sâmbătă , 13 aprilie 2024
Home / Articole populare / 5 principii importante de care să ții cont la pariuri sportive
5 principii importante de care să ții cont la pariuri sportive

5 principii importante de care să ții cont la pariuri sportive

Am sintetizat 5 principii importante pentru orice parior, principii deduse în peste 15 ani de pariat. Online, offline, la case de pariuri recunoscute la nivel global, la agenții terestre de cartier, la burse de pariuri, principille rămân aceleași chiar dacă se schimbă mici detalii. Pariurile sportive nu se rezumă însă la un set de principii și reguli care să îți garanteze succesul.

Ce se potrivește foarte bine la un jucător, poate diferi la altul. Dar unele principii sunt valabile și pot fi adaptate de către orice jucător. Indiferent de miză, tehnici de joc, strategii utilizate sau operatori de pariuri la care joci. În ciuda importanței, chiar și pariori versați au tendința să neglijeze regulile de bază. Pur și simplu este o greșeală pe care nu ți-o poți permite. Iar dacă o faci poate deveni foarte costisitoare.

Înțelegerea conceptelor de bază este doar un pas important. Pariorii, în special cei la care aspiră la profit constant, pot petrece ani buni construindu-și cunoștințele și abilitățile. Poate veni oricând un moment în care să identifici oportunități și să profiți de ele.

Nu uita niciodată de ce pariezi!

Majoritatea pariorilor au trecut prin perioade în care au pierdut controlul pariurilor lor. Mai mult decât atât, apar perioade negre, în care nu iese mai nimic. Dacă pariezi doar de distracție, poți trece peste aceste principii. Dacă pariezi organizat, dorind să obții profit, disciplina este esențială.

Cei mai buni pariori sunt considerați cei care știu să piardă. Să analizeze și să accepte pierderile, dar fără a se lăsa influențați de ele. Desigur, nu este deloc ușor. Mai ales atunci când apare un gol marcat în minutul 90+5 care îți distruge un bilet ca și câștigat. Nu este ușor când nu îți iese niciun pariu timp de 4-5 zile.

Prin natura lui, un pariu poate aduce sau poate pierde bani. Este absurd să măsori priceperea pe baza unui mic șir de pariuri. Până și cei mai inteligenți pariori pierd multe pariuri datorită evenimentelor neanticipate. Fotbalul este un sport care poate oferi variații mari în timpul unei partide de 90 de minute (+prelungiri).

5 principii importante de care să ții cont la pariuri sportive
5 principii importante de care să ții cont la pariuri sportive

Chiar dacă pierzi ori câștigi un pariu, analizează întotdeauna motivele.

Și nu uita să te întrebi de ce pariezi, care e scopul?

De foarte multe ori, dacă te concentrezi doar asupra câtorva pariuri, poți scăpa din vedere aspecte importante. Fie că încerci să reacționezi la o pierdere, fie că încerci să recuperezi imediat un pariu pierdut, trebuie să te gândești la impactul deciziilor tale. Poate chiar la cum vor influența deciziile tale prezente, bugetul de pariuri peste o lună de zile.

La pariuri este nevoie de multă muncă. studiu, răbdare și dedicare. La toate acestea se adaugă norocul fiecăruia și modul în care și-l valorifică. Nu te vei îmbogăți peste noapte din pariuri, și chiar dacă s-ar întâmpla ai putea pierde mai mult a doua zi.

Cunoaște competiția pe care pariezi!

De cele mai multe ori, când începi să pariezi ai în minte ideea de a învinge casa de pariuri. Operatorul îți ia banii iar obiectivul tău devine recuperarea lor. Pe măsură ce afli mai multe despre pariurile sportive și despre piețele de pariere, devine clar că duci o luptă cu alți pariori. Casa de pariuri se asigură pe măsura pariurilor acceptate și are marja de partea ei.

5 întrebări dificile pe care și le pune orice parior și cele mai practice răspunsuri

Când sunt postate cotele meciurilor, vei observa că acestea suferă variații pe măsură ce trece timpul. Asta se datorează ajustării lor de către piață. Unii pariori mizează pe un semn, alții pe altul. Mulți pariori câștigă, dar și mai mulți pierd. Dacă ar fi invers, casele pariuri nu ar mai exista.

Îți trebuie experiență și destule informații pentru a anticipa corect valoarea cotelor. În acel moment, începi să realizezi cât de important este conceptul de valoare. Gândește-te doar că pui 3 pariuri pe cote de @1.90 și alte trei pariuri pe cote de @1.60. Din fiecare serie pierzi câte unul și câștigi două. Vezi diferența…dacă ai miza doar câte 10 Lei pe bilet/meci,

Practic, cunoașterea la pariuri se rezumă la acuratețe. Chiar nu contează dacă poți prezice rezultatul unui meci, dacă sunt alți pariori care a căror predicție e mai bună decât a ta.

5 principii importante de care să ții cont la pariuri sportive
5 principii importante de care să ții cont la pariuri sportive

Nu întotdeauna este vorba despre câștig!

Mulți jucători refuză să admită că pariurile sunt jocuri de noroc. Dar există atât de mult hazard în sport, atât de multe evenimente neașteptate, atâtea întâmplări neverosimile încât ar trebui să accepți influența șanselor aleatoare. Ca să nu spui noroc. Deși, atunci când nu iese un bilet pentru un meci, vei invoca ghinionul.

Te poți gândi și altfel: pui un pariu de 10 ori și câștigi de 9 ori dar pierzi o singură dată atunci când mărești miza. Este vorba despre noroc sau despre ghinion aici? Greu de zis. Se poate întâmpla și invers, să ratezi 9 pariuri și să îl câștigi pe al 10-lea obținând profit. Foarte posibil atunci când vine vorba de bilete.

Când vine vorba de miză, 5 Lei pe bilet nu este mult. Însă câte 5 Lei/zi/bilet, în trei luni înseamnă 450 Lei. Dacă ai dubla miza, bugetul ar trebui să crească proporțional. Iar într-un an, câte 5 Lei pe zi pot însemna peste 1200 Lei.

Fiecare parior trebuie să își găsească miza adecvată în funcție de buget. Te poți uita cu oarecare invidie la mize de 1000 Lei, 3000 Lei sau 5000 Lei/bilet însă nu trebuie să copiezi biletele altora mizând la fel. Asta arată că alți pariori pot avea un buget mai mare și doar atât.

Să știi cum să gestionezi pierderile este esențial când vrei să devii un parior de succes. Trebuie să obții profit, nu să câștigi fiecare pariu!

Acceptă faptul că nu ai un control complet!

Este destul de dificil să accepți că nu poți avea control asupra pariului tău, oricât de mult ai studia. Chiar și atunci când ai luat toate deciziile corecte și ai plasat un pariu se pot întâmpla evenimente neșteptate.

Prejudecățile cognitive pot avea un impact uriaș asupra deciziilor tale. De exemplu, este bine să fii conștient că Bayern Munchen, oricât de bine ar juca, nu poate câștiga fiecare joc. La fel și în cazul altor echipe mari cu care te-ai obișnuit să le știi câștigând. Din această cauză este bine să nu pariezi pe anumite prejudecăți, pe care le avem cu toții.

Este foarte valabil și în cazul mizei. Atunci când te-ai obișnuit cu o miză, este bine să respecți planul. Creșterea mizei doar pentru a recupera un pariu pierdut, poate aduce mai multe neplăceri.

”Trebuie să bată”, apelul la probabilitate și 3 mari erori ale pariorilor (2019)

Ai grijă cu miza!

Un pariu de 10 Lei și unul de 1 000 Lei pot avea semnificații diferite. Un parior poate avea un buget de 100 Lei, în timp ce altul are 18 000 Lei. Este cazul să realizezi că nu contează cât de mare sau cât de mică este miza atunci când îți optimizezi bugetul de pariuri.

Money management-ul este uriaș de important la pariuri. Dacă pariezi de distracție, ar trebui să pariezi doar cât îți permiți să pierzi. Dacă pariezi la modul profesional, deja știi că menținerea unui buget de pariuri este prioritară.

La fel este și cu miza. Diferența între @2.00 și @2.10 poate părea minimă, însă pe termen lung orice procent este important. Practic, în acest caz, procentele în plus pot însemna alt pariu care să fie câștigător.

Psihologia pariorului de succes pe fotbal

Cele 5 principii importante expuse mai sus, ne ajută foarte mult în orice activitate de pariere. Succesul vine din îmbinarea muncii cu răbdarea.

STAI! Citeste si despre

Ponturi și pariuri la CM din Qatar 2022

Ce pariuri la CM din Qatar 2022 putem lua în calcul? Ce așteptări să avem, …

Cele mai mari greșeli pe care le poți face la pariuri sportive

În mod normal, acest articol ar fi avut titlul ”Cele mai mari greșeli ale unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *