duminică , 24 octombrie 2021
Home / Strategii Pariuri / Avantajul terenului propriu la meciurile fără spectatori
Avantajul terenului propriu la meciurile fără spectatori

Avantajul terenului propriu la meciurile fără spectatori

Avantajul terenului propriu este recunoscut în multe sporturi. Fotbalul nu face excepție, chiar amplifică și dezvoltă teoriile legate de echipa gazdă vs. echipa oaspete, acasă (teren propriu) vs. deplasare (terenul echipei gazdă). Se pare însă că nenorocita de pandemie a făcut modificări asupra acestor aspecte, considerate clasice. Problemele legate de sănătate și distanțare socială își pun amprenta puternic asupra fotbalului.

Reluarea sezonului fotbalistic se face, în majoritatea țărilor importante, fără spectatori. Practic, publicul lipsește de pe stadion, meciurile se desfășoară cu porțile închise. Multe echipe sunt lipsite de suportul fanilor proprii, de aportul tribunelor în economia meciurilor. Foarte des, aportul și susținerea publicului au rol important în desfășurarea unui meci de fotbal. Iar aici, ar trebui să facem referire directă la campionatele din Anglia, Spania, Germania, Italia, Franța, Olanda, Belgia și alte câteva țări importante.

Este lipsit de sens să luăm în calcul tări precum Belarus, Bulgaria, România, Letonia sau Ungaria  sau alte campionate mediocre. Publicul înseamnă să luăm în calcul media spectatorilor prezenți la fiecare meci al unei echipe. Iar în Championship sunt echipe care au la un meci mai mulți spectatori decât echipe din Liga 1 întregul sezon.

Avantajul terenului propriu la meciurile fără spectatori (după pandemie)

În cazul echipelor care sunt obișnuite să joace în fața unui stadion plin, ecoul scaunelor goale poate fi trist. Lipsa încurajărilor sau a presiunii, poate acționa care un factor derutant. Chiar dacă toate partidele sunt televizate și toate acțiunile filmate în detaliu, spectatorii sunt cei care asigură o anumită interacțiune. Lipsa susținerii poate avea efect. Chiar dacă este greu de cuantificat, acest factor se poate manifesta prin:

Scăderea totalului de goluri față de numărul așteptat

În termeni de pariuri, a apărut o observație interesantă. Dacă înainte operatorii dădeau 0.5 echipei gazdă, acum dau doar 0.25. Aportul spectatorilor era cumva cuantificat la multe meciuri. Mai ales în campionate în care se cunoștea dinainte numărul de spectatori prezenți la un meci. În majoritatea cazurilor, peste 20.000.

Există unele dovezi că familiarizarea unei echipe cu un loc poate contribui la avantajul terenului propriu. Echipa oaspete a fost comparată cu una invadatoare și care atentează la ceva dat. Într-un studiu s-a observat că jucătorii care evoluează pe teren propriu au nivelul de testosteron crescut iar acest aspect este legat de avantajul domiciliului și teritorialitate.

Avantajul terenului propriu la meciurile fără spectatori
Avantajul terenului propriu la meciurile fără spectatori

 Avantajul terenului propriu | Strategie pariuri

Dimensiunile stadionului și ale terenului au și ele un anumit impact iar toate cele de mai sus arată că poate fi un considerat avantajul terenului propriu chiar și fără spectatori.

VAR-ul influențează avantajul terenului propriu 

În teorie, VAR-ul ar trebui să fie obiectiv iar deciziile să nu fie influențate de factori externi. În practică, s-a demonstrat că spectatorii, presiunea mulțimii influențează deciziile oficialilor.

Într-un studiu, 40 de arbitri au fost solicitați să aprecieze o înregistrare a meciului Liverpool – ​​Leicester (disputat pe Anfield) în sezonul 1998-99. Douăzeci au urmărit înregistrare cu zgomotul mulțimii, în timp ce ceilalți douăzeci au urmărit o versiune fără sunet. Arbitrii expuși la zgomotul mulțimii au fost mai puțin susceptibili să penalizeze echipa gazdă cu faulturi decât arbitrii care urmăreau înregistrările fără sunet. Acest lucru răspunde arată tendința arbitrilor de a avantaja echipa gazdă. Evident, asta se datoarează influenței spectatorilor, în special a celor care susțin echipa gazdă.

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

La ce ar trebui să ne gândim când pariem?

Poate că ar trebui să reducem numărul de goluri la care ne așteptăm și să fim mai precauți. Chiar dacă se impune, echipa gazdă poate marca mai puțin. În loc de 1 & 2+ sau 1 &3+, ne putem limita la pariuri separate 1 sau 2+ ori 3+.

”Nu îți poți imagina întregul sezon fără spectatori. Cred că este doar o soluție pe termen scurt.” a declarat responsabilul cu dezvoltarea FIFA, Wenger.

UEFA, prin intermediul Associated Press

Disputare partidelor în spatele ușilor închise nu este ideală. Nu este ceea ce își dorește cineva. Dar nu suntem într-o lume ideală în aceste zile. Alegerile presupun riscuri iar protejarea sănătății este cea mai importantă. Există însă multe obstacole de depășit, înainte de a avea fotbalul cu care suntem obișnuiți.

Niciun joc nu valorează o singură viață. Fotbalul fără fani nu este nimic. Deocamdată, este posibil ca acei fani să fie nevoiți să fie mai departe decât și-ar dori. Este, din păcate, un sacrificiu care trebuie făcut.

STAI! Citeste si despre

Easy-money (strategia cățărătorului) și cele 7 secrete ale ei (2021)

Easy-money (strategia cățărătorului) și cele 7 secrete ale ei (2021)

Easy-money (strategia cățărătorului) este o strategie de pariere foarte îndrăgită și aplicată de un număr …

Chiar este avansul de 2 goluri periculos la pariuri?

Avansul de 2 goluri este considerat foarte periculos. Sunt mai multe motive pe care le …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *