marți , 27 septembrie 2022
Home / Strategii Pariuri / 7 mari capcane la pariuri live și cum putem să le evităm
7 mari capcane la pariuri live și cum putem să le evităm

7 mari capcane la pariuri live și cum putem să le evităm

7 mari capcane la pariuri live în care am căzut de multe ori. Foarte mulți pariori s-au întâlnit cu situații neplăcute pariind live iar când realizăm greșeala este, de obicei, prea târziu. Asta și datorită faptului că operatorii de pariuri ajustează cotele în timp real și aplică o marjă care să le asigure profit.

  • Alegerea unor cote mici și care nu sunt profitabile
  • Mize foarte mari pe cote foarte mici
  • Pariatul doar pe baza statisticilor și a tendințelor
  • Alegerea unor pariuri volatile și care pot fi pierdute prea rapid
  • Pariuri combinate cu prea multe alegeri live
  • Nu punem pariuri contră/nu dăm cash-out chiar și atunci când ne putem asigura un câștig suficient
  • Încercarea de a specula erori ale caselor de pariuri

1 Alegerea unor cote mici și care nu sunt profitabile

Situațiile în care nu ieșim în câștig alegând cele mai mici cote sunt foarte frecvente. De multe ori nu merită nici măcar timpul pierdut cu selectarea pariurilor. Iată mai jos cât pot fi de nerentabile câteva alegeri:

Ar fi un pariu jalnic să mizăm live pe așa ceva. Chiar dacă am analizat fiecare meci, chiar dacă ne așteptăm la victorii pe linie. Raportul riscuri/beneficii ne-ar fi defavorabil. Nu este una dintre cele mai mari capcane la pariuri live și poate fi evitată cu ușurință.

2 Mize foarte mari pe cote foarte mici

Această tendință este arhi-cunoscută și cu toții am făcut această greșeală. Principalele motive sunt: – cota care inspiră încredere și – dorința de câștig.

Această eroare apare și atunci când vrem să recuperăm anumite pierderi live. Alegem pariul care are cota cea mai mică și mizăm cât mai mult pentru a recupera mize anterioare.

La o privire atentă observăm că am riscat 1000 Lei pentru un câștig de 180 Lei. Nici măcar 20% din cât am riscat pe o echipă care evoluează în deplasare. Chiar dacă va înscrie încă un gol și va asigura meciul, riscul asumat nu se justifică.

Este una dintre cele mai mari capcane la pariuri live și deloc ușor de renunțat la acest obicei.

3 Pariatul doar pe baza statisticilor și a tendințelor

Utilizăm site-uri de statistici ori ne bazăm pe cele oferite de către casele de pariuri. De cele mai multe ori, aceste informații sunt destul de bune și ne ajută să luăm o decizie. Portalurile de tip livescore (flashscore, sofascore etc.) ne oferă mai multe informații despre evoluția jocului.

Cum pariem la Sportingbet pe mobil (2019)

Pornind de posesie, șuturi pe poartă, atacuri periculoase, număr total de pase reușite și până la deplasarea în teren a jucătorilor. Un volum destul de mare și deloc simplu de interpretat. De exemplu, într-un meci dacă avem 5 cartonașe galbene până în minutul 60, ne putem aștepta la încă unul sau chiar două. Dacă avem însă 3 șuturi pe poartă, este foarte posibil să urmeze un gol sau două și numărul șuturilor pe poartă să rămână constant.

Din aceste motive, este bine să cunoaștem dinamica pariurilor pe care mizăm.

4 pariuri pe statistici sau cum să ignori unele oferte (2019)

4 Alegerea unor pariuri volatile și care pot fi pierdute prea rapid

Anumite tipuri de pariuri au o volatilitate mai mare, în funcție de momentul și scorul meciului. Și cotele sunt mai mari, însă nu neapărat valoroase.

De exemplu. în cazul meciului amical de mai jos, cei de la Frosinone conduc cu 1-0. Echipa oaspete a marcat prima într-un amical. În schimb, statisticile ne arată că Monza atacă, presează, face un joc ofensiv și poate înscrie. Foarte posibil să avem 1-1 sau 0-2 ori 1-2, pe fondul meciului amical.

Volatilitatea reprezintă intervalul şi viteza fluctuaţiilor cotelor. Prin urmărirea volatilităţii, putem încerca să evaluăm riscurile. Vom estima șansele și așa putem observa diferențele față de cotele oferite. Totuși, este un proces destul de anevoios, necesită multă experiență.

5 Pariuri combinate cu prea multe alegeri live

Uneori avem tendința de a ne mări cota pentru potențiale câștiguri mai ridicate. Și, ce este mai simplu decât să adăugăm un pariu sau două în plus. Fiind și transmise live, avem încredere că le apreciem mai bine și le adăugăm cu ușurință. Chiar și în cazul unor evenimente despre care nu avem prea multe informații.

În plus, ne bazăm și pe cotele oferită de către casele de pariuri. Cu cât sunt mai mici cu atât ne apar mai ”sigure”.

Dacă avem sisteme de joc bazate pe 2-3 alegeri la anumite cote, este mai bine să le respectăm. Orice alegere în plus, mărește expunerea și riscul. Avem însă avantajul că putem utiliza o miză mai mică.

Practic, este bine să evităm adăugarea de noi meciuri și să fim consecvenți unei strategii/tehnici de joc.

Una dintre acele capcane la pariuri live destul de greu de evitat și care prezintă atracție mărită pentru pariori.

6 Nu punem pariuri contră/nu dăm cash-out chiar și atunci când ne putem asigura un câștig suficient

Un subiect destul de sensibil, mai ales că nu există reguli sau norme în această privință. De exemplu, Betano – care are un cashout excelent – validează un pariu câștigător dacă echipa ta conduce cu 2 goluri diferență. Este un avantaj de necontestat pentru pariori.

Știm cu toții despre cashout ca modalitate de a ne asigura și proteja pariurile. De multe ori ne spunem ”trebuie să bată”, ”mai dă un gol” etc. însă, la sfărșitul meciului, pariul este pierdut. Iar atunci regretăm că nu am dat cashout, că nu am pus contră.

”Trebuie să bată”, apelul la probabilitate și 3 mari erori ale pariorilor (2019)

Iată mai sus un caz destul de clar. Pe bilet mai rămăsese doar victoria FCSB în meciul contra celor de la Botoșani. Chiar dacă nu a pus live, pariorul a fost inspirat și a contrat. Dacă ar fi așteptat desfășurarea partidei ar fi fost un dezastru. Cei de la Botoșani au marcat destul de repede și au cîștigat cu 2-0.

7 Încercarea de a specula erori ale caselor de pariuri

Uneori putem fi puși în situații în care avem de a face cu anumite erori ale caselor de pariuri. Sunt destul de rare însă pot apărea. Este vorba de pariuri accesibile chiar după terminarea meciului, cote accesibile după înscriere unui gol ș.a.m.d.

Aparea tendința firească să profităm de astfel de situații și să mizăm cât mai mult pe un pariu. În grabă maximă, încercăm să pariem mult pe acel pronostic (cunoscut câștigător).

În aceste cazuri, casele de pariuri ne pot anula biletele/și/sau pariurile având acest lucru stipulat în Termeni și Condiții. Poate fi frustrant și discutabil, însă decizia lor este acoperită legal.

Erori logice la pariuri sportive de care ar trebui să știi când faci o analiză (2019)

Nu în ultimul rând, dacă simțim că un operator de pariuri nu ne avantajează cu platforma de pariere live, atunci schimbăm operatorul. Ori adăugăm și alte case de pariuri în portofoliul nostru.

STAI! Citeste si despre

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere nu sunt greu de anticipat și nici de remarcat atunci când …

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

Perioadele slabe la pariuri sportive pot fi asimilate tilt-ului din poker. Termenul de tilt provine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *