duminică , 24 octombrie 2021
Home / Ponturi Pariuri si Analiza Meciuri / Astăzi începe Europeanul de handbal feminin!

Astăzi începe Europeanul de handbal feminin!

Între 4 și 18 decembrie va avea loc, în Suedia, turneul final al Campionatului European la care va participa și naționala României. La pariuri selecționata noastră este cotată cu a 9-a sansă la câștigarea trofeului având cota 25.

Lotul României la Euro:
Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Yulia Dumanska;
Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Elena Florica;
Interi stânga: Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs;
Centri: Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo;
Interi dreapta: Melinda Geiger, Laura Popa;
Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udristoiu;
Pivoți: Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea.

Absente notabile: Valentina Ardean Elisei și Gabriela Perianu (accidentate), Aurelia Bradeanu și Cristina Vărzaru (retrase de la națională), Ada Nechita (a născut).

România joacă la Helsinborg într-o grupă D din care mai fac parte Norvegia (luni 5 decembrie), Rusia (miercuri, 7 decembrie) și Croația (vineri, 9 decembrie). Primele trei echipe se califică în grupa principală, unde vor juca pentru accederea în semifinale contra echipelor calificate din grupa C care arată astfel: Ungaria, Muntenegru, Danemarca și Cehia. Meciurile naționalei vor fi transmise pe TVR.

Grupa A : Suedia, Serbia, Spania, Slovenia
Grupa B : Olanda, Germania, Franța, Polonia

Numele grele în naționala României sunt: Neagu, Ungureanu și Manea. Chiar dacă și alte echipe au schimbat mult, mi se pare cam puțin pentru a înfrunta super puteri cum este și această Norvegia. Avem foarte multe jucătoare neexperimentate, cu puține meciuri în competiții internaționale. Antrenorul Martin Ambros este la debutul oficial pe banca naționalei.

Așadar, primul meci al nostru va fi împotriva principalei favorite a campionatului, Norvegia, actuală campioană mondială și europeană. Nordicele ne-au eliminat vara asta de la Jocurile Olimpice având o echipă extrem de puternică. E adevărat că multe jucătoare care au evoluat la Olimpiadă, acum nu mai sunt prezente în lot, însă nu au adus niște anonime, au avut cu cine înlocui astfel încăt să rămână o echipă super valoroasă. Selecționerul spaniol al României a declarat despre ele: “Norvegia este favorită de fiecare dată când joacă, oricare ar fi competiția. Sunt ca niște mașini, nu sunt foarte mari, dar sunt puternice pe picioare, sunt fantastice. Ne asteaptă un meci foarte dificil”.

Lotul Norvegiei:
Portari: Kari Aalvik Grimsbo (Gyor Audi ETO KC), Silje Solberg (Issy Paris Hand)
Extreme stânga: Camilla Herrem (HC Vardar), Sanna Solberg (Larvik)
Interi stânga: Veronica Kristiansen (FC Midtjylland), Emilie Hegh Arntzen (Byasen Trondheim), Kjerstin Boge Solaas (Tertnes Elite)
Centri: Stîne Bredal Oftedal (Issy Paris Hand), Marta Tomac (Vipers Kristiansand)
Interi drepta: Nora Mork (Gyor Audi ETO KC), Amanda Kurtovic (Larvik), Silje Waade (Byasen Elite)
Extreme dreapta: Stîne Skogrand (Silkeborg Voel), Malin Aude (Oppsal IF)
Pivoți: Marit Malm Frafjord (Larvik), Vilde Mortensen Ingstad (Team Esbjerg)

Lipsește pivotul Heidi Loke care este însărcinată iar antrenorul Hergeirsson a renunțat la Lunde, Alstad, Wibe și Riegelhuth, golgheterul Ligii Campionilor în acest sezon.

În urmă cu doi ani, România a terminat Campionatul European pe un dezamăgitor loc 9. Acum, chiar dacă ambițiile sunt la fel de mari ca de fiecare dată iar fetele sunt îmbrăcate elegant în tricouri imprimate cu lupul dacic, șansele reale nu par a fi peste acest loc. Numele grele din naționala României s-au împuținat: Neagu, Ungureanu și Manea. Manea are cele mai multe meciuri oficiale din actuala echipă, iar Neagu e golgheterul all-time al României la Campionatul European. Ne vom baza la fel ca în ultimii ani foarte mult pe pătrunderile Cristinei Neagu. Părerea mea, e foarte puțin pentru a înfrunta super puterile handbalului european. Avem foarte multe jucătoare neexperimentate cu puține meciuri în competiții internaționale, vom avea problemele mari pe extreme.

Sursa foto: http://static.ziarelive.ro/

STAI! Citeste si despre

Italia - Anglia, o finală pe care pariem relaxat! - 3 pariuri excelente

Italia – Anglia, o finală pe care pariem relaxat! – 3 pariuri excelente

Finala Euro Italia – Anglia nu este doar o ciocnire a fotbalului, ci și a …

Italia - Spania

Italia – Spania la CE2020, un meci de mare anvergură

Italia – Spania se anunță una dintre cele mai interesante partide la această competiție. Italia …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *