joi , 18 iunie 2020
Home / Strategii Pariuri / Scalpingul la pariuri sportive și cum să faci mici profituri în mod repetat

Scalpingul la pariuri sportive și cum să faci mici profituri în mod repetat

Scalpingul este definit (în mod informal) ca fiind un mic profit făcut rapid ca urmare cumpărării și revânzării. Informal: small profit made in quick buying and selling – așa figurează în dicționare cu referire directă la tranzacționarea de acțiuni.

În cazul pariurilor sportive, scalpingul apare ca o metodă prin care să faci profit rapid, mic și cu un grad ridicat de siguranță.

Scalping este doar numele pentru abordarea strategică utilizată de pariori pe piețele Betfair. După cum sugerează numele, căutăm să ”scalpăm” profituri mici în mod repetat pentru a genera profitul general. Adică mici procente obținute ca urmare diferențelor de cote.

Nu se poate vorbi despre scalping la casele de pariuri. Este o tehnică specifică Betfair (burselor de pariuri), care nu poate fi pusă în practică la operatori tradiționali sau online.

Betfair: totul despre cea mai tare bursă de pariuri din lume

Paradoxal, acest tip de abordare se adresează în special pariorilor aflați la început. De ce? Pentru că nu trebuie să înțelegi sportul pentru a obține profit. Trebuie însă disciplină și respectarea strictă a unor reguli fără de care ar fi vorba de pariere efectivă.

Recomandat: Betfair Scalping System

Ce este scalpingul și cum se poate practica la pariuri

Scalpingul este “o mică ciupeală”, un mod de a scoate un mic profit de pe urma variațiilor de cote.

În forma sa cea mai simplistă, prin scalping sunt oferite pariuri pe o piață activă, care sunt apoi revândute. Teoretic sună foarte bine dar trebuie făcut doar în situația potrivită. Dacă nu faci face acest lucru la momentul oportun, apar pierderi nete. Pentru că tranzacțiile nu sunt așa simple precum par.

Deci, pentru a face scalping, trebuie să oferi o cotă mai slabă pe piață, dar bună pentru tine. Poți încerca să faci acest lucru cu 2 sau 3 meciuri. Adică să acoperi diferențe de la @3.30 la @3.20, de la @2.50 la @2.35, de la @4.40 la @4.20

Iată cum se face efectiv: – dacă luăm pe Figurante – pe o piață lichidă cu sume mari aflate în joc

 • cotele suferă diverse variații și se modifică foarte rapid, variind cu pană la +/-10%
 • punem un pariu contră (lay) pe Figurante, apoi un pariu back (pro)
 • cota pariului contră (lay) trebuie să fie mai mică decât cea a pariului pro (back). Diferența reprezintă profitul tău.
 • pariu pro = Figurante va câștiga; pariu contră = Figurante nu va câștiga
 • cota pro (back) este mai mare decât cota contră (lay) care este inversul ei
 • Secretul profitului: să obții o cotă contră ceva mai mică decât cea pro! pe aceeași piață, la același eveniment.

Primul pariu a fost CONTRĂ. A urmat pariul PRO. Asta înseamnă că a fost oferit un pariu, iar apoi a fost cumpărat.

Explicația scalpingului 

Dacă scazi miza pariului pro/back (200 GBP) din miza pariului contră (200,03 GBP), rămâi cu 3,03 GBP. Iar dacă scadeți datoria (446,97 GBP) din potențialul profit (450 GBP), rămâi tot cu 3,03 GBP.

În orice caz, veți obține un profit de 3,03 GBP. Destul de simplu. Orice s-ar întâmpla obții profit.

Trebuie doar să pui ambele pariuri la momentul perfect, uneori mai ușor de spus decât de făcut.

Notă: Cele 200 de lire sterline nu erau expuse riscului, suma riscată a fost de doar 3 lire sterline.

Odată ce ai perfecționat metoda, ideea este să faci acest lucru în mod repetat, făcând astfel cât mai mult profit înainte de începerea evenimentului. Indiferent de sport sau piața de pariuri, procesul de scalping este același.

Avantaje și dezavantaje ale scalpingului

Evenimentele foarte populare, cu volume mari de pariuri, sunt cele mai potrivite pentru metodele de scalping. Meciurile de fotbal, cursele de cai și meciurile de tenis oferă cele mai frecvente oportunități. În special cele care prezintă un interes sporit pentru pariori.

Să vedem ce avantaje și dezavantaje are metoda.

Avantaj

Un scalper nu are nevoie de cunoştinţe aprofundate în domeniu (analize, studiu) şi nici nu trebuie să urmească știrile sportive, el concentrându-se pe grafic şi mişcarea acestuia pe termen scurt .

Dezavantaj

Metoda necesită atenţie şi rapiditate, motiv pentru care nu este recomandată mai ales în zilele în care intervin probleme personale, de concentrare, oboseală sau orice alte aspecte psihologice care afectează atenția și viteza de reacție.

Plusurile și minusurile pentru pariori

Avantaj

Par-Impar un tip de pariu mai interesant decât crezi – Cum pariezi pe numărul de goluri par-impar

În cazul pariurilor de succes, un scalper poate obţine un profit de până la 30% din valoarea mizei (în funcţie de nivelul de risc), în baza capacităţii de a sesiza chiar şi cele mai mici variațiuni ale cotelor.

Dezavantaj

Deoarece profitul obţinut per pariu este mic, scalpingul este cea mai obositoare formă de pariere. Ai nevoie fiind necesar un număr foarte ridicat de pariuri contră/pro sau invers pentru a obține un profit care să conteze. În plus, trebuie ţinut cont şi de raportul dintre un risc – profit – timp.

Avantaj

Scalpingul se poate folosi chiar şi atunci când piaţa stagnează şi nu există ştiri care să producă mişcări majore. De exemplu, atunci când un meci de tenis este întrerupt din cauza întunericului.

Dezavantaj

Scalpingul se pliază doar pe anumite tipuri de personalitate. Dacă ești tipul care preferă să gândească înainte să acţioneze, mai bine stai deoparte.  Această metodă de tranzacţionare este potrivită persoanelor orientate spre acţiune şi un simț anticipativ dezvoltat. În același timp, este stresant și solicită o concentrare ridicată.

Indiferent de plusuri și minusuri, disciplina este cea mai importantă. Trebuie să respecți cu strictețe procentele propuse, altfel scalpingul se transformă în pariere efectivă. Iar asumarea repetată a riscurilor nu are cele mai bune consecințe.

Cum să nu faci scalping la pariuri sportive

Nu face acest lucru când mai sunt doar câteva minute de joc. Se poate întâmpla orice, poate să rămâi fără net, ori se poate produce o răsturnare dramatică de situație.

La cât de populare sunt pariurile, oare de ce există atât de puțini pariori profesioniști?

În partida din Sepsi și Botoșani, în min. 90 la scor 0-1:

 • pariu contră egalitate la miză 100 pe cota @14.5. Adică riscați 1350 Lei pentru un profit de 135 de lei
 • acoperirea, făcută după câteva secunde este mai jos:

 • 100 Lei mizați ca și pariu pro pe egalitate la @26.00 în ultimele secunde de joc, poate un minut
 • partida se încheie 0-1, după cum era de așteptat. Câștig de 35 Lei. Dar suma riscată a fost uriașă: 1850 Lei. Din ce cauză? Fiind vorba de final de meci, cotele sunt extrem de volatile și se modifică cu o viteză uluitoare
 • chiar dacă scalpingul a fost unul un care am obținut un mic profit, riscurile sunt au fost nejustificat de mari. Nu merită să riști o sumă atât de mare.
 • din motivul prezentat mai sus, scalpingul recomandat este pe cote de @2.00, @3.00, @4.00. Cu cât crește cota pariului contră cu atât îți expui o sumă mai mare.

Tehnici, metode, strategii de scalping

O altă explicație sintetică pentru scalping este următoarea:

Dacă pariezi pe victoria gazdelor la @2.40 și apoi vinzi pariul la cota @2.30, ți-ai asigurat un profit în timp foarte scurt. Este vorba de 4-5 minute. Dacă pui 100 Lei pe @2.40 și vinzi la @2.30, profitul este 240 – 230 = 10 Lei. În doar 5 minute!

Ca să se întâmplă acest lucru, ai nevoie de un meci foarte echilibrat sau cu gazdele considerate outsider. Dacă, la începutul meciului, cota pentru 1 ar fi fost @3.20 iar gazdele preiau conducerea în minutul 15, cota scade la @2.40. Pe măsură ce evoluează jocul, câteva minute în plus, cota are tendința de a scădea. Cu condiția ca oaspeții să nu egaleze, cota va scădea de la @2.40 ≥ la @2.30. Este momentul în care vinzi pariul.

8 factori psihologici bizari de care ar trebui să știi atunci când pariezi

Există diferite strategii de scalping implementate și utilizate de către pariori. Variabilă este, de obicei, situația, timpul, intervalul de prețuri și evenimentul. De fiecare dată principiile de bază sunt aceleași:

să oferi un pariu într-o poziție unde ai un raport bun risc/profit

Nu este despre a vinde sau a cumpăra în mod direct ci despre crearea unei oportunități. Trebuie să repeți acest lucru de fiecare dată…De aici apare și dificultatea acestei metode. Practic, poți pune 100 de pariuri într-o sesiune și să câștigi 10 Lei.

scalpingul
Scalpingul la pariuri sportive online www.bettinginside.ro

În cazul meciului de mai sus dintre Everton și Watford, am făcut un pariu contră de 50 Lei pe X. Asta înseamnă că am riscat 150 Lei pentru a câștiga 50 Lei, în cazul în care Everton sau Watford câștigă. Practic, poate fi echivala și cu un pariu de tip 12.

Care este motivul pentru care am făcut acest lucru?

Studiind piața și sumele trazacționate, am observat că această cotă a ”sărit” ușor de @4.00. Pe fondul unui început de joc stabil sau chiar înainte, X-ul ar trebui să ajungă la @4.00, chiar @4.05 sau mai mare.

Odată ce primul pariu este închis, ieșirea pe profit ar trebui să fie relativ ușoară

Dacă nu, îl închizi cu o mică pierdere.

În funcție de mărimea și puterea pieței de pariuri, vei putea oferi pariuri de mărime diferită la diferite niveluri de risc.

De exemplu, în ultimii 10 minute înainte de un meci de fotbal, se potrivesc volume mari de bani. În mod alternativ, sunt sporturi au evenimente unde poți întâlni doar câteva sute de lei pariați global.

De ce răbdarea la pariuri este o trăsătură esențială a celor care au succes

Pilonii scalpingului

 • procentul de câștig urmărit (de obicei, cuprins între 3 și 10%)
 • timpul, intervalul de timp (de obicei, cuprins între 2 și 5 minute)

♦ Tehnici și metode ♦

1. Una dintre cele mai cunoscute metode de scalping este cea a jucătorului aflat la serviciu la tenis de câmp

2. Scalping pe X (rezultate de egalitate)

3. Scalping peste/sub 2.5 goluri

După înscrierea primului gol am pariat pe sub 2.5 goluri. Cota @4.80 este destul de mare, însă cumva supraapreciată și din cauza ”panicii” instalate pe piață. Partida este una de peste 2.5 goluri, deci va trebui vândut rapid.

scalpingul
Scalpingul la pariuri sportive online www.bettinginside.ro

În doar 4 minute, după cum se poate observa mai sus. Desigur, fiind vorba despre Champions League, piața este extrem de stabilă și volumele sunt consistente.

În 4 minute am obținut 5 Lei sau 12.50 Lei, în funcție de scorul final peste/sub 2.5 goluri.

4. Scalping pe scor corect la fotbal

5. Scalping peste/sub 1.5 goluri în prima repriză

6. Primele minute de joc

scalpingul
Scalpingul la pariuri sportive online www.bettinginside.ro

În primul minut al partidei am pariat contra Liverpool, mizând pe faptul că nu vor înscrie rapid iar cota pentru 1 va crește.

Pariu contră Liverpool = 100 RON; sumă riscată 73 RON. Efectiv un X2, adică Napoli sau egal.

În minutul 6, cota deja este la @1.80, e timpul pentru pariul pro pe Liverpool:

scalpingul
Scalpingul la pariuri sportive online www.bettinginside.ro

Am pus 95 Lei pe victoria celor de la Liverpool (în minutul 9 la scorul de 0-0, cota @1.82).

Iată rezultatul mai jos:

scalpingul
Scalpingul la pariuri sportive online www.bettinginside.ro

În partea din dreapta se observă clar:

 • dacă Liverpool câștigă, profitul este de 4.90 Lei
 • dacă Napoli câștigă, profitul este de 5 Lei
 • dacă se termină egal, profitul este de 5 Lei
 • toată operațiunea a durat 9 minute, timpul nu este unul mic, dar nici nu depășește 15 minute

Concluzii și recomandări:

 • scalpingul este considerată o metodă cu grad redus de risc
 • este o metodă care presupun îndemânare și atenție sporită
 • este destul de dificil să obții profit constant fără boți si fără programe automate care să îți optimizeze pariurile
 • foarte mulți pariori recomandă utilizarea boților când vine vorba de scalping
 • destul de greu să faci o delimitare clară între trading și scalping, dar este vorba de procente aici. 5-10 % pentru scalping, restul fiind considerat trading
 • în asta constă și principala diferență: respectarea strictă a unui procent și a unui interval de timp

STAI! Citeste si despre

Șansă dublă și goluri un pariu multiplu foarte competitiv (2020 – Netbet)

Șansă dublă și goluri înseamă 1 sau x sau 2 și total goluri în meci. …

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive este incontestabilă și a afectat deja tipologia pariurilor live. VAR-ul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *