vineri , 13 septembrie 2019
Home / Strategii Pariuri / 5 întrebări dificile pe care și le pune orice parior și cele mai practice răspunsuri

5 întrebări dificile pe care și le pune orice parior și cele mai practice răspunsuri

Nu doar 5 întrebări, ci mult mai multe avem referitoare la pariurile sportive. Cum acestă activitate este una distractivă, nu există reguli clare. Avem însă anumite principii și multe modele matematice care pot fi aplicate. Succesul depinde, în mare măsură, și de constanță dar și de alți factori care țin de capacitatea de alegere și de analiză a fiecăruia dintre noi.

Legea numerelor mari descrie rezultatele unui experiment repetat de mai multe ori. Conform acestei legi a numerelor mari, rezultatul mediu obținut se apropie tot mai mult de valoarea așteptată, cu cât experimentul se repetă de mai multe ori. Valabilitea ei este de necontestat la pariuri sportive. Presupune un număr mare de alegeri, dar și analizarea rezultatelor obținute.

Psihologia pariorului de succes pe fotbal

Cu toții avem foarte multe întrebări legate de pariurile sportive. Din păcate, sau, din fericire, relativitatea care apare în această activitate este foarte mare. Chiar dacă utilizăm anumite concepte și noțiuni matematice, rezultatele variază foarte mult. În ultimii ani au apărut anumiți indicatori de performață

Cele mai întâlnite 5 întrebări dificile pe care ni le punem

1 Când știm că un pariu este bun?

Atunci când putem relua un pariu în aceleași condiții și obținem profit. Este vorba aici despre un pariu similar contra unei echipe de valoare apropiată.

Când utilizăm un anumit tip de pariu (peste 2.5 goluri sau GG, de exemplu), ajungem să estimăm valoarea cotelor datorită experienței. Astfel, putem realiza dacă o cotă este valoroasă sau nu pentru noi.

Exemplu practic:

City – Tottenham 1 & 2+ @1.80 . În acest caz este vorba despre un pariu complex. Chiar dacă este câștigător sau nu, repetăm alegerea în alte 5 meciuri:

City – Liverpool 1 & 2+ @2.10

City – Chelsea 1 & 2+ @1.60

City – Manchester United 1 & 2+ @2.05 

La aceeași miză, cele 2 pariuri câștigătoare ne ajută să menținem banca constantă. Al 5-lea pariu, câștigător fiind, ne asigură profit.

City – Arsenal 1 & 2+ @1.60 

2 Când știm că am ales prea multe meciuri pe biletul de pariere?

Atunci când nu mai ținem minte ce pariuri am plasat, ce echipe am ales și nu mai știm nici măcar cum am gândit biletul. În acest caz, avem tendința de a reduce miza pâna la una derizorie. Important este să ne distrăm, dar ne vom distra cotizând.

”Trebuie să bată”, apelul la probabilitate și 3 mari erori ale pariorilor (2019)

Este firească tendința de a alege cât mai multe meciuri. Atunci când analiza este una sumară și bazată pe cotele oferite, alegem cum mare ușurință. Știind că urmează să mizăm 1 sau 2 Lei pe bilet, ne dorim să avem senzația unui câștig mare. Chiar dacă știm că este doar un câștig potențial, gândul că avem șanse ne oferă suficientă adrenalină.

5 întrebări dificile
5 întrebări dificile – bilet supradimensionat

3 Când știm că avem o cotă prea mică?

Atunci când miza X @cota ne oferă un potențial câștig mult prea mic în raport cu riscul asumat și cu așteptările noastre. Dacă pierdem un pariu simplu, pe o cotă de @1.10, câte pariuri similare trebuie să punem pentru a recupera miza? Nu mai puțin de 10 pariuri în aceleași condiții. Iar șansele noastre de a pune 10 pariuri similare sunt mari, răbdarea însă…

De exemplu:

FCSB – Academica Clinceni 1 @1.38. Dacă am miza 1000 de Lei pe victoria celor de la FCSB am putea câștiga 380 Lei. Un profit efectiv de 38% poate părea atractiv, dar am mizat 1000 Lei asumându-ne un risc imens. Potențialul câștig nu acoperă nici măcar jumătate din miză. În condițiile în care echipa lui Becali este extrem de instabilă, joacă un fotbal de calitate îndoielnică și majoritatea pariorilor evită jocurile ei.

Ce pariem pe FCSB în sezonul 2019 – 2020 (Liga 1)

4 Când știm că am luat o cotă prea mare?

Atunci când ne gândim că ”poate iese”, dar suntem conștienți de faptul că am jucat la o loterie. Chiar dacă am pariat, am mizat pe hazard, fără o analiză a meciurilor alese. Lipsa analizei și aleegerea cotelor pe criteriul mărimii nu fac decât să ne creeze confuzie și dezamăgiri.

Știm prea bine că obținem cota totală prin înmulțirea cotelor de pe bilet. Dacă avem @1.40, @2.10, @1.75 deja avem o cotă totală de @5.14. Adăugând un singur meci, la cota @1.82, deja facem cota @9.36. Și, de multe ori, facem asta doar pentru a ne mări cota și a obține un profit potențial cât mai mare.

Chiar și un câștig potențial ne oferă senzația iluzorie că suntem mai bogați. Chiar dacă biletul nu este câștigător, chiar dacă meciurile nu s-au jucat, …ele pot să ”iasă”.

Easy-money (strategia cățărătorului) și cele 7 secrete ale sale

5 Când știm că pariem la agenția potrivită?

Numărul agențiilor de pariuri terestre este mare. Este foarte ușor să găsim o agenție, două sau trei pe lângă casă. În plus, online avem acces la mai multe case de pariuri licențiate și la care putem paria în siguranță.

În aceste condiții, este bine să știm care este operatorul care ne avantajează și care ne oferă cele mai bune pariuri. Iar aici intervine oferta constantă de pariuri și care ne asigură încrederea. De exemplu, nu la toate casele de pariuri putem miza pe cornere sau pe cartonașe. Sunt unele case de pariuri online care nu au GG3+ sau minim o repriză.

În prezent, toți operatorii (fie online, fie offline) au site unde putem vedea și compara cotele oferite. Mai mult decât atât, întreaga ofertă este prezentă online și ne putem face orice bilet cu ușurință.

Ce ar trebui să facem ca să ne îmbunătățim activitatea – 5 întrebări dificile

Cum acționează Legea numerelor mari? Să luăm un zar cu 6 fațete și cu numerele de la 1 la 6 și efectuăm 6 aruncări. Valoarea așteptată va fi egală cu (1+2+3+4+5+6)/6 = 3.5. Cu cât mai multe aruncări efectuăm, cu atât rezultatul obținut se va apropia, în medie, de valoarea așteptată.

Ce trebuie să avem în vedere este faptul că pariurile sportive necesită dedicație, atenție și o activitate constantă.

Pariuri pe 1-0, un scor înșelător – mizăm sau nu doar pe 1 gol marcat?

Iată câteva idei, care au dat rezultate în practică, de-a lungul timpului:

  • să ne asigurăm că operatorul la care pariem ne oferă cele mai bune cote dar și servicii de calitate. Iar aici este vorba despre depuneri și retrageri (atunci când pariem online), diverse oferte, opțiuni de gen cashout etc.
  • să analizăm cu atenție fiecare bilet și fiecare meci în parte, proporțional cu miza jucată.
  • să avem o evidență a pariurilor jucate, mai ales dacă e vorba de pariuri simple.
  • să nu ne asumăm riscuri pe care le considerăm nejustificate și prea mari în raport cu ce putem obține
  • să fim conștienți că orice pariu, oricât ar părea de sigur, poate fi necâștigător. De aici și miza, care nu trebuie să fie mai mare decât ne putem permite să pierdem.
  • să analizăm pariurile puse chiar și după terminarea meciului și chiar dacă sunt necâștigătoare. În acest fel, ne putem pregăti pariurile următoare și știm ce să urmărim.

Cum poți învinge bookmakerii cu tipsteri profesioniști (1). Despre valoare, tipsteri și pariuri

STAI! Citeste si despre

Easy money (strategia cățărătorului) în 3 exemple simple și ușor de înțeles

Easy money (strategia cățărătorului) este una dintre cele mai îndrăgite strategii de pariere. Din păcate, …

Linii asiatice - ce sunt și cum tratăm aceste pariuri Admiral

Linii asiatice – ce sunt și cum tratăm aceste pariuri la Admiral (2019)

Când vine vorba de linii asiatice, Admiral este una dintre casele de pariuri care oferă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *