vineri , 19 aprilie 2019
Home / Articole populare / Secretele pariurilor: Cum îți alegi casa de pariuri?

Secretele pariurilor: Cum îți alegi casa de pariuri?

Casa de pariuri la care joci, cum o alegi, de ce, pe ce criterii, cât respecți aceste criterii? Pare foarte simplu să îți alegi operatorul, dar nu este deloc așa.

Și o să îți explic, foarte simplu și în câteva idei, ce ar trebui să îți ofere o casă de pariuri. În principal, vorbim despre casele de pariuri online apoi despre cele prezente atât online cât și offline.

Cu tot repectul pentru toți operatorii de pariuri, însă unii sunt mai slabi decât alții, ca în orice domeniu. Acest lucru se răsfrânge direct asupra pariorului neinformat. Piața românească online este încă în formare și, în ciuda unei legislații considerată ca fiind foarte bună, avem acces doar la câteva case de pariuri.

Lista completă a caselor de pariuri licențiate în România

Un parior neinformat, mai ales în domeniul online, pare un client atractiv pentru casă de pariuri. Unul neglijent și neatent e donator convins.

Ce fel de parior ești? – Cele mai cunoscute 10 tipuri de jucători

În online, unde sunt atâtea case de pariuri la doar un click de mouse distanță, nu te obligă nimeni să pariezi unde nu te simți confortabil. De fapt, nu te poate obliga nimeni să pariezi la un operator sau altul, pentru că întotdeauna cauți ceva mai bun pentru tine.

De Mircea-Nicolae Panait

Casa de pariuri trebuie să fie licențiată și legală

Ca și parior online ești obligaț prin lege să joci doar la site-uri licențiate ONJN. În caz contrar, riști amenzi care sunt foarte mari.

Nu doar amezi, dar riști și fondurile tale și siguranța pariurilor.

ONJN, adică Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, organismul de reglementare a piței jocurilor de noroc este o instituție ȋn subordinea Guvernului României. Rolul acestei structuri este acela de a autoriza, controla și monitoriza activitățile de jocuri de noroc pe teritoriul României. ONJN  a fost înființară în 2013, are sediul pe Calea Victoriei nr. 9 din București, pentru pariori reprezentând și o instituție care oferă siguranță.

Lista completă a operatorilor licențiați în România

Legislația aferentă domeniului și care acoperă pariurile sportive:

* Ordonanța de urgență nr.77 din 24 iunie 2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

*Hotărîrea nr.111 din 24 februarie 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de punere în aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.298/2013 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 şi pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr.870/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

*Ordonanța de Urgență nr.20 din 27 martie 2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

*Ordonanța de urgență nr.92 din 29 decembrie 2014 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea unor acte normative.

*Hotărârea de Guvern nr.298 din 29 mai 2013 privind organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Casa de pariuri trebuie să îți oferte evenimentele pe care pariezi

Dacă tre pricepi la fotbal, este firesc că nu vei căuta sporturi americane. Dacă ești obișnuit să pariezi live, nu cred că îți vei petrece timpul la o casă de pariuri care nu oferă prea multe evenimente.

Dacă obișnuiești să pariezi pe handicap asiatic, oricâte șanse duble ți-ar oferi un operator, nu vei fi mulțumit.

Handicap asiatic explicat pas cu pas cu exemple concrete

Este vorba de oferta de pariuri. Este cunoscut și faptul că operatorii online au oferta mai redusă decât cei offline. Vei găsi ofertă cuprinzătoare la casele de pariuri prezente atât online cât și online.

Dar nu este vorba doar de asta, ci și de consistența ofertei. De exemplu, eu sunt obișnuit să pariez la Ligue 1, prima ligă franceză. Știu tipurile de pariuri pe care le urmăresc, știu când pariez, știu valoarea, mai știu și faptul că aș vrea să pot acoperi live. Vreau să știu că opeatorul de pariuri îmi asigură tipul dorit, piața pe care o caut.

Sunt convins că orice parior rațional urmărește anumite criterii și le respectă.

Seriozitate la retrageri – timpi reduși

Este cunoscut faptul că trebuie să îți validezi contul de joc online. Ce înseamă asta?

Efectiv, validarea contului de joc presupune să demonstrezi că ești proprietarul, că ești un client real și serios. Pot fi mai multe metode, însă toate sunt ușor de îndeplinit.

După aceasta, poți ajunge în postura de a face retrageri. Prin ce metodă ai depus, prin acea metodă și retragi. Este simplu.

Casele de pariuri au prevăzute duratele retragerilor, timpul efectiv în care primești banii. Dacă este vorba de card bancar, 3-5 zile, dacă este vorba de cont online 3-10, totul depinzând și de procedurile bancare. Fiecare casă de pariuri online are o bancă cu care lucrează. Banca ta poate fi diferită. Transferul banilor de la o bancă la alta poate dura cel puțin 24 de ore. Limitări de timp întâlnești peste tot.

Cele mai bune metode pentru depuneri și plăți la pariuri online

Mai sunt însă și case de pariuri care îți pun anumite piedici. Acoperiți de termeni și condiții, unii operatori pot tergiversa retragerile cerând documente suplimentare. Desigur, aici poate fi discutabil atâta timp cât aceste documente nu sunt prevăzute expres nicăieri și sunt la latitudinea operatorului.

Când casa de pariuri este atât online cât și offline și mai ai și o agenție terestră pe lângă tine, ești avantajat. Apeși pe buton și mergi să îți ridici banii.

Cote bune, marje mici, toate tipurile de pariuri cu care ești obișnuit

Cotele sunt importante! Pentru mulți pariori sunt decisive, însă nu reprezintă totul la o casă de pariuri.

Degeaba găsești cele mai bune cote la sporturi pe care nu le înțelegi. Degeaba au cele mai bune cote la handicap asiatic dacă tu pariezi PSF (pauză sau final) sau P/F (pauză/final).

Sunt pariori care preferă pariurile combinate, gen GG+peste 2.5 goluri sau pariuri pe cartonașe sau posesie. Fiecare tip de pariu are particularitățile lui. Dacă nu găsești pariul care te avantajează, de ce ai paria altceva?

Presupunând că pariezi pe termen lung și nu doar o dată pe lună, atunci vezi realiza cât de importantă este o cotă reală. De exemplu, dacă pariezi sub/peste 2.5 goluri și găsești cote de @1.90 cu @1.80, iar alte case au @1.90 cu @1.92 la același meci, este clar vei pierde pe termen lung. Da, din aceste diferențe mici care se regăsesc în marjele caselor de pariuri.

Pariuri live de calitate

De obicei, atunci când există pariuri live, cotele sunt depreciate. Din cauza volatilității și rapidității, la pariurile live cotele sunt ceva mai mici, în general.

Bineînțeles că poți găsi pariuri valoroase sau chiar foarte valoroase atunci când pariezi live.

Citește Ghidul complet al caselor online la care poți pune pariuri sportive live

Pariurile live sunt diferite. Poți pune un număr mare de pariuri într-un interva foarte scurt, te orientezi după ceea ce se joacă în teren, sunt mult mai dinamice și mult mai volatile.

Secțiunea de pariuri live la Sportingbet

Sunt și multe chestii care pot fi supărătoare sau usturătoare la pariuri live. Căderi ale site-ului, ale softului, blocări ale partidei pe care pariezi, scoaterea din ofertă a unui pariu, tentația de a miza mai mult și mai mult, unele informații afișate de către softul casei de pariuri sunt eronate, latența poate fi prea mare ș.a.m.d.

Oferte, promoții, programe de fidelizare

Pentru că tot am vorbit mai sus despre pariuri live, poate că ești obișnuit să faci cashout.

Sunt importate și bonusurile pe care le primești, freebeturile, mulți pariori considerând aceste avantaje atunci când alegi o casă de pariuri online. Nu sunt cele mai importante, nu sunt decisive însă dorința de a primi ceva ”gratis” este mare și destul de greu să îi reziști.

Asta înseamnă că trebuie să alegi cu atenție și să te gândești ce este mai bine pentru tine de fiecare dată când apelezi la un produs la pariuri sportive online.

Alte opțiuni importante când alegi casa de pariuri

Atunci când îți alegi casa de pariuri sunt și alte opțiuni subiective pe care le iei în calcul. Poate îți place interfața, poate culorile sunt cele care te atrag sau poate ai o senzație de siguranță care te face să te simți confortabil.

Casa de pariuri perfectă nu există, dar sunt destule întrunesc condițiile de mai sus, care oferă multe avantaje în condiții de siguranță și legalitate.

Poate vrei să urmărești meciurile video sau vrei cashout rapid ori să depui prin paysafecard, fiecare avem opțiuni proprii și știm ce e mai avantajos pentru noi.

Important este să ai mereu în vedere cerințele cu adevărat importante (ofertă, cote, depuneri și retrageri etc.).

STAI! Citeste si despre

Pariuri live la Baumbet: Ofertă, opțiuni, cote și sfaturi de pariere

Pariuri live la Baumbet – casa de pariuri are o mulțime de evenimente live pe …

Ce va face Simona Halep la Australian Open 2019?

Simona Halep debutează la Australian Open 2019 marţi, de la ora 10:00, contra estoniencei Kaia Kanepi (70 WTA). Aș dori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *