului a fost modul în care Ferguson a reușit să echilibreze echipa și să o facă concentrată asupra partidei până la fluierul final. Obiectivul era victoria și chiar nu conta minutul în care era obținută.

Ce se întâmplă atunci când se înscrie un gol? Bineînțeles, casele de pariuri blochează cotele pentru că a avut loc un eveniment decisiv și toate cotele și pariurile suferă modificări substațiale.

Sunt foarte multe situații practice, iar cotele și marja lor variază de la o casă de pariuri la alta.

Un gol marcat modifică atât cotele cât și ritmul partidei, dând un avantaj sau reducându-l. Totuși, un gol marcat este decisiv doar atunci când se produce în ultimele minute de joc și aduce cele trei puncte.

Iată câteva situații când apare un gol marcat și cum poți reacționa la ele:

  • un gol marcat prematur, în primele minute de joc, poate fi semnalul unei victorii lejere a echipei favorite sau poate face meciul mai tensionat atunci când este marcat de către echipa outsider. În general, este bine să mai aștepți și să nu te grăbești a plasa alte pariuri live în contră.
  • un gol marcat între minutele 10-40, face parte din economia primei reprize și te poți aștepta la așa ceva. Dacă este primul gol, echipa care l-a încasat va forța egalarea până în pauză. Poți aștepta sau poți plasa pariuri mici pe următorul gol marcat.
  • un gol marcat în ultimele minute din prima repriză are un caracter mai puțin obișnuit, în condițiile în care ambele echipe se pregătesc de pauză. Este bine să aștepți pauza și să vezi eventualele schimbări, poți acoperi la pauză sau poți plasa alte pariuri.
  • în repriza secundă, cotele live suferă deprecieri mari, casele de pariuri cresc marja. Te poți aștepta la un gol marcat, ori două, trei, în funcție de jocul în sine. De multe ori, în repriza secundă se instalează oboseala și neatenția, iar echipele sunt afectate.
  • un gol marcat între minutele 45-70, poate fi acoperit destul de ușor dacă pariezi live. Va trebui să fii atent însă la ritmul meciului și să anticipezi chiar și scorul corect.
  • un gol marcat între minutele 70-80 poate fi decisiv sau poate face ca cealaltă echipă să se avânte în atac pentru a recupera diferența. În aceste momente poți găsi cote valoroase, mai ales pe numărul de goluri.
  • un gol marcat după minutul 80, este ceva firesc în multe campionate tari, iar în Premier League ceva curent. De obicei, în ultimele minute ale jocului nu mai găsești cote prea bune și există riscul ca partida să fie blocată de către casa de pariuri.

Despre influența golurilor în meciurile de fotbal

Este important de remarcat faptul că rata golurilor înscrise crește ușor pe măsură ce jocul avansează – 45% din totalul golurilor marcate sunt înscrise în prima repriză, iar restul de 55% în repriza a doua.

Pe termen lung, te poți aștepta ca o echipă să înscrie mai târziu, pe măsură ce campionatul avansează.

Scorul înscris pe tabela de marcaj are și el o influență foarte mare în privința goluri așteptate de la fiecare echipă.

Aici intervin datele statistice, și este important să știi posesia medie a fiecărei echipe, cât de repede își creează ocazii de gol, cât de bine fructifică ocaziile, de câte ori a revenit fiecare după ce a fost condusă.

După un gol marcat, în timpul de joc rămas, echipele își pot modifica abordarea, însă și aceasta este predictibilă pe baze statistice și pe evoluțiile lor anterioare.

The time remaining, the relative abilities of the teams and the current scoreline all contribute to how the remainder of a game might play out.

În Premier League, este o diferență mare între cele “șase mari” și celelalte echipe, însă știm cu toții că apar mult surprize în prima ligă engleză. Multe dintre acestea se datorează însă și abordării diferite a fiecărei partide, mai ales din partea echipelor mai slab cotate.

O echipă din jumătatea inferioară clasamentului, care se confruntă cu o echipă din Big 6,  poate că ar vrea să întoarcă rezultatul unui meci, dar adesea adversarul este pur și simplu prea bun și va fi nevoită, de cele mai multe ori, să limiteze proporțiile scorului, dacă e să gândim realist.

Prin urmare, pentru a vedea modul în care echipele din Premier League reacționează la diferite scoruri de scor și în special modul în care acestea își modifică strategia, cel mai bine este să urmărești xG-ul echipelor care nu se află în top și să cauți valoarea în meciurile acestora.

Dacă îți îndrepți atenția spre peste/sub la numărul de goluri, trebuie să știi că, de cele mai multe ori, în Premier League, scorurile înregistrate de către o echipă nu reflectă cu exactitate eforturile depuse și ocaziile avute.

 În prezent, poți utiliza xG (Expected Goals) pentru a analiza mai bine calitatea ocaziilor unei echipe dar și al jocului ofensiv practicat precum și pentru a ști la câte goluri să te aștepți într-un joc.
 

Cum analizezi performața unei echipe în timp

În 2016/17, Southampton a terminat sezonul pe locul 8 cu doar 46 de puncte, la 23 de puncte locul al șaselea luat de Mourinho cu United. Aproximativ 57 % dintre partidele sfinților au fost predictibile, mai ales împotriva echipelor din afara Big6, 27% din timpul jocului contra acestor echipe au condus și 16% din timp a fost egalitate.

În cele 26 de meciuri, au avut în medie 1.8 goluri (așteptate) pe meci și au încasat aproximativ 1.1  goluri pe joc.

Acest lucru este în concordanță cu așteptările avute de la Southampton 2016/17, echipa fiind foarte aproape cea mai bună dintre echipele fără pretenții la top.

Pentru a vedea dacă s-au abătut de la aceste cifre de bază modificând nivelul lor de risc pe baza previziunilor, trebuie să vedem dacă aceste rate ale așteptărilor (ajustate la o cifră de 90 de minute/meci) se modifică cu diferența de punctaj.

Echipa lui Manchester United sub comanda lui Sir Alex Ferguson, a fost cea mai periculoasă atunci când a fost condusă și a întors rezultatul sau, pur și simplu, erau partide la care era de așteptat să ia toate cele trei puncte.

Întrebarea este, pot și alte echipe să reproducă acest lucru, deși la o scară mai mică?

În timpul jocurilor în care Southampton conducea împotriva rivalilor din afara Big6, echipa și-a creat șanse care erau echivalente cu 1.7 xG într-o perioadă de 90 de minute. Când însă era egal sau echipa era condusă, șansele au scăzut destul de dramatic. Deci, în aceste cazuri, adversarii “își fac jocul”, în cazul lui Southampton în 2016/17 în aproximativ 17% dintre meciurile în cauză.

În general, se apreciază că atunci când joacă o echipă de pluton cu una dintre cele 6 echipe mari din Premier League, este mai riscant să pariezi pe întoarcerea scorului și mai practic pe limitarea numărului de goluri marcate.

Trecând peste capacitatea de conservare a rezultatului pe care o are fiecare echipă, atunci când analizezi performațele unei echipe este bine să iei în calcul și creativitatea compartimentului median, predispoziția mijlocașilor spre atac sau apărare

Când să pariezi pe un gol marcat

Să luăm un exemplu, dintr-o partidă amicală între 2 țari africane. Este cunoscut faptul că aceste reprezentative nu marchează cu ușurință iar jocul lor este relativ anost, lipsit de spectaculozitate, rudimentar de multe ori, însă nu mai putem vorbi de echipe poetice.

Așadar echipele au intrat la egalitate la pauză, nu s-a marcat niciun gol până în minutul 45.

Uganda (echipa gazdă) este favorită, însă Malawi se apără destul de bine iar cotele au reacționat în consecință, cota pentru X a scăzut de la @3.40 la @2.25.

După ce s-a jucat în teren, un gol este probabil dar nu ușor de anticipat dacă se va înscrie sau nu. Se observă faptul că operatorul de pariuri (Netbet în acest caz) se așteaptă la cel mult un gol, deși sunt oferite 4 variante de sub/peste.

Totuși, sub 0.5 goluri @2.55 este un pariu valoros și bun de tranzacționat rapid. Adică să pariezi pe sub 0.5 goluri și apoi să faci cash-out ori să pariezi împotrivă.

Repriza a doua pare a se desfîșura în același ritm. După 15 minute de la reluarea jocului, cotele arată în felul următor:

Scade dramatic cota pentru egal la @1.64, crește rapid cota pentru peste 0.5 goluri ajungând la @2.00. În acest moment cotele pentru sub 1.5 goluri și sub 2.5 goluri nu mai au prea mare valoare, însă te poți gândi dacă să pariezi pe un gol marcat.

Decizia trebuie să fie una rapidă, cota prinde viteză ajungând la @2.35 – este momentul să decizi.

 

 

STAI! Citeste si despre

3 SUPER PONTURI la Chelsea - Arsenal finala UEFA League 2019

3 SUPER PONTURI la Chelsea – Arsenal finala UEFA League 2019

Chelsea – Arsenal este a doua finală europeană între echipe engleze din acest an. După …

Liverpool - Tottenham finala Champions League 2019: avancronică, ponturi și cote bune de pariat

Liverpool – Tottenham finala Champions League 2019: avancronică, ponturi și cote bune de pariat

Liverpool – Tottenham se va juca pe 1 Iunie 2019, pe Wanda Metropolitano Stadium din Madrid. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *