duminică , 21 iunie 2020
Home / Articole populare / 7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online aflați la început
7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online

7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online aflați la început

7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online bazate pe experiența practică și situații întâlnite în peste 17 ani de pariat. Nu sunt secrete care să te îmbogățească ci sugestii care să te ajute în activitate.

Pariorii online aflați la început au în fața monitorului un univers diferit. Că e vorba de experiență de ani de pariat la agențiile stradale, în mediul online este diferit.

Dacă ai reușit bilete câștigătoare la agențiile stradale, încrederea în forțele tale s-ar putea să fie destul de mare. Mai ales dacă ai și câștigat sume adesea consistente. Totuși, te-ai gândit că ar fi bine pentru tine să pariezi online. Datorită flexibilității, confortului, dar mai ales modului în care poți controla pariurile tale. Avantaje și dezavantaje există de ambele părți, atât online cât și offline. Important însă este să respecți anumite principii și reguli de bază.

Pariuri online sau pariuri offline – cum este mai bine să pariezi?

Rolul principiilor la pariuri este de a te proteja și de a-ți oferi informațiile esențiale în baza experienței altor pariori. Începând de la parierea responsabilă și până la a evita live-ul din ultimele minute ale unui joc de fotbal, aceste sfaturi și ponturi fac diferența între un parior și un donator. Nu există pariori care să câștige în continuu și nici abonați la pierderi orice ar fi. Există însă pariori care obțin profit (2-5%) și jucători care pariază.

7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online aflați la început

√ Atenție la bugetul de pariuri

Cel mai important aspect este cel financiar. De aici pleacă totul și aici se sfârșește. Esențial prin natura lui.

Pariurile sportive au o latură financiară esențială. Miza este în bani. Poți câștiga sau poți pierde, desigur bani. Indiferent că pariezi în Lei, Euro sau Dolari Americani, tot despre bani este vorba. Mai mulți sau mai puțini, mize mari, mizei medii sau mici, toate sunt importante raportate la bugetul de pariere. Acea sumă de bani pe care o ai la dispoziție pe o anumită perioadă de timp.

7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online – Bugetul

În funcție de rezultate, bugetul (denumit și ”bancă” sau ”bancă de pariuri”) suferă modificări. La fel și abordarea unui parior. Ești influențat de suma pe care o ai la dispoziție și îți poate modifica alegerile. 

Psihologia pariorului de succes pe fotbal

Folosește un buget pe care îți poți permite să îl pierzi. Consideră-l ca fiind pentru distracție și pentru a-ți satisface dorința de adrenalină. Nu lua în calcul potențialul câștig și nu îl considera ca fiind al tău de drept. Utilizează o miză care să nu îți producă neplăceri. Este o diferență între a paria câțiva lei pe un bilet și a paria câteva sute, la fel cum sunt și diferențe notabile între diferitele strategii de pariere.

√ Învață particularitățile fiecărui tip de pariu

Luând un meci de fotbal, de exemplu Chelsea – Watford. În cazul acestui joc, pariezi pe victoria albaștrilor la @1.30. Pur și simplu consideri cota ca fiind bună pentru tine și mizezi cu încredere.

Ce se întâmplă dacă Chelsea marchează primul gol și preia conducere cu 1-0? Ce modificări suferă cota pentru 1? Dar X-ul? Intenționezi să pariezi și live pe acest meci? Ce faci dacă este 1-0 în minutul 9?

Există și reversul medaliei, în care Watford marchează primul gol. Iar tu ai mizat pe Chelsea și ești tentat să pui alte pariuri.

7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online – Cunoaște pariurile

Cât este de importantă intuiția pentru un parior

Mai sus doar câteva din întrebările la care ar fi bine să ai răspuns. Mai mult decât atât să știi și cum să acționezi, ce decizii să iei.

√ Descoperă casele de pariuri care te avantajează

Poate că ești obișnuit cu o anumită casă de pariuri. Cel mai simplu motiv poate fi apropierea față de casă.

Online însă ai acces rapid la orice casă de pariuri licențiată. Nu mai este nevoie să de deplasezi pentru a pune un pariu sau mai multe. În plus, poți paria live și ai acces la trasmisiuni video. Multe case de pariuri oferă stream-uri video cu meciurile în desfășurare.

Ce îți trebuie pentru a fi parior profesionist?

Un alt aspect important este oferta și tipurile de pariuri specifice. Piețele oferite de către fiecare operator. Chiar dacă operatorii mari fac eforturi să își armonizeze oferta, există diferențe. Nu la toate casele de pariuri găsești pariuri complexe, nu la toți operatorii găsești pariuri pe posesie așa cum, poate, nu găsești ”câștigă minim o repriză”, spre exemplu.

√ Analiza și informarea continuă

Foarte mulți pariori urmăresc cu atenție unele echipe sau campionate. Informarea face parte din arsenalul unui cunoscător. Atunci când vine vorba despre multitudinea surselor, aici poate fi o problemă.

Detaliile sunt importante într-un eveniment sportiv. La un meci de fotbal, poate fi vorba de factori care acționează diferit. Începând de la echipele de start și până la starea vremii. De la brigada de arbitri până la starea terenului și predispoziția pentru accidentări.

7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online – Mereu la curent cu ultimele noutăți

Ghidul complet al caselor online la care poți pune pariuri sportive live

Și sursele de informare sunt importante (site-uri, medii de socializare, forumuri de discuții și analize etc.) dar și modul în care le interpretezi. La acestea se adaugă diverse analize, predicții și ponturi pe care le vizualizezi. Toate își pun amprenta asupra alegerilor tale.

√ Evidența pariurilor și post-analiza sunt critice

Unul dintre subiectele pe care îl evită până și pariori cu experiență. Principalul motiv poate fi disconfortul produs de unele rezultate. Dorința firească de a trece mai repede peste eșecuri.

În cazul câștigurilor, le putem considera normale ca rezultat al alegerilor inspirate. Aceeași tendință de a trece mai departe chiar prea ușor.

6 bilete câștigătoare | inspirație și alegeri senzaționale

Nu este chiar ușor să ții evidența pariurilor puse. Mai ales dacă pariezi simplu și mai pui și bilete. Ori dacă pui bilete multiple. Chiar și așa este util să păstrezi o evidență și să faci observații asupra alegerilor.

√ Metode de plată pe care trebuie să le cunoști

Spre deosebire de agențiile terestre, la cele online trebuie să îți alimentezi contul de joc. În zilele noastre, cam toți avem cel puțin un card fie de credit sau debit. Este principalul instrument de plată la pariuri online.

Cele mai bune metode pentru depuneri și plăți la pariuri online

Cardul bancar nu este însă singura metodă pentru depuneri și plăți. Are avantajul că poate fi utilizat cu ușurință și alimentezi contul instant. Retragerile sunt rapide, durând, în medie 2-3 zile lucrătoare.

Alte instrumente folosite de pariori sunt: contul bancar, portofelele virtuale și diverse vouchere valorice.

În cazul operatorilor care sunt atât online cât și offline, ai marele avantaj că poți depune/retrage în/din contul de joc la ghișeele agențiilor landbased. Astfel nu mai trebuie să aștepți până ai banii în cont.

√ Cum să eviți tentațiile întâlnite la fiecare pas

Foarte mulți ar putea crede că tentațiile se referă la oferte, promoții sau diferite alte acțiuni prin care operatorii încearcă să te manipuleze. Departe de adevăr.

Cele mai mari tentații ale unui parior vin din interior. Dorința nestăvilită de câștig, lăcomia, supra-estimarea capacităților proprii. Tentația de a paria mai mult, mai des. Impresia că orice eveniment ar putea fi o sursă de câștig. Iar de aici până la a te loga de pe telefon ca să pariezi live este doar un pas mic. Îl poți face cu nonșalanță.

7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online

Apar situații când fiecare meci ți se pare un eveniment de exploatat. Practic, aceste situații sunt generate de lăcomie și adrenalină.

Nu este chiar ușor însă e bine să iei pauză în acele momente. Să te relaxezi, să faci altceva, să îți canalizezi energia în alte direcții.

Cele 7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online prezentate mai sus reprezintă un mic ghid pentru orice parior. Cu precădere, acesta este adresat celor aflați la început în mediul online, dar și pariorii experimentați pot relua idei pe care le cunosc și cu care s-au întâlnit.

Citește și 10 motive pentru care să pui pariuri online

STAI! Citeste si despre

Cum să pariezi pe DOTA2, unul dintre cele mai populare jocuri video

Cum să pariezi pe DOTA2? Este simplu sau dificil? Cât este de cunoscut? Unde poți …

Top 10 cei mai bine platiti jucatori de baschet din NBA

Desi actualmente ducem lipsa de competitii sportive in marea majoritate a tarilor din lume si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *