sâmbătă , 20 iunie 2020
Home / Strategii Pariuri / Avantajul terenului propriu | Strategie pariuri
Cum calculăm și pariem pe echipele care joacă acasă

Avantajul terenului propriu | Strategie pariuri

Cum să calculăm avantajul terenului propriu la fotbal, care este strategia terenului propriu, este o întrebare care pare destul de complicată la prima vedere.

Pentru mulți pariori, meciurile jucate de către echipele puternice pe teren propriu, sunt speciale. La prima vedere pare simplu 1Solist, dar sunt mai mulți factori de luat în considerare și chiar o formulă matematică ce stă la baza unei strategii de pariuri. Aceea de a căuta cele mai bune pariuri pe echipele care joacă acasă, pe teren propriu. O voi numi în continuare strategia terenului propriu.

Opinia general acceptată la fotbal este că majoritatea echipelor joacă mai bine și obțin rezultate mai bune pe teren propriu. De aici rezultă teoria legată de avantajul echipei care joacă pe stadionul ei, în fața suporterilor și fanilor proprii. Fără îndoială, atmosfera creată și susținerea fanilor sunt extrem de importante iar statisticile confirmă faptul că echipele care joacă acasă marchează mai multe goluri (valabil în mai toate campionatele de fotbal conform datelor statistice culese începând cu anul 1988).

În primul rând, fiecare campionat are particularitățile și specificul lui. Aplicarea acestei strategii de pariere pornește de la studiul datelor statistice până la informații legate de echipele pe care pariem. Orice parior trebuie să ia în considerare datele și informațiile pe care le consideră relevante atunci când stabilește campionatul și meciul pe care pariază.

Pornim de la următoarele noțiuni: 1. Avantajul terenului propriu (ATP), 2. Numărul de goluri marcate pe teren propriu (GM), 3. Numărul de goluri primite pe teren propriu (GP), 4. Numărul de meciuri jucate pe teren propriu (MJ)

Formula de calcul este simplă, din numărul de goluri înscrise scădem numărul de goluri primite iar cifra obișnuită o împărțim la numărul de meciuri disputate pe teren propriu.

ATP = (GM-GP)/MJ

Cu cât indicele este mai mare cu atât avantajul terenului poate fi luat în considerare la plasarea unui pariu. Un indice mic ne duce spre un eveniment pe care ar fi mai bine să îl evităm.

Factori de care trebuie să ținem seama când folosim strategia terenului propriu:

– acestă strategie este potrivită pentru pariurile pe handicap asiatic iar cota de echilibru @1.90 (sau mai mare, să spunem) este foarte importantă.

– stilul de joc al echipelor este relevant. Antrenorul/managerul este cel care imprimă stilul de joc care poate diferi de la un sezon la altul și în funcție de lot și obiective.

– arbitrul este un alt factor de care trebuie să ținem seama. Lăsăm legendele urbane cu arbitrul influențat de către oficiali sau supărat pe vremea ploioasă pentru cei care se pricep mai bine. Aici e vorba de statistică și date exacte care nu au legătură cu folclorismul. Astfel un studiu efectuat în Premier League a arătat faptul că la fiecare 10.000 de suporteri echipa gazdă beneficiază de 0.1 goluri în plus. Tot în acel studiu s-a ajuns la concluzia secundară că arbitrii mai puțin experimentați au tendința de a acorda mai ușor penalty echipei gazde.

AvantajTerenPropriu=(GoluriMarcate-GoluriPrimite)/MeciuriJucate

 

STAI! Citeste si despre

Șansă dublă și goluri un pariu multiplu foarte competitiv (2020 – Netbet)

Șansă dublă și goluri înseamă 1 sau x sau 2 și total goluri în meci. …

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive este incontestabilă și a afectat deja tipologia pariurilor live. VAR-ul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *