duminică , 26 mai 2019
Home / Articole populare / Câte goluri se marchează la lovituri libere directe? Doar 5%?

Câte goluri se marchează la lovituri libere directe? Doar 5%?

Lovituri libere directe, indirecte, cornere, out-uri…toate reprezintă faze fixe mai mult sau mai puțin importante în economia jocului. Orice parior care mizează pe fotbal, cu siguranță, știe că pentru un pariu de succes, trebuie să luăm în considerare orice, chiar și cele mai nesemnificative detalii.

În acest articol analizăm statisticile, corelațiile golurilor cu loviturile libere directe, precum cât de des înscriu unii fotbalistii și importanța golurilor.

Una este să marchezi într-un joc de Champions League, alta să marchezi într-un amical.

Deși golul rămâne în statisticile fotbalului, presiunea este diferită, la fel și importanța lui.

Fără uimitoarele lovituri libere directe executate de Michel Platini, echipa națională a Franței nu ar fi câștigat Campionatul European în 1984, competiție pe care o găzduia.

Lovituri libere directe

Deși găsești pariuri pe numărul loviturilor libere directe/indirecte sau diverse alte variante, acestea au un caracter foarte izolat. În plus, prezintă un grad de volatilitate care e depășit doar de incertitudinea lor.

Permutări, aranjamente, combinații? Teorii parioristice ale conspirației

Lovituri libere directe vs lovituri libere indirecte

Loviturile libere directe în fotbal sunt lovituri de pedeapsă acordate echipei adverse, în care la repunerea mingii în joc jucătorii au dreptul să o trimită direct spre poarta adversă, fără alte atingeri. Aceasta este diferența substanțială față de loviturile libere indirecte.

Loviturile libere indirecte în fotbal sunt lovituri de pedeapsă acordate echipei adverse, în care la repunerea mingii în joc jucătorii nu au dreptul să o trimită direct spre poarta adversă. Lovitura indirectă se acordă doar când faultul nu este chiar unul dur.

La un meci din Liga 1, casa de pariuri oferă cota @11.00 pentru gol marcat din lovitură liberă directă. Este vorba de primul gol al partidei, acesta fiind tipul pariului.

Doar 5% din toate loviturile libere se încheie cu un gol 

Dacă nu ar fi fost o lovitură puternică a lui Ronald Koeman în finala din 1992 jucată la Wembley, Barcelona lui Johan Cruyff nu ar fi revendicat trofeul. Același lucru este valabil și pentru lovitura liberă a lui David Beckham din meciul cu Grecia care a dus Angliea la Cupa Mondială din 2002. Cele două echipe au avut câte un executat extraodinar al loviturilor libere. Care s-a achitat de sarcini și a făcut mulți suporteri să viseze.

Psihologia pariorului de succes pe fotbal

Fiecare echipă dorește un jucăto specializat în lovituri libere. O echipă care are un jucător care poate executa precis o lovitură liberă directă are un avantaj uriaș față de adversari. Pentru că aceștia trebuie să foarte atenți în preajma careului propriu. Altfel, ar putea ajunge la o lovitură liberă și, prin urmare, un gol încasat.

Întrebarea este: Cât de des jucătorii marchează goluri din lovituri libere directe? Este important să cunoaștem astfel de statistici când pariem.

Statistic, este demonstrat faptul că un jucător care trage de la 10 de metri are șanse de aproximativ 24% să înscrie un gol.

Procente și goluri

O lovitură de la 16 de metri se încheie cu un gol în 13% din cazuri, iar una de la peste 20 de metri are succes în numai 3% din toate cazurile.

Acest lucru se schimbă complet atunci când este vorba de o lovitură îndelung exersată. În cazul loviturii de pedeapsă, șansa de gol este de aproximativ 80%.

Când vine vorba de lovituri libere directe, statisticile susțin că aproximativ 5% dintre acestea se finalizează cu gol marcat.

Discutabil în funcție de campionat. În plus, statisticile au un rol orientativ. De exemplu, în sezonul 2011/2012 din EPL, 5,2% din loviturile libere directe s-au terminat cu un gol. În 25% din cazuri, portarul a salvat șutul, în timp ce 38% dintre șuturi au fost pe lângă poartă și 32% au fost blocate de către jucătorii din zid.

Câte goluri sunt marcate în turnee majore?

În acest caz, importanța partidelor își spune cuvântul. Exemplul ar fi Campionatele Europene dintre 1980 și 2016. În turneul din 1980 găzduit de Italia, a existat doar un gol dintr-o lovitură liberă directă. Patru ani mai târziu în Franța, au fost 3 goluri. 2 au fost marcate de Michel Platini (unul în finală). La Euro 1988 în Germania, doar un singur gol marcat din lovitură liberă directă. În 1992, în Suedia, au fost 2 goluri din lovituri libere directe. Ambele finalizate de același jucător, mijlocașul ofensiv Thomas Hassler.

Dor un singur gol (marcat de Hristo Stoichkov) din lovitura liberă la CE 1996 din Anglia. În 2000, au fost 2 lovituri libere directe trasnformate în goluri. În 2004 au fost 3 execuții de succes. În 2008, au existat 2 astfel de goluri și doar unul în turneul găzduit în comun de Polonia și Ucraina din 2012. Atunci a marcat Andrea Pirlo.

Cel mai impresionant a fost Euro 2016, unde s-au fost marcate 4 goluri după lovituri libere directe. 2 executate de Gareth Bale.

Rezumând, în timpul ultimelor 10 turnee Euro, au fost înscrise 20 de goluri după lovituri libere directe. Asta înseamnă o medie de 2 goluri pe turneu. Un număr deloc impresionant.

Cea mai bună/cea mai slabă execuție în turneele majore

Jucătorul cu cea mai mare eficacitate la lovituri libere directe este Thomas Hassler.  Atât la ​​Campionatul European, cât și la Cupa Mondială. Am menționat deja cele două goluri la Euro 1992. După cum se vede o medie de 20% a conversiei. ceea ce înseamnă că fiecare a cincea lovitură a fost gol.Urmează David Beckham – 15.5% și Hristo Stoichkov – 11.8%.

La un total general, jucătorul cu cea mai slabă rată de conversie liberă este Cristiano Ronaldo! Din 34 de încercări în timpul CMondial și CE, nu a reușit să marcheze. Este destul de șocant în comparație cu statisticile de la club. Nici alți jucători celebri, precum Gheorghe Hagi (27 de execuții) și Ronald Koeman (22 de execuții) nu au înscris un singur gol dintr-o lovitură liberă. Asta în jocuri de la un turneu final, european sau mondial.

CR7 este cel mai bun executant de lovituri libere? Nu neaparat 

594 de execuții, 41 de goluri, rata medie de conversie de 6.9%. Acestea sunt statisticile starului portughez de la Manchester United și Real Madrid (în iunie 2016). Când aud de lovitura liberă directă, mulți fani îl văd pe Cristiano Ronaldo în poziția sa caracteristică. Înainte de a-și lua avânt și a executa.

În timp ce juca la Real, între aprilie 2014 și martie 2015, nu a reușit să marcheze din 51 de tentative. 21 de execuții au fost blocate, 14 au ajuns în trinbună și de 16 ori portarii au apărat.

Cum să îți deschizi cont de joc în 2 minute la Baumbet

Messi și Ronaldo sunt cu mult în urma lui Miralem Pjanić 

95% dintre copiii întrebați care e cel mai bun jucător din lume ar spune Messi sau Ronaldo. Și, deși ambii jucători sunt sportivi uluitori, nu sunt cei mai buni executanți de lovituri libere directe. Chiar dacă au înscris câteva goluri în trecut și ar putea să o facă și în viitor, departe de a fi cei mai rafinați.

Dacă luăm sezonele 2013/2014 și 2014/2015 în fotbalul european. Rata de conversie a loviturilor libere la Messi a fost de 5.7% (70 de execuții – 4 goluri). Cristiano Ronaldo a fost un pic mai bun – 6.8% (73-5). Urmează Andrea Pirlo – 12% (49-6), Gareth Bale – 12% (24 – 3), Hakan Çalhanoğlu – 13% ), Kevin Mirallas – 15% (22 – 3), Christian Eriksen – 16% (42 – 6) și Zlatko Junuzovic – 17% (35-5).

Cel mai bun executant de lovituri libere directe a fost Miralem Pjanić.

Jucătorul bosniac a avut rată de conversie de 18.5% (38 execuții – 7 goluri).

Era foarte atent la felul în care așeza balonul: cu supapa în sus.  Este mai mult o superstiție decât ceva demonstrat științific: “De când eram mic, obișnuiam să pun mingea așa și am impresia că mingea se duce mai bine… Trei pași în spate, unul la stânga și șut”, a explicat jucătorul. Tot el este cel care a dezvăluit un secret: “mereu să tragi printre al doilea și al treilea jucător din zid dacă vrei să șutezi pe sus”

De asemenea, David Beckham, Alessandro Del Piero, Zinedine Zidane, Roberto Carlos, Diego Maradona, Zico, Siniša Mihajlović, Ronaldinho, Roberto Baggio, Steven Gerrard sau Frank Lampard.

Mulți dintre pot spune probabil că cel mai bun lovitură liberă din istorie a fost Juninho. În timpul sezonului său de 8 sezoane din Europa cu Olympique Lyon, mijlocașul brazilian a înscris peste 100 de goluri, aproximativ jumătate dintre acestea fiind marcate de lovituri libere directe.

Juninho Pernambucano evoluând pentru Lyon

De asemenea, nu putem uita de fantasticul Rogerio Ceni. Portarul brazilian a marcat 131 de goluri în timpul celor 25 de ani de fotbal 61 au fost marcate după lovituri libere directe.

Cele mai frumoase lovituri libere din istorie – top video

STAI! Citeste si despre

Vremea la un meci de fotbal și care sunt cele mai bune pariuri în funcție de condițiile atmosferice (2019)

Vremea la un meci de fotbal este un factor destul de important și care se …

Cotele pe Game of Thrones, Sezonul 8 – cote, predicții și 5 pariuri atractive (2019)

Cotele pe Game of Thrones au fost lansate la mai mulți operatori de pariuri, chiar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *