vineri , 19 iunie 2020
Home / Strategii Pariuri / Cash Out la pariuri: ce ar trebui să știi despre Cash Out în 2019

Cash Out la pariuri: ce ar trebui să știi despre Cash Out în 2019

Cash Out – Opțiunea de a câștiga un pariu mai devreme a devenit o ofertă din ce în ce mai populară la casele de pariuri online și offline. Ce este Cash Out? Este opțiunea de renunțare mai profitabilă? Cum se calculează simplu cât încasezi? Citiți mai departe pentru a afla?

• Ce este Cash Out?

 • Cum se calculează Cash Out simplu?

• Alternative la Cash Out

• Când este Cash Out cel mai util

Cash Out este o facilitate oferită de unele case de pariuri, care permite unui parior să ia imediat o sumă garantată în schimbul închiderii pariului înainte de a fi stabilit. Pe scurt, o retragere parțială sau totală a unei părți din câștig.

Este o opțiune populară printre pariori, deoarece elimină posibilitatea ca un pariu să fie pierdut, dar, de obicei, nu este opțiunea optimă.

Opțiunea de Cash Out la Betano în meciul Halep – Kanepi

Cu alte cuvinte, Cash Out este o asigurare și nu prea, te ajută la fel de mult pe cât te încurcă și îți oferă alternative. Să folosești Cash Out pe termen lung și în mod constant este o prostie pe care nu o mai fac prea mulți pariori experimentați. 

Desigur, are și părți bune și poți să îți asiguri profit uneori utilizând închiderea pariurilor.

Mulți pariori au încercat diverse tehnici de a folosi Cash Out până la nivel de strategie de joc. Nu este o variantă viabilă.

Cum se calculează Cash Out simplu?

Cash Out se calculează utilizând câștigurile potențiale ajustate la cotele pe care l-ai primi dacă pui pariul în momentul actual.

De exemplu, dacă pariezi 10 Lei pe Barcelona să câștige meciul la cota @4.00 iar catalanii conduc la pauză, cota pentru victorie poate fi @2.00. Ignorând faptul că marja a fost deja adăugată de către operator, o valoare realistică de Cash Out poate fi calculată împărțind potențialul câștig la cotele disponibile:

Cash Out Valoare Reală = Câștiguri potențiale/cotele actuale

Pentru Barcelona exemplu de Cash Out real ar fi

40 Lei/2.0= 20 Lei

Bineînțeles că acest lucru nu îl întâlnești prea des la casele de pariuri. Acestea obișnuiesc să adauge o marjă suplimentară la cotele existente.

De exemplu, în cazul meciului discutat mai sus la valoarea de Cash Out Reală. La pauză ar fi 20 Lei. Totuși, casele de pariuri reduc această sumă oferind 19 sau 18 ori chiar mai puțin.

Cash Out – exemple la pariuri

Iată un alt exemplu, Cash Out fiind calculat la valoarea reală.

Pariul inițial este de 100 Lei pe Liverpool să câștige Premier League la cota @6.00. Este un pariu pe termen lung dar care poate fi închis prin această metodă.

La mijlocul sezonului, oferta de Cash Out disponibilă este de 150 Lei. Cota pentru Liverpool (să câștige titlul), la aceeași casă de pariuri, este @3.25. O scădere a cotei de la @6.00 la @3.25 pe fondul evoluției bune a cormoranilor.

Valoarea reală la Cash Out este:

600 Lei (câștiguri potențiale) /3.25 (cota curentă) = 184.61 Lei

Se observă clar faptul că există o diferență de 34.61 Lei, aceasta fiind o suma pe care casa de pariuri o ia ca și marjă. O sumă destul de mare și care afectează pariul în mod dramatic.

Alternative la Cash Out: Hedging

Pe termen lung este adesea mai bine să lași pariurile să își urmeze cursul și să eviți plata majelor suplimentare, a taxelor și comisioanelor.

Oricum ar fi, este bine să îți asiguri câștigul ori să preîntâmpini pierderile. În alte cazuri, există alternative la Cash Out, mai ales dacă este vorba de aceeași casă de pariuri. Totuși, este bine să citești cu atenție Termenii & Condițiile fiecăreia pentru că pot apărea dispute. Te poți trezi având contul blocat mai ales dacă pui un număr mare de pariuri contrare.

În exemplul de mai sus am avut Liverpool să câștige EPL la cota @6.00. Cotele au scăzut datorită faptului că Liverpool a jucat bine și este mai aproape de câștigarea trofeului.

O variantă în acest caz ar fi un pariu contră pe câștigarea trofeului. “Hedging” sau pariurile contră. Multe case de pariuri oferă deja opțiuni de pariuri contră. Chiar poți utiliza un calculator care să îți arate profitul garantat

Cât este de util Cash Out ?

Cash Out nu este de evitat chiar în toate situațiile.  În ce situații este cu adevărat utilă această opțiune pentru pariori?

Una este să asiguri profitul când mai ai un meci pe un bilet de 5 sau 6 jocuri, alta este să asiguri 4% la un singur meci.

Încasarea mai rapidă a câștigurilor

Când vine vorba despre pariuri pe termen lung există mai multe păreri. Totuși, sunt puțini pariori care imobilizează o sumă consistentă pe un întreg sezon.

Din acest motiv, la jumătatea sezonului, poate fi o variantă retragerea câștigurilor. În exemplul luat, suma de 537,96 Lei va fi imobilizate până în luna mai, ceea ce ar putea fi problematic. În acest caz, banca de pariere este afectată. La fel și răbdarea noastră ca jucători.

Cazuri iraționale și scenarii rare 

Există și cazuri în care apar cote foarte valoroase. Mai ales cu câteva zile înaintea unei partide. Poți găsi cote mărite (pot fi erori de calcul/estimare ale caselor de pariuri) și poți profita de ele.

Într-adevăr, dacă vezi o cotă de @2.80 la un pariu pe care îl estimezi la @2.00, @2.10, diferența este consistentă.

Diferențe și mai mari apar în cazul outsiderilor. La un meci de tenis, de ex. Halep – Kanepi cota pe Kanepi este @4.00. Chiar dacă Halep este favorită, Kanepi poate câștiga partida. Pe fondul unui joc bun în primul set, cota de @4.00 scade la 2.00. Este momentul să dai Cash Out dacă ai luat cota de @4.00 pre meci.

Mai mult decât atât, pot apărea cazuri iraționale – cote mărite cu mult față de valoarea estimată. Aici depinde și de cunoașterea și experiența unui parior. Nu este deloc simplu să sesizezi acele cote. Iar dacă le găsești, să mizezi pe ele. Apar bariere psihologice care te pot împiedica să atribui valoarea reală unei cote. Practic, ți se poate părea riscant ”să pui pe cota @12.00” chiar dacă o consideri valoroasă.

De exemplu, dacă un parior a plasat 100 Lei pe un pariu la cota de @500.00 și aceasta scade la @2.00, valoarea “echitabilă” în numerar a acelui pariu este de 250000 Lei. Oferta de retragere poate fi de numai 200000 Lei. Aceasta înseamnă că pariorul ar câștiga mai mult pe termen lung, văzând pariul. Este doar un scenariu rar, dar poate fi întâlnit la unele turnee de tenis.

Oferta Cash Out este mai mare decât prețul de piață 

Foarte rar, valoarea Cash Out a unui pariu este mai mare decât cotele oferite de alte case de pariuri. Acest lucru sugerează că oferta de retragere poate fi mai mare decât valoarea reală. În acel moment este recomandat să iei suma oferită. Aceasta ar putea fi apoi re-pariată pentru o rentabilitate mai mare.

În acest caz apare un risc real de a avea contul blocat sau limitat. Utilizarea frecventă a retragerii pentru profit sau găsirea în mod constant a pariurilor cu valoare așteptată pozitivă sunt semne pariatul este la alt nivel decât cel de distracție.

STAI! Citeste si despre

Șansă dublă și goluri un pariu multiplu foarte competitiv (2020 – Netbet)

Șansă dublă și goluri înseamă 1 sau x sau 2 și total goluri în meci. …

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive este incontestabilă și a afectat deja tipologia pariurilor live. VAR-ul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *