marți , 26 noiembrie 2019
Home / Stiri pariuri / Capcanele lui Maxwell la pariuri sportive

Capcanele lui Maxwell la pariuri sportive

Capcanele lui Maxwell au fost formulate pentru prima dată de către autorul american într-un text motivațional. Cum motivația este importantă la pariuri sportive, am ajuns să vedem cum pot fi transpuse acestea în practică. Uneori câștigi, uneori pierzi, înveți este cartea motivațională a lui JOHN C. MAXWELL care a cucerit foarte mulți cititori. Autorul reușește să explice într-un md simplu și direct multe dintre deciziile repetitive care nu ne sunt chiar favorabile. El le numește capcane și pune accent pe faptul că avem tendința de a cădea repetat în ele. John Calvin Maxwell (n. 20 februarie 1947, Garden City, Michigan, Statele Unite ale Americii) este un autor american, orator și pastor care a scris multe cărți în domeniul leadership-ului.

Maxwell oferă soluţii la aceste capcane şi încurajează cititorii să continue să înveţe atât din câştiguri cât şi din pierderi. Acest lucru se aplică foarte bine atunci când vine vorba de pariuri sportive.

Am luat fiecare dintre Capcanele lui Maxwell și le-am traspus la pariuri. Ne ajută acestea în activitatea noastră? Ne fac să devenim pariori mai buni? Să vedem în continuare.

5 strategii de pariere faimoase cu exemple simple și ușor de înțeles

Capcanele lui Maxwell la pariuri sportive

Capcana Greşelii: “îmi este teamă că voi greşi” – teama de a greși

Îmi este teamă să pariez pe acel meci, îmi este teamă de un pronostic, de un pariu. De obicei, apare după câteva insuccese și își pune amprenta asupra activității noastre la pariuri sportive.

Greșelile la pariuri sportive costă bani. Repetarea lor este costisitoare și foarte neplăcută. Mai mult, își poate pune amprenta asupra activității viitoare. Este cunoscută înclinația de a recupera imediat pierderile suferite. Una dintre cele mai grave greșeli pe care o putem face când pariem.

Capcana Greşelii
Capcana Greşelii: “îmi este teamă că voi greşi” – un pariu pe Medvedev care și-a ratat repetat șansele de a-l învinge pe Nadal

Reuniunea Profesioniştilor din Gambling – Ediţia a 8-a

Capcana Oboselii: “Sunt obosit azi” – eşecul te “scoate din joc”

Oboseala poate fi psihică și poate fi generată de anumite pierderi. Dacă avem un bilet pus sau mai multe meciuri single, refuzăm să le urmărim motivând oboseala. Dar trebuia să luăm în calcul acest factor înainte de a paria.

Poate apărea în cazul în care avem meciuri pe care refuzăm să le urmărim. Și așa ratăm oportunități și ajungem la pierderi din ce în ce mai mari.

Capcana Oboselii: “Sunt obosit azi” – ajungem să nu urmărim biletele puse și ratăm șanse reale

Capcana Comparaţiei: “Altul e mai calificat în comparaţie cu mine” – eşecul cauzează inferioritate

Dacă luăm exemplul salariilor pe care le primesc angajații. Diferența salarială înseamnă faptul că un angajat câștigă mai mult decât altul. Persoanele cu mai multă experiență de muncă sau care efectueaza joburi cu o calificare mare fac mai multi bani.

Comparațiile și frustrările sunt inerente, datorită faptului că cei mai mulți angajați subliniază importanța muncii lor. În domeniul pariurilor sportive este sensibil și foarte dificil să facem comparații. Mai ales că pot apărea criterii precum:

  • miza
  • numărul de pariuri alese
  • cota totală (medie) pariată
  • rata de câștig

5 strategii de pariere faimoase cu exemple simple și ușor de înțeles

În cazul pariurilor sportive, această capcană este deosebit de importantă. Apare atunci când facem comparații, de cele mai multe ori, neîndreptățite. Ori când privim, admirativ, cât de mult a pariat cineva pe un bilet.

Capcana timpului: ”Nu este momentul potrivit” – eşecul te face să eziţi

Momentul potrivit nu vine niciodată singur. Noi facem acest moment potrivit pariurilor și așteptărilor noastre. Dacă aștepți momentul potrivit, te întrec alții care nu-l așteaptă, a spus Woody Allen.

Aceasta apare, foarte des, în momente în care ar trebui să dăm cashout ori să punem contră unui pariu. Tot ezitând, ratăm momentul optim iar soarta unui eveniment sportiv se poate schimba.

Capcana momentului devine și mai accentuată în ultimele minute de joc. Panica își poate face apariția și riscăm pariuri foarte neinspirate.

Capcana inspiraţiei: “ Nu simt că ar trebui să fac asta acum” – eşecul te demotivează

Apare și o teamă de propriile pariuri. După o serie de bilete pierdute, moralul scade și avem tendința de a respinge și evita multe pariuri mai îndrăznețe. Valoarea cotelor are un impact psihologic puternic asupra pariurilor noastre. Avem tendința de a evita cote pe care le considerăm prea mari sau prea mici.

Sunt două aspecte esențiale la pariuri sportive:

  • money-mangementul
  • capacitatea de a analiza și capacitatea de a alege pariurile profitabile

Putem avea perioade mai mult sau mai puțin favorabile. Putem avea serii negative care să ne afecteze încredere. Dar trebuie să luăm măsuri și să înțelegem că pariurile sportive nu sunt un sprint, ci o activitate constantă și pe termen lung.

Capcana raţionalului: “Poate nu este chiar atât de important” – eşecul te face să îţi pierzi perspectiva

De foarte multe multe ori, pentru un meci ratat, pierdem bilete care puteau fi câștigătoare. În mod ironic, se întâmplă să fie pierzător pariul de care eram foarte siguri. Dezamăgirea este mare și avem tendința de a găsi motive mai mult sau mai puțin serioase privind rezultatul.

Nu acordăm importanță post-analizei iar acest lucru ne  face să persistăm în greșeli.

Capcana perfecţiunii: “Există un mod mai bun de a o face şi trebuie să îl descopăr mai întâi” – eşecul te face să te îndoieşti de tine

De foarte multe ori ni se întâmplă să oscilăm în alegerea unui pariu. O victorie a gazdelor sau 2+, șansă dublă sau număr de goluri și să regretăm alegerea ulterior. Se intâmplă ca echipa ma puternică să nu reușească să se impună. Meciul se poate termina la egalitate, 1-1 sau 2-2 iar noi am avut 1Solist.

În aceste cazuri frustarea care apare este mare, mai ales dacă un singur meci face un bilet necâștigător.

În cazul de mai sus, am pariat pe victoria celor de la Manchester United. Gazdele însă au marcat, după 5 ocazii destul de mari, arătând că domină jocul. Ne aflăm într-o situație foarte neplăcută și nu ne rămâne decât de a aștepta încheierea primei părți după care să plasăm pariuri contră pe scor corect: 1-0, 2-0, 1-1.

Nu este deloc ușor să alegem pariul cel mai potrivit. Chiar și așa, este bine să urmărim meciurile live și să plasăm pariuri contră. Poate că nu vom obține câștiguri mari, dar nu vom suferi pierderi.

Capcana aşteptării: “Am crezut că o să fie uşor, dar nu este” – eşecul evidenţiază dificultăţile

Capcana dreptăţii: “Nu ar trebui să fiu singurul care trebuie să facă asta” – eşecul te face să te întrebi “de ce eu?”

Apare atunci când alegem un pariu care pare total diferit de opinia generală. Fie că e vorba de un sentiment sau de o analiză, putem avea idei de pariuri care par inițial hazardante. O cotă foarte mare, un eveniment care se poate produce cu greu, ori chiar o serie de evenimente. Cel mai bun exemplu este la un meci între două echipe echilibrate. Putem ajunge la concluzia ca un pariu de genul IGG + IIGG (adică GG în ambele reprize) @5.80 este valoros dar să ezităm în a miza.

În aceste cazuri, este important să urmăm principiile după care pariem:

  • strategia utilizată
  • valoarea mizei
  • valoarea pariului pentru noi

”Trebuie să bată”, apelul la probabilitate și 3 mari erori ale pariorilor (2019)

Vom căuta confirmări, alte păreri citind și analizând mai mult. Dacă observăm că părerea noastră nu este împărtășită, avem tendința să reducem miza ori chiar să renunțăm la pariu. În cazul în care meciul confirmă pariul nostru dezaăgirea produsă este mare.

Capcana opiniei publice: “Dacă greşesc, ce vor crede ceilalţi?” – Eşecul te paralizează

Capcana propriei imagini: “Dacă greşesc la asta, înseamnă că sunt un eșec” – eşecul îţi afectează încrederea în sine

Eșecul este interpretat, de cele mai multe ori, ca fiind o înfrângere. Respectul de sine are de suferit, iar dacă ego-ul nostru este puternic vom fi afectați.

Eșecul de a nu ajunge la obiective rezonabile.

Stabilirea obiectivelor absurde.

STAI! Citeste si despre

Ponturi 14 Oct 2019 - calificări Euro 2020

Ponturi 14 Oct 2019 – calificări Euro 2020

Ponturi 14 Oct 2019 cuprinde  ponturi bune de jucat în partidele programate pentru astăzi în …

Premier League - analize

Premier League – analize, statistici și ponturi după 8 etape

Premier League – analize, statistici și ponturi după 8 etape în cel mai important campionat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *